Kako niacin djeluje na regeneraciju kože i obranu od vanjskih faktora starenja kože? Saznajte na predavanju hrvatskog brenda!

Sve beauty entuzijastice, obožavateljice novosti iz kozmetičke industrije i one koje će to tek postati znaju da beauty industrija svako toliko ‘otkrije’ neki novi sastojak za kojega tvrdi da ima nevjerojatne moći i uključuje ga u svaki mogući proizvod. On je naravno revolucionaran, zaustavlja vrijeme, briše bore, posvjetljuje hiperpigmentacije….(nastavite niz).

No, kada je riječ o niacinamidu, svi epiteti apsolutno stoje. O njemu se ne prestaje pričati na forumima, među dermatolozima, o njemu bruje društvene mreže i svi ga žele isprobati, a onda i trajno uvrstiti u svoju beauty rutinu.

Niacinamid, poznat i kao nikotinamid, jedan je od dva glavna oblika vitamina B3. Drugi oblik je niacin. To je nutrijent koji je važan za mnoge aspekte zdravlja, uključujući metaboličke procese, održavanje zdravlja kože, funkcioniranje mozga i još mnogo toga. Topiv je u vodi, što znači da se ne skladišti u tijelu, stoga je ključno nadoknaditi njegove rezerve putem hrane (perad, zeleno povrće i jaja su dobri izvori) i topikalno ciljanim proizvodima za njegu kože.

Krasi ga još jedna odlična karakteristika – pogodan je za sve tipove kože, čak i onu osjetljivu i reaktivnu. Stoga ne postoje ograničenja za njegovo korištenje, a godit će doista svakom licu i svakoj koži, pa čak i onoj problematičnoj, sklonoj aknama, s povećanim lučenjem sebuma, ali i suhoj te umornoj i s borama.

A upravo o benefitima niacina govorit će u okviru stručnog skupa Estetica Demik u svom predavanju naslovljenom “Primjena niacina na koži i njegovo djelovanje u regeneraciji kože od utjecaja ekstrinzičnih faktora starenja kože” Tea Višek, vlasnica brenda Fraktal beauty.

 

“Winnow uljni serum je Fraktalova prekretnica u njezi kože, posebno tijekom menopauze. Djeluje na staničnoj razini potičući mikrocirkulaciju kože i uspijeva za čak 104% oporaviti oštećenja koja je izazvalo UVA/UVB zračenje. Urbano onečišćenje je također značajan problem, a Winnow kožu uspijeva oporaviti za 61%. Neovisna istraživanja su dokazala i da se koža oporavlja od duhanskog dima za 39%.

Odabrani sastojci su pun pogodak i njihova jedinstvena formula djeluje na oporavak i detoks kože. Iznimno smo ponosni na Winnow jer je taj proizvod čisto iskustvo pretočeno u bočicu, a ujedno je i jedno od najvećih postignuća Fraktalovog tima. Fraktal beauty je kozmetika koja je ponajprije namijenjena njezi kože u menopauzi, ali je mogu i trebaju koristiti svi koji žele kozmetiku s provjerenim djelovanjem i vrhunskim sastojcima. Gubitak estrogena može izazvati nagle i neugodne promjene na koži i zato je Fraktal beauty spreman s nizom proizvoda koji će koži pomoći da bude ponajprije zdrava, a onda i lijepa, izjavila je Tea Višek, vlasnica brenda Fraktal beauty.

 

 

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...