Lip liftom do prekrasnih usana

Ogroman dio kozmetičke industrije namijenjen je njezi i šminkanju usana kako bi one izgledale veće i privlačnije. Pune, senzualno napućene usne blago izvrnutih rubova pomlađuju osobu i daju svježinu licu.

U Poliklinici Sinteza, gdje izvode ovu u svijetu već neko vrijeme popularnu i trajnu metodu, prof. dr. sc. Mislav Gjurić objasnio nam je o čemu se radi.

„Ako je gornja usnica stanjena i rub vermiliona slabo izražen, a Kupidov luk izbrisan, jedini način da dobijete pune i senzualne usne jest lip lift. Lip liftom će se naglasiti Kupidov luk, skratiti razmak između nosa i usne, podići gornja usna te napućiti rotacijom ruba vermiliona mnogo bolje i prirodnije nego što je to moguće injekcijom filera ili masnog tkiva. Ne manje važno jest da je taj efekt trajan. Zahvat se radi u lokalnoj anesteziji i pacijent nakon zahvata ide kući“, objašnjava dr. Gjurić.

Zašto fileri nisu dovoljni?

Osobama koje imaju dug razmak između nosa i gornje usne ne preporučuje se injektiranje filera jer fileri neće podići usne, već će ih samo povećati prema van te će rezultat biti neprirodne „patkaste usne“.

Lifting usne smanjuje taj razmak i dodatkom filera dobivaju se prirodne i pune usne, bez „patkastog“ izgleda.

Prije i poslije
Prije i poslije

Izbrišite tužan izgled s lica

Podizanje kutova usana, poznato kao i „smile surgery“, namijenjeno je osobama kojima usne imaju položaj „tužnih“ usana, zbog čega njihovo lice ostavlja dojam nezadovoljstva, tuge ili ljutnje. Ovim zahvatom obuhvaćeni su samo kutovi usana te on ne uključuje smanjivanje razmaka između nosa i usana.

Mogu li se podizanje gornje usne i podizanje kutova usana raditi istovremeno?

Iako lifting gornje usne i lifting kutova usana imaju različite ciljeve i rezultate, operacijom se može obuhvatiti i jedno i drugo, ovisno o onome što pacijent želi. S obzirom na to da postoje slučajevi kod kojih je razmak između nosa i usne vrlo dug, a istovremeno usne „vise“ prema dolje, dajući tužan izraz, zahvatima se mogu popraviti obje karakteristike.

Usne postižu svoju maksimalnu punoću u srednjoj životnoj dobi i nakon toga se polako stanjuju. Pune usne blago izvrnutih rubova pomlađuju osobu i daju svježinu licu. Podizanje usana, bilo gornje usne ili kutova, ovisno o pacijentu, licu vraća svježinu i mladenački izgled. Radi se o jedinstvenim zahvatima koji daju učinkovite i trajne učinke. Rezultat podizanja usana su prirodne usne i pomlađeno lice.

Pročitajte još i ...