Metode za uklanjanje podbratka koje djeluju

Iako ga još do jučer niste imali, odjednom je tu. Taj mali nabor masnih naslaga, podbradak. Iako mali, dovoljan da predstavlja veliki problem. Podbradak sam po sebi ne predstavlja ništa loše, ali može nam stvoriti nezadovoljstvo te utjecati na samopouzdanje.

Podbradak se može pojaviti iz mnogo razloga

Podbradak je zapravo mješavina masnog tkiva i viška kože koja se nalazi na prednjoj strani vrata, a svatko tko misli da je podbradak isključivo posljedica viška kilograma, griješi. Naime, nakupljanje masnoće na vratu može biti i genetski predodređeno.

Osim genetski, može biti i zbog loše prehrane, ali i poodmakla dob može biti uzrok. U tom slučaju vezivno tkivo slabi i koža gubi elastičnost. U mlađoj dobi načelno nemamo masnoće u podbratku, ali zato imamo u jagodicama i lice ima krasan oblik. To se nažalost s vremenom mijenja – napućene jagodice nestaju, a podbradak nastaje, k tome povlači za sobom i donju trećinu kože lica, dio lica na prijelazu lica u pravcu vrata, u području mandibule, takozvani „jaw line“.

 

 

 

Koža se tako opušta, počinje visjeti i stvarati neugledne izbočine. Međutim, zadržavanje vode, nedostatak tjelovježbe ili loše držanje također mogu uzrokovati podbradak. Kronične bolesti mogu uzrokovati oscilacije razine hormona i zadržavanje vode u obliku podbratka – ako niste sigurni, obratite se liječniku.

 

Kako se riješiti podbratka vježbama protiv podbratka

Možete ih pronaći posvuda na internetu: brojne vježbe protiv podbratka i takozvana Face Yoga kojim se navodno možete boriti protiv viška masti na bradi. Ali pomažu li ove vježbe? Nažalost, riješiti se podbratka nije tako lako. Međutim, ojačani mišići vrata i uspravno držanje mogu osigurati da se na koži pojavi manje bora. Međutim, kako bi se eliminirala sama mast, potrebno je obratiti pozornost na druge stvari, kao što su dobra prehrana i više kretanja.

 

 

Međutim, ako želite objaviti rat podbratku i riješiti ga se brzo i efikasno, postoje tretmani s kojima to postaje moguće.

 

Laserska lipoliza

Ova metoda se preporučuje kod svake osobe koja ima vidljivu nakupinu masnog tkiva u području podbratka i kod koje je koža u donjoj trećini lica i vrata primjetno opuštena, no ne toliko da je potrebno napraviti face lifting. Ova metoda se također preporučuje pacijentima koji se ne žele odlučiti na ‘velik’ zahvat. Face lifting ipak ostavlja nekoliko ožiljaka – ova metoda ne, jer nije u toj mjeri invazivna.

U slučaju mladih osoba kod kojih se ispod brade nakuplja masno tkivo koje se ne može riješiti dijetom, najbolji je izbor liposukcija ili laserska lipoliza. Laserskom lipolizom vrata rastapa se površinsko masno tkivo vrata. Izaziva se pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju i reorganizaciju kolagena što dovodi do adaptacije i zatezanja kože. Mlade osobe posjeduju dobar tonus i elastičnost kože koja nakon zahvata vraća lijepu konturu vratu.

 

 

Klasična liposukcija podbratka samo uklanja masno tkivo, ali ostaje višak kože. Naime, kad se ukloni masno tkivo, koža na toj regiji ostaje kao prazna vreća. Samo nošenje steznika, koje se preporučuje nakon liposukcije i nekoliko tjedana, nije dovoljno da se koža adekvatno retrahira, odnosno stisne na novi željeni volumen. Lifting vrata kao posljedicu ima veliki ožiljak koji ide iza i oko uške te u vlasište, a oporavak je znatno teži.

Liposukcija uklanja masno tkivo, laser topi masno tkivo, a dodatno se s Nd: YAG laserom vrši potkožni “tightening” odnosno zatezanje kože velikom energijom koju nije moguće aplicirati na kožu izvana jer bi nastalo oštećenje kože i posljedične rupe, zato se radi potkožno. Efekt se zove “endo tight” i ima rezultat “endo lifta”.

 

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Klijent je tijekom zahvata budan i odmah nakon njega može ići kući. Nekoliko dana nakon zahvata moguće je imati oteklinu i modrice u području donjeg dijela lica i vrata te se preporučuje samo tri dana nošenje steznika 24 sata dnevno, a nakon toga još neko vrijeme samo noću.

 

 

Ako se radi o velikoj količini masnog tkiva u području podbratka, dio se odmah odstrani, a dio se uslijed djelovanja laserske energije otapa i nestaje tijekom narednih 3-4 mjeseca. Što se tiče zatezanja kože, rezultat je vidljiv nakon četiri mjeseca. Prije zahvata potrebna je procjena zdravstvenog stanja i, ako postoje evidentni rizici, zahvat se ne obavlja.

 

Naši su liječnici vrhunski stručnjaci u svom poslu, a u njihovim se poliklinikama nude brojne mogućnosti uklanjanja podbratka. Koja je najbolja za vas, reći će vam u Poliklinici Bagatin, Poliklinici Sintezi,Poliklinici Duduković & Kisić i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

 

APTOS niti

Aptos niti su medicinski proizvod koji se koristi za nekirurško podizanje lica i drugih dijelova tijela.

To su tanke, biološki razgradive niti, koje se ubacuju ispod kože i pomažu u oblikovanju lica, vrata i drugih dijelova tijela.

Aptos niti se sastoje od materijala koji se koriste u medicini već dugi niz godina i koji se u tijelu prirodno razgrađuje. APTOS upijajuće niti izrađene su od materijala Poly-L-lactic acid i Polycaprolactone. Oba su potpuno apsorbirajući, nealergijski materijali koji se koriste u medicini dugi niz godina. Pružaju dvostruko djelovanje: lifting i regeneraciju kolagena. Aptos niti se, u različitim oblicima, koriste u medicinske svrhe od 90-ih godina prošlog stoljeća.

 

 

Specijalni dizajn ovih niti, koje na sebi imaju dvosmjerna nazubljenja, omogućava željeni efekt liftinga. Aptos niti se primjenjuju ubacivanjem pod kožu s pomoću igle ili katetera. Posebna tehnika uvođenja ovih niti pod kožu dodatno poboljšava efekt liftinga. Osim toga, sastav niti garantira njihovu dugotrajnost i biostimulacijski efekt.

Za razliku od drugih niti, Aptos niti imaju jedinstveni sastav, a to je polilaktična kiselina s polikaprolaktonom te molekulama hijaluronske kiseline. Ovakav sastav omogućuje nitima da u stvari predstavljaju jedini kruti biostimulator na tržištu. Što to znači? Znači da pomaže u stimuliranju sinteze kolagenih niti te isto tako djeluje na poboljšanu hidrataciju kože. Osim toga, ovakve niti perzistiraju u potkožnom tkivu do dvije godine (dok je vrijeme razgradnje ostalih PDO niti od 6 do 8 mjeseci). I još jedna jako bitna činjenica je ta da ovakav sastav niti garantira da se neće stvarati fibroze u potkožnom tkivu, što je slučaj kod drugih niti.

 

 

Ovakva terapija izvodi se u posebnoj prostoriji i aseptičkim uvjetima kao i svaki drugi kirurški zahvat. Terapija započinje dezinficiranje područja koje tretiramo i aplikacijom lokalne anestezije. Postupak je, dakle, bezbolan pod lokalnom anestezijom i traje oko 30 minuta.

Oporavak nakon tretmana traje do 2 tjedna. Treba paziti na pretjerane mimičke pokrete u tom roku. Nije dozvoljeno korištenje sauna, solarija i fizička aktivnost u teretani u ta 2 tjedna rehabilitacije. Nuspojave mogu biti male modrice (ali vrlo rijetko) te zatezanje i bolnost područja nekoliko dana. Aptos niti se mogu, naravno, kombinirati s drugim estetskim tretmanima, ali u određenom razmaku.

Prije tretmana Aptos nitima, pacijenti moraju proći konzultaciju sa stručnjakom koji će procijeniti njihovu kožu i zdravstveno stanje te odrediti je li Aptos nitima najbolji tretman za njih.

Rješavanje podbratka pomoću Aptos niti možete pronaći u Poliklinici Dermamed i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

ONDA

Riječ je o potpunoj revoluciji u zatezanju podbratka – jer se transformacija događa u svega 1 do 2 tretmana. Tretman je revolucionaran – naravno za osobe koje imaju indikaciju za njegovo izvođenje. Namijenjen je osobama koje se ne mogu riješiti lokaliziranih masnih naslaga unatoč vježbanju i balansiranoj prehrani, a u samo desetak minuta ovaj će tretman donijeti fenomenalan rezultat.

Zahvaljujući mikrovalovima, jedinstvenoj tehnologiji koja ciljano djeluje na topljenje masnoće i zatezanje kože, tretman je iznimno djelotvoran, ali i bezbolan te ne zahtijeva oporavak. Osim smanjenja lokaliziranih masnih naslaga, ovaj tretman djeluje i na vezivno tkivo, prodirući duboko pod kožu – te potiče stvaranje novog kolagena i prirodno zatezanje kože na željenom području.

 

Kako ONDA funkcionira?

Tretman otpušta energiju mikrovalova samo određene frekvencije (2,45 GHz) tako da djeluje učinkovito ispod kože i pri tome ne oštećuje kožu te ne dolazi do pregrijavanja na površini. ONDA djeluje dubinski na tkivo i područja gdje se nalaze masne stanice. Smanjenjem masti ispod kože, koža na površini postaje glatka i zategnuta.

ONDA uređaj možete isprobati u Poliklinici Milojević, Poliklinici Duduković & Kisić, Poliklinici Sinteza  i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Pročitajte još i ...