Novi Narciso miris za novu eru moćnih i slobodnih žena

Dvadeset godina nakon predstavljanja parfema For Her, koji je zauvijek promijenio parfemsku mapu svijeta, genijalni Narciso Rodriguez otvara novo mirisno poglavlje. Junak priče zove se All of me i obožavat će ga novi naraštaji snažnih žena koje istražuju svoju istinu i s ponosom prihvaćaju sve što ih čini jedinstvenima. 

Od samog početka, Narciso Rodriguez je imao jasnu viziju parfema: to će biti cvjetni miris s posebno opojnom notom. Opsjedala ga je ideja o ruži, a taj cvijet – ikona u parfumeristici – postao je središte miris. “Sanjao sam o ruži, najljepšoj ruži, ali apstraktnoj”, kaže dizajner. Izabrao je dvije talentirane i kreativne žene, Doru Baghriche i Daphné Bugey, koje su kreirale parfem koji potpuno preobražava cvjetnu obitelj mirisa. Baš kao što je For her predstavio potpuno novi stil chypre mirisa prije 20 godina, All of me reinterpretira cvjetnu rapsodiju za novu generaciju žena.

Dora Baghriche i Daphné Bugey željele su stvoriti cvjetni miris kao nijedan drugi kombinirajući ikoničan miris ruže s drugim cvijetom, tradicionalno rijetko korištenim u ženskim parfemima. “Željeli smo izaći iz okvira kombinirajući mekoću i bezvremensku ženstvenost ruže s tipično muškim sastojkom geranijem”, kaže Dora Baghriche. “Geranij je svestrana nota koja se prirodno povezuje s ružom”, dodaje Daphné Bugey i nastavlja: “Spajajući geranij s ovim ikoničnim cvijetom, stvorili smo odlučniju i kompleksniju ružu, koja postaje smjelija, modernija, gušća i dublja.”

Osim ruže i geranija, parfem je građen oko još jedne note: kremastijeg akorda inspiriranog egipatskim mošusom koji se nalazi u središtu svakog Narciso Rodriguez parfema. Šest različitih nota mošusa kombinirano je kako bi stvorilo zaraznu notu koja podsjeća na drugu kožu, svaka dajući mirisu posebnu dimenziju – mekoću, sjaj ili bogatu, drvenastu teksturu. 

“Željeli smo stvoriti miris koji ne skriva ništa i otkriva se onakvim kakav jest od trenutka kada ga prskate. Ono što je posebno kod ovog parfema je to da možete osjetiti svaki sastojak od početka do kraja – čak i mošuse, koji su često relegirani na osnovne note. U All of me oni imaju svoj ‘glas’, što je prilično jedinstveno”, kaže Daphné Bugey.

Kao i svaki Narciso Rodriguez parfem, i All of me dolazi u predivno oblikovanoj bočici koja kombinira geometrijsku ljepotu sa ženstvenim izgledom. Zahvaljujući prizmatičnom obliku, bočica simbolizira sve aspekte svake žene, poput kaleidoskopa boja koji se prelamaju iz nje. Kombinacijom meke ružičasto-zlatne kapice, boca predstavlja pravi umjetnički izričaj, osvijetljena svjetlošću koja dodaje čaroliju mirisu koji se krije unutar nje. 

Lansiranjem All of me, Narciso Rodriguez predstavlja i novu muzu za novu eru. Osim što se pojavljivala na naslovnicama prestižnih magazina kao što su Vogue, Harper’s Bazaar, Dazed i i-D, argentinska manekenka Mica Argañaraz je umjetnica i aktivistica koja se zalaže za humanitarne ciljeve te je donirala značajan dio svojih prihoda od tjedna mode 2022. kao pomoć Ukrajini. Njezin prijateljstvo s dizajnerom započelo je na modnoj pisti, kada je nosila njegovu reviju za proljeće/ljeto 2016. 

“Odabrao sam Micu kao zaštitno lice za All of me jer zrači posebnom sigurnošću. Topla je, karizmatična i osjeća se dobro u svojoj koži. Posjeduje jedinstven osjećaj za stil koji je posve njezin. Sve su to kvalitete koje želim slaviti svojim novim mirisom”, zaključuje Narciso Rodriguez.

Pročitajte još i ...