Kako pomladiti vrat bez kirurškog zahvata?

69th Annual Primetime Emmy Awards. Microsoft Theater, Los Angeles, California. Pictured: Robin Wright. EVENT September 17, 2017 Job: 170917A1, Image: 349741629, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Jedna od najistinitijih rečenica, kad je riječ o koži vrata, je naslov knjige popularne američke spisateljice Nore Ephron… Vrat je prava tužibaba! I to ne samo zato što je taj dio tijela neprestano izložen nepovoljnim izvanjskim utjecajima, nego i zbog toga što je koža vrata bitno tanja od one ostatka lica, što znači da je i udio ključnih gradivnih elemenata poput kolagena, elastina hijaluronske kiseline manji. U tu konstataciju uključujemo i dekolte. 

Lena Gercke (lenagercke / 27.02.2018): "When its freezing outside..i rather stay cozy inside with my #sublimesilk by @intimissimiofficial #dressitout #italianlingerie "", Image: 364499944, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Slabija kvaliteta i manjak punoće te manje lojnih žlijezda na toj regiji pridonose ne samo bržem stvaranju bora, već i dojmu obješenog podbratka, koji zbog slabljenja mišića i pada tonusa kože postaje izražen čak i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Naravno, ne pomaže ni to što ih zanemarujemo pa nesrazmjer između njege i estetskih zahvata na licu, u usporedbi s vratom, često dovodi do dodatnog vizualnog isticanja bora na vratu i otkrivanja pravih godina.

Koža lica i koža vrata nisu iste

Koža vrata je tanja, ima manje žlijezda lojnica te je suha, a gubitkom kolagenih i elastičnih vlakana dolazi do pojave dubokih, vertikalnih bora. Također, manjak žlijezda lojnica dovodi do sporijeg cijeljenja nakon estetskih zahvata, osobito nakon kemijskih pilinga i ablativnih lasera, stoga imajte na umu da regija vrata nije idealna za ove zahvate. 

Za lijep dekolte nisu važne samo grudi, već i koža dekoltea. S obzirom na to da je riječ o području koje je izloženo suncu, nerijetko se s godinama na njemu pojavljuju smeđe mrlje i crvenilo. Njihovo uklanjanje te poboljšanje stanja kože tog područja postiže se različitim tretmanima – laserom, kemijskim pilinzima i Dermarollerom (valjak s mikroiglicama). Laser će ukloniti mrlje i ujednačiti ten, kemijski pilinzi otkloniti površinski sloj kože i osigurati blistavu i novu kožu, a dermaroller ukloniti hiperpigmentacije i pomladiti kožu uz poticanje sinteze kolagena.

Dnevna njega i moćni tretmani

Pritom, ne treba zanemarivati dnevnu njegu, s kojom treba započeti već u 20-im godinama. Idealna kombinacija za kožu lica, pa tako i vrata, su kreme s vitaminima A, C i E, ali se dodatno mogu koristiti i neki drugi antioksidansi. Uz dnevnu njegu obavezna je i zaštita od UV zračenja. Osim dnevne njege, koža vrata se može tretirati različitim estetskim tretmanima i zahvatima. 

Platelet Rich Plasma

U prijevodu plazma bogata trombocitima, jedan je od najpopularnijih tretmana na svijetu kad je u pitanju pomlađivanje vrata i dekoltea. Poznat i kao PRP, ovaj će postupak znatno pridonijeti blistavosti kože povećavajući proizvodnju kolagena, poboljšavajući njezinu elastičnost, boju i debljinu. Iz krvi pacijenta uzima se plazma bogata trombocitima i faktorima rasta, koji se onda malim i nježnim ubodima ubrizgavaju natrag u kožu kako bi je potaknuli na prirodno pomlađivanje.

Pritom se u tijelo ne unose nikakve sintetičke tvari, što eliminira mogućnost nuspojava, a osim trombocita i faktora rasta, iz krvi se izdvajaju i matične stanice pa će ovaj tretman potaknuti prirodnu regeneraciju kože koristeći vlastite sposobnosti organizma. Na taj se način potiče dubinska obnova kože, ali i potkožnog tkiva pa se preporučuje ženama koje žele usporiti proces starenja i ukloniti sitne bore – prije nego se pretvore u duboke.

Plasmage

Frakcijska plazma još je jedna od inovativnih, sofisticiranih tehnologija korištenih u estetskoj medicini, a upravo se na nju oslanja uređaj Plasmage. Tretman ovim uređajem funkcionira na principu stvaranja sitnih oštećenja na koži, čime dolazi do kontrakcija i zatezanja, a izrazita preciznost samo je jedna od prednosti pomlađivanja Plasmageom. Brzim zagrijavanjem tkiva električnim lukom koji nastaje ionizacijom plinova iz zraka, ovaj će uređaj, bez dodira s kožom, potaknuti proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože i tkiva.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY ** Cannes, FRANCE - Cannes MIPCOM Red Carpet actress Catherine Zeta Jones attend at Red Carpet Hotel Carlton Pictured: Catherine Zeta Jones BACKGRID UK 16 OCTOBER 2017 UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 353131997, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Zahvaljujući iznimnoj preciznosti i podesivoj snazi, ovaj se uređaj može koristiti za različite probleme, ali i pomlađivanje gotovo svih dijelova lica i vrata. Tijekom tretmana, na koži se stvara niz točkica, a upravo su one okidači za ubrzanu proizvodnju kolagena. Prvi rezultati tretmana vidljivi su nakon jednog do dva tjedna, čim koža zacijeli, no pravi će učinak ova moćna tehnologija pokazati nakon nekoliko mjeseci, kada se pod utjecajem velike količine novog kolagena, kože nastavi zatezati, preoblikovati i obnavljati.

 CooLifting

Jedan od najinovativnijih tretmana za pomlađivanje lica i vrata svakako je Coolifting. Riječ je o tretmanu koji obožava čak i slavna Kim Kardashian, a izvodi se pomoću uređaja nazvanog „Cool lift pištolj“. Nanoseći snažan mlaz CO2 na kožu, uz pomoć vrlo niske temperature i vrlo niskog tlaka, ovaj će tretman osigurati iznimno duboku apsorpciju aktivnih sastojaka. Za vrijeme tretmana, hijaluronska kiselina, peptidi i ovlaživači nanose se u visokoj koncentraciji i atomiziranom obliku, a njihova je učinkovitost ovim načinom aplikacije bitno povećana.

Korištenjem ovog inovativnog uređaja, lica i vrat mogu se pomladiti za čak deset godina, a trajanje od svega pet minuta ovaj tretman čini omiljenim odabirom brojnih zaposlenih dama koje žive ubrzano. Korištenjem CO2 u kombinaciji s atomiziranim aktivnim sastojcima, dolazi do kontrakcije i opuštanja krvnih žilica, a stimulacija osjetom hladnoće i pritiska poboljšava mikrocirkulaciju lica i vrata. Ovaj je tretman popularnost stekao zbog iznimno brzog učinka na zaglađivanje kože, smanjenje bora i usporavanje procesa starenja kože.

Pročitajte još i ...