Glazed lids – najnoviji make-up trend za oči kojega morate isprobati

Već smo navikli da nam najnoviji trendovi u šminkanju redovito pristižu s društvenih mreža, naročito s TikToka i Instagrama, pa je tako i ovaj put. A kada je riječ o make-upu za oči i najnovijim lookovima koji će se s ljeta preliti i na jesen pa i na zimu, veliki hit je glazed lids koji se ponegdje još zove i jelly lids, a podrazumijeva sjajne kapke naoko vlažnog izgleda.

About-Face's Vinyl Effect Is the Only Eye Gloss That Actually Stays Put

Drugim riječima to znači velki povratak kremastih i tekućih sjenila s puno shimmera i šljokica koji se odlično spajaju sa sjajilima i allover proizvodima. Sjaj i blistavost ključne su riječi, a cilj je postići lagani make-up na kapcima koji će odmah naglasiti pogled i licu pružiti svježinu.

Kako kreirati glazed lids?

Za ovaj look potrebno je najprije na kapke nanijeti primer, po mogućnosti onaj koji će koži pružiti i blistavost. Zatim slijedi sjenilo u željenoj boji – to može biti sjenilo u sticku, obično kompaktno sjenilo ili čak kremasta olovka za oči koja će omogućiti lagano i jednostavno sjenčanje.

Popular Instagram Makeup Trends - Approved By Experts

Što se tiče odabira boja prolazi sve od klasičnog transparentnog, preko zlatnog i zelenog pa do smeđeg. Bitno je da je sjenilo kremasto i da se lako nanosi i njime radi. Nakon baznog sjenila, nanosimo shimmer – najbolji učinak postiže se onima s mikro glitterom koji pružaju hologramski efekt. I ovo sjenilo može biti kompaktno, tekuće ili kremasto, a nanosi se u sredinu kapka, laganim tapkanjem. Ako želite ostaviti jači dojam, ovaj korak obavite vrškovima prstiju.

I za sam kraj nanesite sjajni topper ili prozirno sjajilo – allover proizvod koji osim na usnama, možete koristiti na cijelom licu.

Chanel Baume Essentiel

Jedan od najpopularnijih proizvoda za postizanje glazed lids looka svakako je Chanelov multiuse stick Baume Essentiel.

BAUME ESSENTIEL - Makeup - 0.28OZ. - CHANEL - Default view

U posljednje vrijeme hashtag #chanelbaumeessentiel zabilježio je gotovo 400.000 vizualizacija, a nema beauyt influencerice na TikToku ili na Instagramu koja ga ne koristi. Riječ je o balzamu koji se može nanositi na cijelo lice – na usne, obraze i kapke kao sjaj preko sjenila.

Iako je nastao kao ljetni trend, glazed lids će svakako svoje poklonice (i poklonike, zašto ne?) pronaći  i tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, naročito u predbožićnoj party sezoni kada je blistavost visoko na listi želja svih zaljubljenica u make-up trendove.

Pročitajte još i ...