Mezoterapija za lice je najbolje moguće za vašu kožu

Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, aminokiseline i ostale aktivne tvari ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezodermu. Time se dobiva intenzivnija hidratacija i regeneracija kože, a proces starenja značajno usporava. Tretmani su visoko individualizirani, što znači da uzimaju u obzir želje klijenta, a za efekt koji se želi postići, biraju se i prilagođavaju sastojci. Ne čudi stoga da je upravo mezoterapija jedan od najtraženijih tretmana estetske dermatologije kojemu se vraćaju brojne žene diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj.

Jennifer Aniston, Katy Perry i Cindy Crawford samo su neke od vjernih ljubiteljica ove metode čiji naziv potječe od grčkih riječi mesos (srednji) i Therapeia (liječiti). Danas se termin mezoterapija ustalio kao naziv za tretiranje mezoderma – potkožnog tkiva i dubljih slojeva kože.

Riječ je o vrlo prirodnom, nježnom tretmanu koji se lako prilagođava svim vrstama kože te nema nuspojave. Upravo zato dermatolozi i estetski liječnici najčešće ga preporučuju osobama koje tek zalaze u svijetu estetike. Zbog njezine versatilnosti, za njom jednako posežu i mlađe djevojke, ali i gospođe u zrelijim godinama. 

Do iznimnih rezultata bez boli

Ova metoda revitalizacije i pomlađivanja kože spada među minimalno invazivne postupke, a sastoji se od injektiranja različitih sastojaka u kožu iznimno tankim iglicama. Stoga sam postupak nije neugodan niti bolan, a nepovoljnih reakcija kože nakon tretmana nema.

Aplikacija se odvija na mnogo mjesta na koži, pri čemu se svakim ubodom aplicira vrlo mala količina proizvoda – na taj se način tretmanom obuhvaća veća zona, primjerice čitavo lice, vrat ili dekolte, a s obzirom na to da će manje količine sastojaka koža brže apsorbirati, izvrstan učinak je zagarantiran.

Moćni  boost za kožu

Samoj aplikaciji prethodi odabir sastojaka – a upravo se u tom procesu krije najveća moć mezoterapije. Ona nije univerzalna i njezin sastav nije jedinstven, već se specifični i ciljani koktel supstancija odabire ovisno o dobi, potrebama, stanju kože i željama pacijenta. 

Glavni sastojak – i temelj svakog mezoterapijskog tretmana je neumrežena hijaluronska kiselina, koja će poslužiti kao savršena podloga za osvježavanje, hidratizaciju i dubinsko hranjenje kože. U mezoterapijski se koktel, osim hijalurona, najčešće dodaju vitamini (od kojih je najčešće traženi vitamin C), različite aminokiseline, flavonoidi, biljni ekstrakti i drugi spojevi namijenjeni biorevitalizaciji, hidratizaciji, regeneraciji stanica te pojačanom stvaranju kolagena i elastina.

Prirodan, svjež i odmoran izgled

Zašto je mezoterapija izvrstan odabir za svačije lice? Jer je riječ o postupku koji ne mijenja prirodnu fizionomiju, ne utječe na mimiku niti na prirodne crte lica, ne ostavlja dojam da je na licu nešto „napravljeno“, no daje nevjerojatnu dozu svježine i dojam kao da ste se dobro naspavali. A svi znamo da je „dobro se naspavati“ danas jedan od najvećih luksuza.

Iako je za najbolji učinak i dugotrajni efekt najbolje napraviti 4 do 6 tretmana s razmacima od nekoliko tjedana, već nakon prvog tretmana primijetit ćete značajnu razliku u vlažnosti kože, njenoj elastičnosti i prirodnoj svježini.

S obzirom na to da je riječ o jednom od najomiljenijih hollywoodskih tretmana, možda ste pomislili da je za njega potreban i hollywoodski budžet. Srećom, mezoterapija je jedan od onih tretmana u čijim rezultatima možete uživati po vrlo prihvatljivim cijenama koje se kreću već od 500 pa do 1500 kuna. 

Pročitajte još i ...