U dva tjedna do glatke, elastične kože: ovaj retinol je najučinkovitiji na tržištu!

Pročitali smo rečenicu koja se savršeno uklapa u današnju temu: “Želite starjeti kao vino, a ne kao mlijeko? Kupite retinol i koristite SPF”. Istina je, ako postoji jedan sastojak za njegu kože koji čini gotovo sve, to je retinol. 

Super junak koji može sve

Od poboljšanja finih bora stimuliranjem proizvodnje kolagena do smanjenja akni i pigmentacije, nadasve povećanja brzine izmjene stanica kože, ovaj zlatni standard protiv starenja tajna je zdravog tena. Dermatolozi i stručnjaci za njegu kože kunu se u njega, no kako ovaj čudotvorni sastojak djeluje? I zašto, za razliku od drugih sastojaka za njegu, zahtijeva neke prilično stroge smjernice?

Retinol, odnosno vitamin A, djeluje tako da se veže uz receptore u koži koji signaliziraju niz procesa, od kojih je glavna stanična obnova. Ostali oblici vitamina A poput retinil estera nazivamo retinoidima. Kao rezultat toga, koža ubrzava svoju prirodnu brzinu ljuštenja i brzo uklanja mrtve stanice kože s površine i iz pora. Bez retinola koža i dalje odbacuje mrtve stanice, no s njim je proces brži i učinkovitiji. 

Visoka koncentracija i maksimalna učinkovitost

Retinol ima mnoge supermoći, poput izgradnje kolagena, povećanja elastičnosti, tretiranja finih bora, poboljšanja teksture, tonusa i diskoloracije, sužavanje pora i smanjenje proizvodnje masnoće i sebuma. Ukratko, nezaobilazan je kada govorimo o strategiji njege protiv starenja, ali postoji mnogo ispravnih i pogrešnih načina njegove upotrebe i ne svodi se cijela magija na puko nanošenje tankog sloja na kožu. Važno je, dakle, kako ga koristite, njegova koncentracija, s čime ga kombinirati i što izbjegavati…

Umješnost brenda jest pronaći učinkovitu formulu uz minimalnu iritaciju. Dermalogica ju je ponudila u Dynamic Skin Retinol Serumu s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost. Bez narušavanja strukture i zdravlja kože, retinol se metodom mikroinkapsulacije prenosi u dublje slojeve i postupno otpušta u kožu. Učinak je dugotrajniji i snažniji, a reakcije na aktivnu tvar blaže – što je osobito važno tijekom prilagodbe kože na retinol.

Djeluje na 4 znaka starenja

No, to nije jedina prednost novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma. Napredna “booster” tehnologija dodatno poboljšava djelovanje retinola. Klinička studija pokazala je kako sinergija kompleksa 10-hidroksi stearinske kiseline i retinola povećava sintezu kolagena za nevjerojatnih 238 % u samo dva tjedna primjene. Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum dokazano djeluje na četiri najočitija znaka starenja, i to u samo dva tjedna: ublažava bore, teksturu kože čini glatkom i vraća joj elastičnost, ujednačava ten, a izvrstan učinak ima i na problematičnu kožu s proširenim porama. 

Ova moćna formula, uz 3,5% retinoidni kompleks, sadrži umirujući skvalan i beta glukan. Retinol poboljšava teksturu i čvrstoću kože i posvjetljuje tamne mrlje. Slobodni retinol i inkapsulirani retinol u sferama djeluju na plitke i duboke bore te izjednačavaju boju kože. Granaktivni retinoid (ester retinola) zaglađuje, ublažava fine linije i bore, smanjuje vidljivost pora i ujednačava ten. Skvalan i beta glukan hidratiziraju, njeguju i jačaju otpornost kože.

Uvođenje retinola u skincare rutinu

Za kraj, ostaje odgovoriti na još jedno važno pitanje – kako uvesti Dynamic Skin Retinol Serum u skincare rutinu? Kada koristimo proizvode s retinolom, preporučuje je “sandwiching” kako bismo smanjili mogućnost iritacije.

Ova metoda podrazumijeva nanošenje kreme na kožu, zatim retinola, a zatim ponovno kreme. Dermalogica je razvila proizvod koji već sadrži ovu metodu, obogaćujući serum snažnim hidratantnim sastojcima poput skvalana i beta-glukana. Na taj način, koža će biti dubinski hidratizirana i nahranjena, a zaštitna barijera neće biti oštećena.

Metoda skin cyclinga

Ako se pak odlučite postupno uvoditi retinol u rutinu njege kože, metoda “skin cyclinga” je izvrsno rješenje. Prvu večer pripremite kožu za bolju apsorpciju retinola kroz eksfolijaciju. Proizvod poput Daily Milkfolianta koji ima umirujuća svojstva može biti odličan za tu svrhu.

Drugu večer, nakon čišćenja lica, nanesite Dynamic Skin Retinol Serum u tankom sloju na lice, vrat i dekolte. Treću večer (i eventualno četvrtu) preskočite retinol i koristite samo proizvode koji njeguju i hrane kožu.

Pročitajte još i ...