Usporedite cijene estetskih zahvata u Hrvatskoj i inozemstvu

Estetska kirurgija nedvojbeno je jedna od najvažnijih grana medicinskog turizma. Dakako, glavni razlog zbog kojega se mnogi odlučuju na estetski zahvat izvan matične zemlje jest vrlo visoka cijena, ili bolje rečeno, velika razlika u cijeni tretmana među državama. Budući da nam nije poznato niti jedno objavljeno istraživanje koje bi na sažet i elegantan način pokazalo kolike su razlike u cijeni estetskih zahvata među državama EU, odlučili smo se samostalno prihvatiti tog velikog zadatka, prenosi CroMedicor.

infog-full-1k

Kako bi dobili objektivnu sliku uštede koju pacijent iz EU može ostvariti odlaskom na estetski zahvat u Hrvatsku, ispitali su kako se kreću cijene u Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji i Sloveniji. Prikupljene su cijene od desetak klinika iz svake zemlje te izračunate prosječne cijene za najpopularnije estetske tretmane. Za što lakši pregled ove velike količine podataka i podizanje svijesti o potencijalu zdravstvenog i medicinskog turizma u Hrvatskoj, izrađena je posebno dizajnirana infografika s podatcima istraživanja.

Iz dobivenih podataka jasno se očituje velika fluktuacija cijena. Dok Slovenija, Njemačka i Španjolska imaju donekle ujednačen raspon cijena estetskih tretmana, Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija značajno odmiču po skupoći svih usluga. Zanimljivo je primijetiti da je Ujedinjeno Kraljevstvo, zemlja koja po prethodnom istraživanju CroMedicora ima najviše cijene dentalne medicine u Europi, ovoga puta na drugom mjestu. Zasigurno nije slučajno da su cijene estetske kirurgije u Italiji izrazito visoke. Kao zemlja u kojoj su dizajn i ljepota osnovica kulturnog identiteta, u Italiji je lijepo tijelo cijenjeno kao nigdje drugdje. Nasreću, mnogi Talijani već su upoznati s činjenicom da s druge strane Jadranskog mora postoje vrhunski liječnici koji će tražene estetske tretmane obaviti za trećinu cijene istog zahvata u Italiji.

infog-full-1k-kopija-kopija

Kao primjer navode prosječnu cijenu podizanja ženskih grudi u Italiji koja iznosi oko 6 200 eura, dok je u prestižnim hrvatskim klinikama cijena u pravilu ispod 3 000 eura. Slično tome, operacija nosa u Ujedinjenom Kraljevstvu iznosi 4 700 eura, u Italiji 4 500, dok je u hrvatskoj cijena istog zahvata tek 1 500 eura.

infog-full-1k-kopija-kopija-2

Činjenica da su cijene estetskih tretmana u Hrvatskoj mnogo povoljnije nego u zemljama EU ne iznenađuje. Hrvatska je u specifičnom položaju u kojem je životni standard niži od prosjeka EU dok su mnoge uslužne djelatnosti, među kojima je i privatna medicinska praksa, po kvaliteti i izboru pri samom vrhu europske ponude. Hrvatski liječnici su iznimno dobro obučeni, što se pogotovo može reći za istaknute liječnike koji su dugogodišnjim radom stekli svjetsku reputaciju.

infog-full-1k-kopija

Zdravstveni turizam u posljednje je vrijeme vrlo rašireni trend. Cijene tretmana osnovni su razlozi zbog kojih se osobe odlučuju na tretmane izvan zemlje. Višestruko niže cijene i mogućnost boravka na najljepšim turističkim odredištima svijeta čine dovoljan motiv za putovanje po medicinski ili estetski zahvat. Hrvatska je svojim prirodnim resursima, klinikama i poliklinikama te visoko obrazovanim medicinskim kadrom jedna od zemalja koja nudi sve vrste usluga medicinskog i zdravstvenog turizma.

 

Izvor: www.cromedicor.com

Pročitajte još i ...