SPF koji zamjenjuje puder – ne začepljuje pore i ujednačava ten

Trendovi postoje da bi se mijenjali – srećom, ova je izreka točna i kad je u pitanju sunčanje. Prije petnaestak godina stupanj preplanulosti nakon povratka s godišnjeg odmora bio je stvar prestiža, dok se danas „prženje“ na suncu smatra neodgovornim i opasnim.

Ni slabašno proljetno sunce nije bezazleno

Posljednjih godina na plažama više ne čujemo djevojke koje uspoređuju čije su noge tamnije, već dame koje komentiraju čiji proizvod sa SPF-om bolje štiti.

 

Dermatolozi su ovim promjenama trendova više nego zadovoljni, jer su i njihovi napori oko upozoravanja na opasnost sunčevih zraka urodili plodom.

Najvažnija stavka na „to do“ listi

Sve veći broj mladih osoba koje su nakon pretjeranog izlaganja suncu završile s opasnim promjenama na koži, pa čak i melanomom, svakako je doprinio povećanoj svijesti o važnosti adekvatne zaštite od sunca.

Iako nas do ljeta dijeli još nekoliko mjeseci, niti naizgled slabašno proljetno sunce nije bezazleno – činjenica da na koži se osjećamo vrućinu ne umanjuje štetu koju opasne UV zrake nanose koži. Iz tog je razloga nužno na svakodnevnu „to do“ listu uvrstiti – nanošenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom koji štiti od širokog spektra UVA i UVB zraka.

SPF ne mora biti mastan, ljepljiv niti težak za kožu

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg su mnoge žene još uvijek neredovite u nanošenju krema sa SPF-om je zastarjela pretpostavka da su ove formule guste, masne, ljepljive te da začepljuju pore – a o kombiniranju s puderom ne moramo niti govoriti.

Srećom, tehnološki napredak i brojni napori najvećih svjetskih laboratorija ovaj s problem zauvijek riješili – a među predvodnicima je svakako francuski dermokozmetički div Eau Thermale Avène. Njihova linija za zaštitu osjetljive kože od sunca zaista je revolucionarna – jer ruši sve stereotipove vezane uz formule sa zaštitnim faktorom.

Već slavna “narančasta linija” donosi nam novitete koje smo, moramo priznati, jedva dočekali. Njegujuća krema s visokim zaštitnim faktorom za suhu kožu, fluid jednake snage za mješovitu i masnu kožu – te tonirane varijante oba proizvoda postali su najtraženiji proizvodi u domaćim ljekarnama, a čim ih isprobate, shvatit ćete zašto.

Aduti za toplije dane koje smo jedva dočekali

Da visok SPF ne mora nužno značiti i ljepljiv osjećaj i začepljene pore, dokazuje nam nova linija za zaštitu od sunca, prilagođena čak i najosjetljivijoj koži. KREMA SPF 50+ za vrlo visoku zaštitu osigurava širok spektar zaštite od UVA i UVB zraka, ali i od često zanemarene plave svjetlosti, poznatije i kao HEV( visokoenergetska vidljivost).

Čitavu liniju prati slogan “Skin protect – ocean respect”, koji jamči ekološki odgovoran pristup – proizvodi sadrže vrlo siguran sustav filtera koji pomažu u osiguravanju većeg poštivanja morske biološke raznolikosti. Za razliku od brojnih filtera na koje smo navikli u proizvodima sa zaštitnim faktorom, nova je linija dokazano netoksična za tri ključne vrste morske biološke raznolikosti – koralje, fitoplankton i zooplankton.

Zahvaljujući bogatoj i hranjivoj formuli, ova je krema idealan odabir za suhu i vrlo suhu osjetljivu kožu, a osim iznimno visoke zaštite, pruža i čak 8 sati hidracije – a osjećaj na koži je iznimno ugodan, umirujuć i nježan.

Unatoč bogatoj teksturi i visokom SPF-u, ne morate se pribojavati nepoželjnog ljepljivoj osjećaja niti bijelog filma na licu – jer je ova krema u potpunosti neprimjetna. Nakon nanošenja, na licu ostaje nevidljiv i nemastan zaštitni sloj – što ju čini izvrsnom podlogom za makeup, jer se puder neće perutati, otopiti niti nakupljati u boricama.

Spremite puder – tu je tonirana krema koja štiti i ujednačava ten

Najveća posebnost u aspektu zaštite od opasnih sunčevih zraka svakako je novi filtar naziva TriAsorB™, koji štiti od UV zraka i plave svjetlosti valne duljine do 450nm te omogućuje 95% manje oštećenja stanica uzrokovanih sunčevim zračenjem.

Ova fenomenalna formula dolazi i u toniranoj verziji – a TONIRANA KREMA SPF 50+ ,uz sve benefite koje donosi neobojena verzija, donosi i nježan učinak prekrivanja nepravilnosti i ujednačavanja tena.

Prirodna, suptilna nijansa prilagođena je većini tonova kože, a u toplim proljetnim i ljetnim danima ova je formula fantastična zamjena za puder. Umanjit će vidljivost mrljica i nepravilnosti, prekriti grublju teksturu kože te vidno ujednačiti ten – kako bi u ljetnoj kozmetičkoj torbici puder zaista postao višak.

Masna koža i SPF mogu biti prijatelji – bez začepljenih pora i masnog sjaja

Ženama masne, mješovite i problematične kože sklone aknama odabir SPF za svakodnevno korištenje ponekad je prava noćna mora. Ako i vi spadate među ovu skupinu i ne možete ni zamisliti proizvod s visokim zaštitnim faktorom koji vam neće začepiti pore i donijeti barem nekoliko neugodnih iznenađenja poput prištića, mitesera, pa čak i potkožnih komedona, nova će formula brenda Eau Thermale Avène postati vaš ljetni “holy grail” proizvod.

 FLUID SPF 50+  , baš poput kreme, pruža ultra širok spektar zaštite od UVA, UVB i HEV zračenja, kao i ekološki odgovoran pristup u pogledu sastojaka i ambalaže, no donosi još jednu novost – laganu, prozračnu teksturu koja se upija u samo nekoliko trenutaka te je otporna na vodu, znojenje i sebum.

Ova je formula prilagođena čak i najosjetljivijim tipovima kože, a njena brzoupijajuća formula osigurava nevidljiv završni efekt na licu. Koža je dodir nemasna, i to samo nekoliko trenutaka nakon nanošenje, a pore nisu začepljene čak niti nakon ponovljene aplikacije, zbog čega predstavlja savršenu podlogu čak i za teži puder (ako ga ipak odlučite nanijeti).

Naposljetku, damama čija je koža sklona povremenim nepravilnostima – a masna koža najčešće jest – najviše će odgovarati  TONIRANI FLUID SPF 50+ iz iste linije. Ultra-lagana tekstura pružit će izuzetnu zaštitu od UV zračenja, a istovremeno zadovoljiti sve potrebe mješovite, pa i masne kože. Bez agresivnih i komedogenih sastojaka, ovaj će fluid zaista zamijeniti puder na nekoliko mjeseci.

Ako ljetovanje ne možete zamisliti bez proizvoda koji ujednačava ten, prekriva sitne mrljice i nepravilnosti, a istovremeno je otporan na ekstremne ljetne uvjete, od ovog se fluida nećete moći odvojiti.

Nježno tonirana prirodna nijansa omogućava prilagodbu većini tonova kože te je idealna za svakodnevno ujednačavanje tena – a odlučite li se ten usavršiti puderom s jačim prekrivanjem, ovaj će tonirani fluid poslužiti kao izvrsna priprema.

Pročitajte još i ...