5 klasičnih ljepotica i njihovi omiljeni parfemi!

Vjerojatno najosobniji i najintimniji kozmetički proizvod, izbor parfema otkriva sve o njegovoj nositeljici Orijentalne note su seksi i egzotične, aldehidne note su pak odvažne i hrabre dok cvjetni parfemi odišu dozom romantike.

Marilyn Monroe izjavila je, a sada je ta izjava dio opće kulture, da u krevet nosi samo nekoliko kapljica Chanel No. 5, ali to nije jedina, pa čak niti najveća ljubavna priča između poznatih dama i njihovih parfema!

Rita Hayworth: Guerlain Shalimar

Klasična ljepotica koju su često fotografirali kako se “šprica” omiljenim parfemom. Rita Hayworth bila je jedna od najvećih obožavateljica Guerlainovog Shalimara lansiranog davne 1925. godine. Legenda kaže da je Shalimar nastao kada je kao eksperiment Jacques Guerlain istresao vanilin u bočicu proslavljenog fougère s mirisa Jicky.

Lauren Bacall: Diptyque L’Ombre Dans L’Eau

LAUREN BACALL, 1957.

Jedna od najstrastvenijih holivudskih romansi nije se dogodila između muškarca i žene, već Lauren Bacall i Diptyque L’Ombre Dans. Prekrasna glumica prepoznatljivog rašpastog glasa toliko je obožavala je francusku nišnu i luksuznu parfumeriju Diptyque da povijest pamti njene dvije velike ljubavi – Humphreya Bogarta i L’Ombre Dans.

Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou

JACKIE KENNEDY-ONASIIS, 1961.

Iako je Jackie tijekom života nosila nekoliko različitih parfema, omiljeni joj je ipak bio upravo Joy, godinama proglašavan kao najskuplji parfem na svijetu. Iako suprotno zdravoj logici, ali u potpunosti u skladu s američkim snom, kreiran 1929. godine uoči Velike Depresije, Joy se radio od preko 10 tisuća cvjetova jasmina i 28 tuceta ruža.

Grace Kelly: Creed Fleurissimo

PRINC RAINIER I PRINCEZA GRACE KELLY, 1956.

Kada je 1956. godine Grace Kelly postala princeza od Monaka, hodajući prem oltaru prema svom budućem suprugu , nosila je Fleurissimo do nišne parfumerije Creed. Kako bi pokazao ljubav prema svojoj ljubljenoj ženi prince Ranier je naručio posebno komponirani parfem koji će savršeno pristajati njegovoj budućoj supruzi na njihov velik dan!

Dorothy Dandridge: Tabu by Dana

DOROTHY DANDRIDGE, oko 1960.

Prva Afroamerikanka nominirana za Oscara Dorothy Dandridge nosila je sada već kultni Tabu by Dana. Seksi parfem s notama bergamota, ambera, mošusa i pačulija navodno je osmišljen vodeći se uputama da se napravi parfem kojeg bi prostitutke nosile.

 

Pročitajte još i ...