Popucane kapilare na licu i nogama uklonite neinvazivno i – trajno

Među najčešće, ali i najomraženije estetske probleme spadaju popucane kapilare – sitne, tanke žilice koje na površini kože ostavljaju uzorak „paukove mreže“ iznimno su česta pojava, a žene pogađaju gotovo dvostruko češće nego muškarce.

“Paukova mreža“  može se pojaviti na nogama, dekolteu, vratu, ali i na licu

Ako se na vašem nosu, obrazima, ili pak nogama preko noći iscrtala još jedna skupina tankih crvenkastih, plavkastih ili ljubičastih linija – ne brinite, niste jedine. Kako bi se s omraženim „neprijateljima“ suknji, haljina, ali i ujednačenog tena obračunala najmodernijim tehnikama, zagrebačka liječnica međunarodnog ugleda, dr. Jeannette Gjurić, u svojoj je Poliklinici Sinteza otvorila i Centar za vene, u kojem pacijenticama pomaže vratiti ne samo gladak i ujednačen izgled kože, već i samopouzdanje.

Dr. Jeannette Gjurić, direktorica i suvlasnica Poliklinike Sinteza

Kao specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine, ugledna estetska liječnica objasnila nam je da je pojava popucanih kapilara najvećim dijelom genetski uvjetovana, iako je često vežemo uz sjedilački način života.

Jedinstven centar iz kojeg žene izlaze ujednačenijeg tena i „lakših nogu“

„Lomljive kapilare i varikozne vene nastaju prvenstveno zbog slabije kvalitete vezivnog tkiva, a iako je utjecaj genetike iznimno velik, na pojavu kapilara utječu i brojni vanjski i unutarnji faktori, poput traume na koži, hormonske terapije, nošenja preuske odjeće, pretjeranog izlaganja suncu, a nije zanemariv niti utjecaj cjelokupnog zdravstvenog stanja i eventualnog viška kilograma“, objašnjava liječnica.

Ovoj su pojavi sklonije osobe svjetlije i tanje kože – posebno su pogođena područja izložena UV zračenju, poput lica, dekoltea i nogu, a doktorica Gjurić tvrdi kako mogu dovesti i do ozbiljnijih problema, poput naticanja, svrbeža, peckanja i žarenja.

Dodaje kako čak i sitne popucale kapilare na nogama predstavljaju najblaži stupanj venske bolesti nogu, pa je iznimno važno pri prvom pregledu utvrditi je li riječ o manjim površinskim kapilarama ili pak o manjim varikoznim venama. O toj će početnoj dijagnozi ovisiti i odabir tretmana, a kad je uklanjanje kapilara i varikoznih vena u pitanju, omiljenoj estetskoj inovatorici ne manjka „aduta u rukavu“ – iz njenog Centra za vene žene svakodnevno izlaze „lakših“ i ljepših nogu.

Sofisticirana tehnologija najelegantnije je rješenje

„Najvažnije je ustanoviti stanje velikih vena te najprije rješavati probleme koji nose i zdravstvene rizike, poput kronične venske bolesti nogu. Ako su problem manje vene, idealno rješenje je sklerozacija, postupak kojim kemijskim sredstvima oštećujemo stijenke vena i iniciramo zatvaranje tretirane vene“, objašnjava dr. Gjurić, dodajući kako je za popucale kapilare ipak najelegantnije i najsofisticiranije rješenje tretman IPL tehnologijom, koji se pokazao iznimno uspješnim i za tretiranje kapilara na licu.

Christy Turlington Burns arrives on the red carpet at the 2013 Glamour Women of the Year Awards, sponsored by L'Oreal Paris, to honor courageous and inspiring women who are changing the world on November 11, 2013 in New York City., Image: 176486406, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

„IPL tretman Venus Versa™ iznimno je snažno oružje u borbi protiv pigmentiranih i vaskularnih lezija, a zahvaljujući specijaliziranim nastavcima, uspješno se bori i protiv rozaceje, proširenih kapilara i spider vena na nogama, dekolteu i licu“, objašnjava vlasnica Poliklinike Sinteza.

Drastično poboljšanje vidljivo je već nakon nekoliko sati

Da je upravo Venus Versa™ tretman njeno omiljeno rješenje za uklanjanje popucalih kapilara, doktorica ne skriva, a otkrila nam je i kako točno izgleda tijek tretmana.

„Patentirana SmartPulse™ tehnologija, prodire kroz nekoliko slojeva kože,  a prilikom apsorpcije u ciljano tkivo generira toplinu – na taj se način korigiraju nesavršenosti na koži, bez oštećenja na okolnim, zdravim stanicama“, tvrdi doktorica Gjurić.

Kao rezultat razmjene svjetlosne i toplinske energije između IPL-a i kapilare, kod mnogih pacijenata do drastičnog poboljšanja dolazi već nekoliko sati nakon tretmana, no vidljivost kapilara nastavit će se smanjivati još tjednima.

Tretman bez nuspojava maksimalno je prilagođen modernoj ženi

„Toplinski efekt tretmana Venus Versa™ IPL-om uzrokuje imunološki odgovor organizma – tijelo šalje leukocitne stanice, čija je zadaća čišćenje tijela od otpadnih tvari, a one se hrane stranim česticama, u ovom slučaju oštećenim stijenkama kapilara, zbog čega one nestaju i dugo nakon tretmana“, inovativnu tehnologiju objasnila nam je iskusna liječnica.

Model backstage in a beauty, makeup and hair shoot, as part of the women's ready-to-wear summer 2015 New York City women fashion week, New York City, United States 3.1 Phillip Lim/PIXEL-FORMULA_356/Credit:PIXELFORMULA/SIPA/1410302054, Image: 224326718, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

S obzirom na to da su neinvazivnost i brzina postali glavni kriteriji kad su u pitanju estetski zahvati, zagrebačka liječnica pobrinula se da i ovaj tretman bude maksimalno prilagođen modernoj ženi – uklanjanje popucalih kapilara IPL tretmanom nema nuspojava, a sa svakodnevnim je obavezama moguće nastaviti odmah nakon izlaska iz Poliklinike.

Možemo samo zaključiti kako smo sretne da živimo u vremenu kada je moguće jednim posjetom liječniku riješiti probleme koji nas muče godinama – u trenu kad konačno uskočite u omiljenu suknju ili izađete na ulicu bez pudera na nosu, shvatit ćete zašto je čekaonica ove renomirane zagrebačke poliklinike baš uvijek prepuna.

Pročitajte još i ...