Kako se riješiti viška kože i masnih naslaga na trbuhu?

Dutch fashion model Bregje Heinen stars in Skivvies 'Darling of Mystery' Holiday 2016 lingerie collection., Image: 305164518, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Iako trudnoća može biti uzrok viseće kože trbuha, radi se o zahvatu koji nije rezerviran samo za žene. Naglo debljanje i mršavljenje za sobom u velikom broju slučajeva povlači i problem viseće kože koja se može javiti i kod muškaraca i kod žena.

Tijekom zahvata odstranjuje se višak kože i masti, a zahvat ovisi i o predjelu uklanjanja kože, tj. uklanja li se koža poviše ili ispod pupka. Pri većem stupnju opuštenosti kože, posebice iznad pupka, zahvat može uključivati i oslobađanje pupka te njegovu fiksaciju na isto mjesto na trbuhu, ali novo mjesto na koži. Kada se radi o manjoj obješenosti ispod pupka, provodi se takozvana mini abdominoplastika koja ne uključuje transpoziciju pupka. Postoji i endoskopska abdominoplastika kojom se minimaliziraju ožiljci, a korisna je kod pacijenata koji imaju blago opuštenu kožu te nakupinu masnog tkiva, kao i malo slabiji tonus mišića. U nekim se slučajevima uz abdominoplastiku može primijeniti i liposukcija.

Brazilian supermodel Gisele Bundchen in the promotional picture for 'My Daily' a new collection of her lingerie brand Intimates., Image: 192322279, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE (HO) / 40 pics., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Abdominoplastika može imati povoljan rezultat na zdravstveno stanje

Budući da se abdominoplastikom učvršćuju mišići, zahvat ima povoljan utjecaj na držanje i posturu. Također, zahvat abdominoplastike može utjecati i na potporu mokraćnom mjehuru, posebice nakon poroda, čime se pomaže prevladati urinarna inkontinencija.

Trudnoća nakon abdominoplastike

Abdominoplastika ne ometa mogućnost trudnoće, ali ju je bolje napraviti jednom kada odlučite da ne želite imati više djece. Naime, trudnoća poslije abdominoplastike može poništiti rezultate zahvata, a nakon trudnoće može se javiti još veći udio opuštene kože.

Nećete izgubiti pupak

Najranije izvođene abdominoplastike operacijom su uklanjale pupak, a rezultat je bio neprirodan izgled trbuha. Danas je takvo nešto nezamislivo i, naravno, nakon abdominoplastike pupak ostaje, a rezultati su vrlo prirodni.

Pročitajte još i ...