Novi tretman za prirodan izgled: u Hrvatsku stigao revolucionarni pristup regeneraciji i pomlađivanju kože

Na popisu želja (jer ipak počinje vrijeme darivanja) svih nas je ne biti žena svojih godina, nego starjeti polako i gotovo nezamjetno. Želimo blistavu, zategnutu kožu, bez bora i pigmentacija. Ali vrijeme može biti tvrdoglav pregovarač i ispisati na našem licu tragove koje ne želimo. Možemo to pripisati starenju, genetici, od UV zračenju, onečišćenju okoliša, životnim stavovima, odlukama i izborima, ali odgovor je vjerojatno kombinacija svega što smo nabrojali. 

Jeste li znali da nakon 20. godine naša tijela svake godine proizvode 1% manje kolagena? To je kao da nam netko polako krade ključnu komponentu za zdrav izgled! Kako starimo, vlakna kolagena i elastina postaju gušća i rahlija, što rezultira neelastičnom kožom koja puca.

Pokušaji kože da se rasteže naprijed-natrag pretvaraju se u bore, a proces prirodnog pilinga se usporava, što dovodi do nakupljanja mrtvih stanica. Ali to nije sve! Kako tijelo stari, koža proizvodi manje sebuma (ulja), što je čini suhom, a bore postaju još vidljivije. 

Što je zapravo kolagen?

Kolagen je protein vezivnog tkiva koji se sastoji od aminokiselina – glicina, prolina i hidroksiprolina. Zanimljivo je da naše tijelo samo proizvodi aminokiseline glicin i prolin, koje su ključne za stvaranje kolagena. Međutim, stres, prekomjerni rad i žurba mogu oslabiti naše tijelo i smanjiti njegovu otpornost na vanjske utjecaje. Zato je važno pobrinuti se za kožu i potaknuti proizvodnju kolagena na prirodan način. 

Sada je trenutak za uvođenje ključne riječi – redermalizacija! Riječ je o sveobuhvatnom pristupu regeneraciji i pomlađivanju kože, a efekt je dokazano poboljšanje kože zahvaljujući njenom regenerativnom potencijalu. Proizvod koji će to omogućiti vašoj koži dolazi iz brenda Institut Hyalual, a zove se Xela Rederm.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pontus Aesthetics Lab (@pontus_aesthetics_lab)

Kako Xela Rederm djeluje?

Ova metoda pomlađivanja temelji se na višestupanjskom djelovanju koje potiče prirodnu obnovu stanica. Primjenom Xela Rederma se aktivira dvostruki učinak neumrežene visokomolekularne hijaluronske kiseline (2500 kDa) i jantarne kiseline, čija sinergija povećava proliferaciju fibroblasta, što rezultira poticanjem sinteze kolagena i vlastite hijaluronske kiseline. Više informacija o ovim blagotvornim sastojcima, moguće je saznati na Instagram profilu Pontus Aesthetic Lab.

U Xela Redermu, hijaluronska kiselina je komponenta koja aktivira protuupalne medijatore te obavlja i održava ravnotežu vode u koži. Osim toga, stimulira sintezu osnovnih strukturnih proteina te pruža mehaničku potporu tkivima. Istovremeno, jantarna kiselina (natrijev sukcinat) pomaže u normalizaciji mikrocirkulacije i doprinosi limfnoj drenaži. Utvrđeno je da je jantarna kiselina važna komponenta koja omogućuje napredak u poboljšanju kvalitete kože.

Xela Rederm nije filer, ne stvara veliki volumen već svojim sastojcima primarno radi na povećanju kvalitete same kože. Prednost proizvoda je i u tome što pruža vidljive rezultate odmah po korištenju: nijanse lica postaju svjetlije, uklanjaju se sivi znakovi umora, dojam na prvi pogled je poboljšan, a koža je elastičnija. Za optimalne rezultate, najbolje je primijeniti tri tretmana u razmaku od dva tjedna ili prema preporuci liječnika. 

Kako i kada se primjenjuje?

Proizvodi dolaze u tri oblika i razlikuju se po postocima jačine hijaluronske kiseline: 1,1%, 1,8% i 2,2%, dok je količina jantarne kiseline u svim proizvodima ista i iznosi 1,6%. Koji će se proizvod primijeniti ovisi o stanju kože i procjeni liječnika. Sastojci su klinički dokazani, proizvodi se koriste već deset godina u 50 zemalja, a idealni su za sve one koji žele na licu smanjiti znakove umora, izraženost bora, tamne fleke i vidljivost ožiljaka.

Xela Rederm Instituta Hyalual u Hrvatsku donosi farmaceutska tvrtka Pontus Pharma, a ovaj tretman možete pronaći u svim bolje opremljenim klinikama. 

Pročitajte još i ...