Njega koju bi žene odabrale za muškarce

Bestseler Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ s godinama je postao jedan od sinonima za nepremostive razlike između žena i muškaraca.

Jesu li razlike među nama tolike da doista potječemo s različitih planeta ili je priča ipak bitno manje dramatična? O društvenim i psihološkim razlikama riječ ostavljamo sociolozima i psiholozima, no sigurni smo da postoje razlike u muškoj i ženskoj koži te da one razlikuju različite tipove njege.

Blake Lively and Ryan Reynolds attending the "Captives" Premiere held during the 67th Cannes Film Festival in Southern France., Image: 193948802, License: Rights-managed, Restrictions: World rights except USA, France, Germany, Spain, Italy, Australia& NZ, Switzerland, Holland, Poland and South Africa., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Brinu li muškarci o njezi kože?

Velik broj muškaraca svoju kozmetičku rutinu i njegu kože svodi na tuširanje i brijanje. Vrlo će rijetko posegnuti za kremom za lice ili balzamom nakon brijanja, iako bi ti proizvodi trebali biti sastavni dio njege svakog muškarca.

Koliko brijanje zaista oštećuje kožu?

Ipak, brijanje vrlo često dovodi do iritacija i isušivanja kože. Bilo da je riječ o ručnom ili brijanju električnim aparatom, zaštitni hidrolipidni sloj na površini kože se oštećuje, čime se gubi njena prirodna zaštita i olakšava razmnožavanje patogenih mikroorganizama.

Brijanjem nastaju i mikro-porezotine i ranice, koža se isušuje, a česte su i infekcije zbog korištenja starih britvica na kojima se s vremenom nakupljaju bakterije. Uzmemo li u obzir da se prosječan muškarac u životu obrije i do 20 tisuća puta, iznimno je važno brinuti o kvaliteti britvica, njezi i pripremi kože za brijanje,kao i o prevenciji porezotina, uraslih dlačica i iritacija.

Kako izbjeći iritacije i oštećenja?

Pravilna priprema kože uz korištenje kvalitetnih proizvoda može umanjiti oštećenje hidrolipidnog sloja i spriječiti iritacije i isušivanje kože.

Eau Thermale Avène MEN linija za muškarce nudi učinkovite i sigurne proizvode za njegu kože lica prije i nakon brijanja. Proizvodi ne sadrže alkohol i parabene, a dodatak Avène termalne izvorske vode djeluje umirujuće, antiiritacijski i protuupalno.

Brijanje bez iritacije, suhoće i oštećenja

Prije svakog brijanja, kožu je potrebno dobro navlažiti mlakom ili toplom vodom. Nakon toga, nanesite gel ili pjenu za brijanje, ovisno o stanju vaše kože, tipu i dužini brade. Eau Thermale Avène Men gel ili Eau Thermale Avène Men pjena za brijanje izvrstan su izbor za osjetljivu kožu brade zahvaljujući antiiritacijskim svojstvima termalne vode.

Lagana, kremasta tekstura pjene odgovarat će osjetljivoj koži i mekoj bradi, dok će koži sklonoj nepravilnostima, bez obzira na tip brade, goditi umirujuća i glatka tekstura gela.

Nakon brijanja kožu je potrebno dobro isprati vodom i nježno je obrisati. Za sprječavanje iritacija i umirenje svježe obrijane kože, po njoj obilno raspršite Avène termalnu izvorsku vodu i ostavite je da djeluje nekoliko minuta.

Njegu kože poslije brijanja važno je završiti kvalitetnim balzamom poput Avène Men balzama poslije brijanja, koji će kožu navlažiti, umiriti nadraženost i peckanje uslijed posjekotina. Osim toga, koža će na kraju biti obnovljena, a prvi znakovi starenja prevenirani.

Pročitajte još i ...