Pravo je vrijeme za temeljit oporavak kose – ovaj proizvod će vam u tome najbolje pomoći

Opće je poznata stvar da ljeto, sa svim, inače lijepim popratnim elementima koje nosi sa sobom, ne utječe baš dobro na našu kožu i kosu. Visoke temperaure, sunčevo zračenje, morska sol ili klor – sve to ostavlja posljedice koje nakon ljetovanja krećemo sanirati.

Kada je riječ o kosi, ona postaje tanja, suha, vrhovi su ozbiljno oštećeni, a mnoge od nas primjećuju i pojačano opadanje. Ono je često i posljedica ozbiljnijih poremećaja u organizmu, poput hormonalnog disbalansa, problema sa štitnjačom ili autoimunih bolesti.

No, do toga može doći i ako u organizmu postoji manjak vitamina i minerala, zatim kao posljedica određenih lijekova, a uslijed suvremenog načina života, uvelike svemu tome ‘kumuje’ i stres. Nerijetko svoje prste tu ima i genetika pa ako su vaše mama ili baka imale problema s prorijeđenom kosom i opadanjem, moguće je da ste uz boju očiju i oblik lica, naslijedili i tu, manje pozitivnu osobinu.

Često promjene u rastu kose primjećujemo i prilikom smjene godišnjih doba, najčešće u proljeće, no ni prelazak ljeta u jesen nije iznimka. Zbog razloga navedenih na početku ovoga članka, upravo sada dolazi vrijeme kada kosi treba pružiti dodatnu i ciljanu njegu kako bi se oporavila i ojačala.

Danas na raspolaganju imamo doista širok izbor preparata, ali i tretmana i metoda uz čiju pomoć se možemo boriti protiv pojačanog opadanja kose. Od tretmana poput mezoterapije, microneedlinga ili PRP-a vlasišta, zatim raznih ‘uradi sam’ varijanti pa do suplemenata čiji se kokteli vitamina i minerala formuliraju s ciljem jačanja kose iznutra te, naravno – fantastičnih proizvoda kojima kosu možemo njegovati i tretirati izvana.

U okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product, ugledne dermatologinje – članice žirija, najboljim takvim preparatom proglasile su Ducray NEOPTIDE Expert Serum. U nastavku pročitajte zašto je upravo on ponio tu laskavu titulu.

Ducray NEOPTIDE Expert Serum

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose kod kroničnog ispadanja kose u žena i muškaraca. Također, služi i kao podrška kod njege prije i poslije transplantacije kose. Sadrži anchoran, ekstrakt mliječka, patentiranu, prirodnu djelatnu tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice koje su odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu.
Također, lespedeza, prirodna djelatna tvar, regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose dok mangalidone, u kombinaciji s masažom, potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.

U nastavku pročitajte dojmove naših dermatologinja nakon testiranja ovog proizvoda.

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan, spec. dermatovenerologije

“Ovaj je serum namijenjen osobama s kroničnim ispadanjem kose kod žena i muškaraca, ublažavajući  ispadanje i potičući rast kose. Pogodan je i za primjenu kao potporna njega prije i poslije transplantacije kose. Seruma sadrži nekoliko zanimljivih sastojaka: anchoran tj. ekstrakt mliječka, koji potiče rast kose djelujući na folikul. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu te potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 važnog za jaču, deblju i otporniju kosu. Lespedeza je  patentirana prirodna djelatna tvar koja regulira ciklus rasta kose i usporava njezino ispadanje. Mangalidone potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište, a masažom pri primjeni ovaj se učinak pojačava. Serum je lagane i neljepljive teksture te je prigodan za svakodnevnu primjenu”, zaključila je dr. Marija Buljan.

Prim. dr. sc. Sanja Poduje, spec. dermatovenerologije

“Riječ je o kvalitetnom i učinkovitom proizvodu koji doista pruža potporu kod problema pojačanog opadanja kose. Njegovi pomno odabrani sastojci doista djeluju na stanice odgovorne za rast dlake. Redovitim i upornim korištenjem mogu se postići dobri rezultati”, rekla je dr. Sanja Poduje.

 

Pročitajte još i ...