Znate li što su lip lift i smile surgery?

Usne ne samo da su simbol ženstvenosti, već i senzualnosti, da ne kažemo i seksualnosti. Veliki dio industrije ljepote posvećen je napretcima u oblikovanju usana – što kirurškim putem, a što filerima. Stoga i ne čudi da je danas na raspolaganju čitav niz kirurških i nekirurških zahvata kojima je za cilj pacijenticama, ali i pacijentima podariti usne kakve su oduvijek sanjali. Angelina Jolie goes to Guerlain perfumes shop on the Champs-Elysees for 2nd day of shooting the new advertising of the french fragrance on January 30, 2018 in Paris, France., Image: 361836574, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Iako se ljepotice za čijim usnama venemo mijenjaju i smijenjuju, jedna stvar je ostala ista – želja za punim usnama nikada ne jenjava! Gotovo kao nacrtane, s gornjom usnom blago podignutom je zlatni standard, današnjice, prilikom oblikovanja usana. Upravo će to napraviti tretman zvan lip lift!

Lip lift je tretman kojim se podižu kutovi usana i gornja usna kako bi se dobila veća površina usne, bez dodavanja volumena. Volumen je u ovom slučaju samo prividan, a takav dojam se stječe zbog veće površine gornje usnice. Liplift se radi tako da skrati filtrum, dio između gornjeg vrha crvenila usne i nosnice. Rez koji se radi smješten je ispod nosnica i nevidljiv je jednom kada rez zacijeli. Takvom tehnikom podiže se gornja usna do “zlatnog standarda” razmaka kupidovog luka i nosnice od 10 do 13 milimetara.

Jednom kada se skrati prostor između gornje usne i nosnica, dobivaju se punije usne i prividno voluminoznije usnice. Onakve kakve se smatraju standardnom ljepote! Razlog za odabrati liplift, a ne filere jest činjenica da se filerima dodaje volumen usnama, a litingom ih se samo podiže, bez dodatnog volumiziranja. Upravo tako se i izbjegava patkasti izgled, popularno nazvan duckface.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Linkov, MD (@drgarynyc)

Izbrišite tužan osmijeh

Uz liplift najčešće se radi i tzv. smile surgery. Takva vrsta liftinga namijenjena je osobama kojima usne imaju položaj „tužnih“ usana, zbog čega njihovo lice ostavlja dojam nezadovoljstva, tuge ili ljutnje. Ovim zahvatom obuhvaćeni su samo kutovi usana te on ne uključuje smanjivanje razmaka između nosa i usana. Lifting gornje usne i lifting kutova usana imaju različite ciljeve i rezultate, a operacijom se može obuhvatiti i jedno i drugo, ovisno o onome što pacijent želi. S obzirom na to da postoje slučajevi kod kojih je razmak između nosa i usne vrlo dug, a istovremeno usne „vise“ prema dolje, dajući tužan izraz, zahvatima se mogu popraviti obje karakteristike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Linkov, MD (@drgarynyc)

 

Pročitajte još i ...