IZ ISTRE S LJUBAVLJU: Prirodni skincare brend koji će vaša koža obožavati

Ne možemo reći da je koža Pepeljuga u bajci života. Možda povremeno povučemo poneki maćehinski potez, ali u pravilu svi želimo biti što dulje mladi, bez bora, sivila i manjka tonusa. Upravo zato smo stalno u potrazi za skincare čarobnjacima koji će nam olakšati pripreme za bal. Naravno, pritom želimo najbolje formule, vrhunske sastojke, održivu ambalažu, da su proizvodi koje koristimo cruelty free i eco friendly… I, da, želimo priču u kojoj ćemo se prepoznati! A ova je upravo takva i započela je u divnoj Istri prije punih deset godina, uz mnogo istraživanja, promišljanja, meditacije, zahvalnosti i… uz wildpicking!

Premium hrvatski skincare brend uchka oduševio nas je pristupom ne samo rutini njege i sastojcima, nego i prirodi i planetu. Iza imena stoji kozmetička kuća Mediterra Herbal i moto da su svi izvori ljepote duha i tijela u prirodi oko nas. A svoju inspiraciju i sastojke pronašli su na istarskom poluotoku, oazi samoniklog ljekovitog bilja koje raste u divljini Učke, Ćićarije te na njegovom najjužnijem dijelu Kamenjaka, Premanture i Banjola. uchka kozmetika priprema se ručno u ograničenim serijama, koristeći hladno prešana biljna ulja, maslace i autohtone prirodne biljne ekstrakte. Na taj način svaki proizvod ima maksimalnu kvalitetu i svježinu u trenutku dolaska do krajnjeg kupca. 

Ritualno i selektivno ubiranje bilja

Način na koji se bilje ubire u istarskoj divljini naziva se wildpicking i doista zaslužuje posebno pojašnjenje, ne samo zato što uchka među rijetkima u Hrvatskoj koristi tu metodu, nego zato što je planet odobrava. Naime, wildpicking pretpostavlja ručno branje biljaka, ali s posebnom pažnjom posvećenoj očuvanju fonda bioraznolikosti kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja bilja, što ističu sloganom “Istrian Wild Cru”. Također, koriste i bionusprodukte prehrambene industrije, točnije sjemenke grožđa i listove masline koje istarski maslinari i vinari ne mogu iskoristiti.

Ali tu ovoj lijepoj održivoj priči nije kraj. Sva ambalaža, ukrašena motivima znamenitog akademskog slikara i doajena grafičkog oblikovanja Borisa Bućana, izrađena je od kartona i stakla – materijala koji su ekološki optimalni za recikliranje. Nakon svega ispričanoga, potpuno vam je jasno zašto je ovaj domaći brend u kratkom vremenu osvojio kožu (i srca) brojnih korisnika. Što se nas tiče, za početak smo isprobali dva proizvoda – Bi-Phase Body Elixir i Balancing Mist te ih odmah uvrstili u svoju ljetnu beauty rutinu. I veselimo nastavku testiranja! 

Njega kože i poticanje prirodnog zdravog tamnjenja

Jedan od ključnih aktivnih sastojaka regenerirajućeg Bi-Phase Body Elixira je ručno rađeni macerat organske mrkve upotpunjen umirujućim i osvježavajućim esencijama divlje branog matičnjaka i mente te prirodnim hidratizatorima, poput gela crvene alge i fitoskvalana dobivenog iz maslina.

Bi-Phase Body Elixir  je najbolji odabir za njegu devitalizirane, suhe i zrele kože koju umiruje, obnavlja, vraća joj vlažnost, svježinu i zdravi sjaj. Zbog bogatstva beta karotena, uchka eliksir je sjajan za pripremu kože tijela prije sunčanja kao i nakon njega, jer štiti kožu od oksidacijskih oštećenja, sprečava reakcije fotoosjetljivosti i pomaže pri zdravom prirodnom tamnjenju.

Cjelodnevna hidratacija lica

Lagana balansirajuća maglica Balancing Mista savršen je blend tonizirajućih, hidratantnih i regenerirajućih komponenti. Hidrolati divlje branog matičnjaka i mente na kožu djeluju nježno osvježavajuće, umirujuće, protuupalno i antioksidativno.

Prekrasnog je osvježavajućeg biljnog mirisa, ostavlja kožu mekom te potpomaže bolju apsorpciju seruma i krema u daljnjim koracima njege. Balancing Mist je idealan partner za prvi korak njege lica nakon čišćenja, za cjelodnevnu hidrataciju lica te make-up fiksiranje.

Pročitajte još i ...