Iskustvo iz prve ruke: “Kako sam stanjila bedra”

Imam 40 godina, zaposlena sam majka preslatke sedmogodišnje djevojčice. Od srednje škole imam između 60 i 67 kg. Iznimka je trudnoća u kojoj sam „natukla“ 25 kilograma, ali sam ih skinula kroz mjesec dana i vratila se na težinu od 64 kg. Na svojih 171 cm visine trebalo je sve biti savršeno, ali…

Young woman with watermelon relaxing near swimming pool

“Jahačke hlače”

Uvijek je postojao jedan veliki ali. Prenaglašeni bokovi i tzv. „jahačke hlače“ oduvijek su moju figuru činili neskladnom. Ljeti sam bila posebno nesretna jer nisam mogla nositi suknje koje sam obožavala. Kombinacija znoja i naglašenih bedara prouzročila bi mi rane na unutrašnjim stranama bedara. Da bih to spriječila, snalazila sam se na razne načine, ponekad bih na bedra nalijepila najveće flastere koje sam kupovala u ljekarni, a koje bih kasnije imala problema odlijepiti. Ili bih kupovala „gaće za bake“ koje su onemogućavale trenje između bedara.

Zadnjih 10 godina razmišljala sam o rješenju, raspitivala se o liposukciji, vagala, guglala, čitala i informirala se. Bila sam čak na dva pregleda i na dvije konzultacije. Zašto sam čekala toliko dugo? Iskreno, bilo me strah. Nijedan liječnik kod kojeg sam bila nije mi ulijevao dovoljno povjerenja, a najveći strah bio je vezan uz anesteziju, posebno otkad sam postala majka. Razmišljala sam o posljedicama. Što ako dođe do komplikacija, a ja se ne probudim, i to zbog rješavanja estetskog problema? Nakon toga bih odustala.

Igrom slučaja, na jednoj dobrotvornoj priredbi upoznala sam doktoricu Jeannette Gjurić iz Poliklinike Sinteza. Poliklinika Sinteza se, između ostalog, bavi estetskom i plastičnom kirurgijom. Nakon neobveznog čavrljanja počele smo razgovarati o liposukciji, odnosno razlici između liposukcije i laserske lipolize.

Znanje, toplina i kompetentnost dr. Gjurić apsolutno me osvojila. Ono što me najviše zaintrigiralo bila je laserska lipoliza, koju mi je dr. Gjurić preporučila nakon što me stručno „ošacala“, ali inzistirala je da dođem na pregled.

Odluka

I došao je taj dan. Otišla sam na konzultacije u Polikliniku Sinteza. Tamo me dočekao tim dr. Gjurić. Zanimala me njihova procjena o tome jesam li objektivna i postoji li drugi način rješavanja masnih nakupina na bedrima.

To sam pitala jer su mi u nekim poliklinikama savjetovali da problem masnih nakupina riješim Med Contourom. Uskoro su mi objasnili da i oni u Poliklinici Sinteza također imaju Med Contour, ali da on služi za zatezanje kože te za fino konturiranje tijela. Istaknuli su kako se on izvrsno kombinira s laserskom lipolizom. I, da, rekli su mi da se za lasersku lipolizu koristi lokalna anestezija te da ću tijekom zahvata biti svjesna svega, da neću ništa osjetiti i da je opravak vrlo brz.

Na kraju, odlučila sam otići na zahvat u Polikliniku Sinteza, i to iz više razloga:

  • U Poliklinici Sinteza obavili su tisuće takvih i sličnih zahvata, a svoje iskustvo grade godinama. Najbolja je potvrda i to što su većina pacijenata njihovi stalni klijenti koji im dolaze i na druge zahvate.
  • Tijekom zahvata koristi se laser Fotona koji među stručnjacima slovi kao jedan od najboljih lasera za tu vrstu zahvata.
  • Na zahvat sam se, između ostaloga,odlučila i zato što je moja bliska prijateljica netom prije mene bila na laserskoj lipolizi trbuha u Poliklinici Sinteza, čime je bila iznimno zadovoljna. Osjećala se kao u hotelu s medicinskom uslugom.
  • I meni jako bitno, pacijent prima samo lokalnu anesteziju, koja omogućuje da tijekom zahvata ustane kako bi kirurg mogao procijeniti eventualne neravnine te ih riješiti dok pacijent još stoji na nogama. Ovakvim načinom izbjegava se nastajanje bilo kakvih grba i neravnina.

Upotreba lasera znatno skraćuje vrijeme oporavka, a koža se znatno bolje potiskuje natrag, pa je nošenje steznika nakon ovakvog zahvata znatno kraće nego kod liposukcije.

Dan zahvata

Nazvala sam Polikliniku Sinteza i dogovorila zahvat 20. svibnja. Dr. Gjurić mi je na pregledu objasnila kompletnu proceduru te smo se dogovorile na kojim dijelovima nogu će se raditi laserska lipoliza. Uputila me da nekoliko dana prije operacije odem na Rebro ili u privatni laboratorij i tamo izvadim krv. Zahvat je bio dogovoren u 12 sati. Došla sam normalno odjevena, samo sam ponijela capri hlače jer sam znala da ću tri tjedna nakon zahvata trebati nositi steznik.

Woman with mark on her leg

Srdačno me dočekala medicinska sestra te pozvala doktoricu Gjurić koja me odvela u sobu gdje sam boravila prije i poslije operacije. Soba je bila svijetla, uredna i lijepa. Nakon što sam se raspakirala, sestra me je pozvala da dođem u drugu prostoriju gdje mi je snimila EKG, izmjerila tlak, temperaturu, izvagala me, izmjerila visinu i ja sam potpisala pristanak na operaciju. Dobila sam dezinfekcijsko sredstvo za tuširanje, te sam se po uputama sestre istuširala i obukla spavaćicu koju su mi dali u poliklinici.

Zatim je došao dr. Mislav Gjurić da me pozdravi i pozove u ambulantu gdje me je zajedno sa sestrom fotografirao, mjerio i obilježavao markerom i regije na kojima će raditi lasersku lipolizu.

To su bile sljedeće regije: bokovi, unutrašnja strana natkoljenica i koljena. Nakon toga smo još popričali, a ja sam je pitala sve što mi nije bilo jasno te sam dobila detaljne odgovore. Nakon svih dogovora i objašnjenja platila sam zahvat. Postavili su mi venski put te dali lijek za opuštanje, nakon čega sam krenula u operacijsku dvoranu. Postupak je odmah započeo. Uz doktora i doktoricu Gjurić uz mene su cijelo vrijeme bile i ljubazne medicinske sestre koje su asistirale dr. Gjuriću.

Dobila sam lokalnu anesteziju u područja nogu i bedara. Cijelo vrijeme sam brbljala sa svim prisutnima. Operacija je tekla u veselom i opuštajućem tonu i bila je skroz bezbolna.

Sara Sampaio in the new swimwear spring summer 2015 campaign of Calzedonia, Image: 222855361, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Osjećaj neopisive sreće

Za vrijeme operacije doktor Gjurić nekoliko je puta tražio da ustanem i tom mi je prilikom modelirao zone s unutrašnje strane bedara. Nakon završetka operacije sestre su mi pomogle da navučem steznik te su me odvele u sobu. Preplavio me osjećaj neopisive sreće što sam se napokon riješila suvišnih masnih naslaga koje su mi jako smetale.

Uskoro su stigli doktorica i doktor Gjurić. Nastavili smo brbljati uz šalicu čaja. Nisam osjećala nikakve bolove, osim laganog zatezanja u tretiranom području. Nakon dva sata ustala sam bez ičije pomoći te sam bila spremna za polazak na kućnu njegu.

Od liječnika sam dobila upute i otpusno pismo te me je suprug odvezao kući. Cijeli dan sam preležala prema uputama liječnika, iako sam se jako dobro osjećala.

Young woman with beautiful sporty legs leaning on a wooden bridge railing in jeans sneakersNakon zahvata

Prvi dan nakon zahvata (subota) – U poliklinici su me upozorili da bi mjesta na kojima je „ulazio laser“ mogla malo krvariti. Ujutro sam se probudila i vidjela da se upravo to dogodilo, ali samo na jednom mjestu. Promijenila sam tu gazu i krvarenje se više nije ponovilo. Osjećala sam se kao dan nakon napornog treninga, kao da imam srednje jaki muskulfiber. Bila sam izvrsno raspoložena, što sam i obznanila sestri iz Poliklinike Sinteza koja me nazvala da vidi kako sam.

Drugi dan nakon zahvata (nedjelja) – Ujutro sam se ustala iz kreveta, osjećala sam i dalje „muskulfiber“.Spremila sam se i otišla s djetetom i suprugom do grada prošetati i popiti kavu. Navečer, kada sam došla kući, skinula sam steznik i odstranila upijače i flastere koji su bili na mjestima malih rezova (oko 3 mm) za ulaz sonde za liposukciju.

Ostavila sam na koži samo male flastere koji su išli baš preko tih rezova. Pogledala sam se u ogledalo i bila oduševljena kada sam vidjela da mojih masnih naslaga na bokovima više nema – bez obzira što sam još bila natečena, rezultat se već vidio! Odmah sam pomislila kako više neću imati ograničenja pri kupnji hlača i haljina. Istuširala sam se i oprala steznik koji sam potom fenom osušila da ga mogu što prije opet obući.

American fashion model Emily DiDonato poses in topless for Calzedonia 2015 advertising campaign., Image: 215281878, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Treći dan nakon zahvata – Prvi dan na poslu. Naravno, nitko nije primijetio da sam bila na bilo kakvom zahvatu. Normalno sam se kretala i još je bilo dovoljno hladno tako da mi steznik uopće nije smetao.

Svaku večer skinula bih steznik, oprala ga i osušila fenom.

Četvrti dan nakon zahvata – Osjećala sam blago zatezanje pri sjedenju i ustajanju. Još sam bila dosta otečena i imala hematome, posebno na unutrašnjoj strani bedara gdje su me i najviše tretirali.

Šesti dan nakon zahvata – Nakon posla otišla sam u grad i dugo šetala. Bilo je dosta vruće pa su mi noge natekle. Otuširala sam se kad sam došla doma i odmah je sve bilo bolje.

Sedmi dan nakon zahvata – U Poliklinici Sinteza skinuli su mi konce te su me priključili na limfnu drenažu. Došla je doktorica Gjurić pa smo se zajedno divile rezultatima.

Sedmi dan počela sam spavati bez steznika.

14. dan nakon zahvata – Limfna drenaža uvelike mi je pomogla da otoci i hematomi lagano nestanu. Krenula sam na Med Contour. Svakim danom rezultati su me sve više oduševljavali.

15. dan nakon zahvata – Napokon sam skinula steznik. Moram priznati da mi je malo nedostajalo nakon tri tjedana intenzivnog druženja. Promatrala sam se u ogledalu i činilo mi se da je to sada jedno skladno tijelo. Posebno mi se sviđala rupa koja se stvorila između bedara. Napokon je trljanje bedra o bedro stvar prošlosti. Pomislila sam kako za pet dana moje dijete slavi rođendan na bazenu i kako će mama pokazati svoje novo tijelo. Hematoma i podljeva više nije bilo, bila sam potpuno spremna za ljeto!

Tri mjeseca nakon liposukcije činilo mi se kao da se još masti otopilo. Danas se osjećam odlično, jako sam zadovoljna napravljenim tretmanom i još sam zadovoljnija u svome tijelu.

Ovaj zahvat u Poliklinici Sinteza preporučujem svima koji imaju viška naslaga masnog tkiva u određenim regijama! Nakon svega, dobila sam poticaj i zdravije se hraniti i više se baviti vježbanjem.

Cjenik Poliklinike Sinteza dostupan je ovdje.

Pročitajte još i ...