Novost u estetskoj medicini: Mezoterapija, dermalni filer i skinbooster u jednom proizvodu

Australian Oscar winner Cate Blanchett in the print ad of Giorgio Armani 'Si' fragance 2014 advertising campaign., Image: 202644194, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

U svijetu estetske medicine pojavio se novi filer (koji ćemo za sada tako nazvati, iako je puno više od filera) koji svojim karakteristikama ne nalikuje ni na jedan prije. Ime mu je Profhilo, a poseban je po tome što utječe na samu kvalitetu kože, otklanjajući znakove starenja poput opuštene kože, bez ikakve mogućnosti dodavanja neprirodnog volumena.

Inovativna u svom pristupu, a uvijek među prvima koji otkrivaju i dovode najnovije svjetske trendove je svakako Poliklinika Sinteza, gdje vlasnica dr. Jeannette Gjurić, spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine, te tradicionalne kineske medicine, objašnjava zašto se odmah zaljubila u ovaj proizvod i zbog čega ga preporučuje svojim klijentima.

Dr. Jeannette Gjurić
Dr. Jeannette Gjurić

Dvostruko djelovanje

„Najprije moram napomenuti da sam veliki pristalica prirodnih metoda pomlađivanja, pa tako i kada su fileri u pitanju volim vidjeti lijepi i prirodni učinak, bez nepotrebnog volumiziranja lica. Zbog toga sam oduševljena što Poliklinika Sinteza među prvima svojim klijentima može ponuditi ovaj inovativni filer koji kombinira hijaluronske kiseline niske i visoke molekularne težine, što znači da prva hidratizira i stimulira kožu, a druga djeluje kao potpora koži. Ne stvara nepotreban volumen na način na koji ga stvaraju uobičajeni hijaluronski fileri“, otkriva dr. Gjurić.

Prije i poslije. Izvor: službena fotografija
Prije i poslije. Izvor: službena fotografija

Međutim, što to znači u usporedbi s drugim filerima? Zahvaljujući teksturi i visokoj sposobnosti širenja materijala, Profhilo stvara volumen ciljano u tkivu gdje ga je potrebno nadoknaditi. Zbog toga je idealan za tretiranje izazovnih područja poput vrata, perioralnog dijela, dlanova i ruku gdje se ne radi o značajnom gubitku volumena, već o gubitku elastičnosti i gipkosti kože, naglašava dr. Gjurić, dodajući kako upravo zbog ciljanog djelovanja na kvalitetu kože i bez dodavanja volumena gdje on nije potreban, ostvaruje vrlo prirodne rezultate.

„Profhilo, zahvaljujući svojoj inovativnoj formuli i prilagođenoj teksturi, djeluje na tkivo pogođeno procesom starenja te na promjene elastičnog vlakna i kolagena koje su nastale starenjem. Upravo je zato izvrstan i za tretiranje ožiljnog tkiva, a kako bi se postigao značajniji volumen, može se koristiti i u kombinaciji s uobičajenim dermalnim filerima,“ napominje dr. Gjurić.

Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza

Što znači da nije filer?

Kako smo na početku napomenuli, iako ga nazivaju filerom, zapravo se radi o gelu hijaluronske kiseline što je jedan od posljednjih trendova u estetskoj medicini za remodeliranje kože i poboljšavanje kvalitete tkiva.

Profhilo-H-L

Kome je namijenjen tretman?

Udio kolagena s godinama opada, što se posebice vidi na koži. Naime, kolagen je neophodan za učvršćivanje obješene kože, a osim što je pravi saveznik u očuvanju besprijekorne kože, neizostavan je za zdrave zglobove i tkiva. Najvažnija uloga mu je održavanje strukture i otpornosti kože jer on u koži doprinosi stvaranju vlaknaste mreže koja učvršćuje slojeve kože, omogućavajući rast novim stanicama.

Profhilo potiče 4 različite vrste kolagena i elastina – tijekom razdoblja od 4 tjedna stimulira 4 različite vrste kolagena i elastina uslijed polaganog oslobađanja hijaluronske kiseline, zbog čega dolazi do značajnog poboljšanja kvalitete tkiva.

Prije i poslije. Izvor: službena fotografija
Prije i poslije. Izvor: službena fotografija

Tretman je namijenjen pacijentima koji imaju vidljive znakove starenja kože, a obično se, kako objašnjava dr. Gjurić, radi o osobama u dobi između 37 i 60 godina, dok se kod mlađih osoba koristi za prevenciju starenja kože.

„I kod osoba nakon 60-e Profhilo se može kombinirati s drugim postupcima kako bi naglasio i poboljšao njihove rezultate“, otkriva dr. Gjurić, dodajući kako je izvrstan za osobe kod kojih se primjećuje pad kvalitete kože, a nisu kandidati za tretman uobičajenim dermalnim filerima.

Woman holding arm in front of face, portrait, Image: 296302807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

Prirodni rezultati

Profhilo je jedan od proizvoda s najvišom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu, zbog čega u samo dva tretmana potpuno regenerira kožu. Već nakon jednog tretmana pacijenti osjećaju intenzivnu hidrataciju kože koja postaje sjajnija, bore ublažene te se posebna promjena uočava u njezinoj teksturi koja postaje glađa i čvršća. U slučaju da se radi o vrlo zahtjevnoj koži, tretman se može ponoviti nakon šest mjeseci.

„Profhilom se učvršćuje koža i zatežu opušteni dijelovi, čime se utječe na prirodan volumen lica, djeluje na hidraciju i elastičnost kože, zbog čega je ona nakon tretmana vidno pomlađena i osvježena, a tekstura popravljena, baš kao da ste je vratili u stanje prije starenja. Rezultati se vide odmah nakon tretmana, a s vremenom se poboljšavaju“, zaključuje dr. Gjurić, dodajući kako je samo pitanje vremena kada će ovaj novi tretman prepoznati ljubiteljice trendova estetske medicine.

Pročitajte još i ...