Provjerite što je “A oblik” stražnjice i kako ga postići

Dr. Constantino G. Mendieta slovi za jednog od najboljih stručnjaka za oblikovanje stražnjice. Za sebe kaže da je umjetnik i da ne postoji ta stražnjica koju on ne može učiniti još boljom.

Prema njegovu mišljenju, postoje 4 tipa stražnjica. Oblik stražnjice „računa“ se prema gornjem i donjem dijelu stražnjice. Mjerom tih točaka dobiju se 4 moguća tipa: A, V, kvadar i okrugli oblik.

Najljepši je, dr. Mendieta otkriva za vice.com, A oblik. Onaj na koji se žene najviše žale je oblik kvadra, a najmanje privlačan je V oblik. Okrugla stražnjica po privlačnosti bi bila druga po redu, nakon A oblika.

Kako kaže dr. Mendieta, klijentice uglavnom traže stražnjicu kakvu ima Jennifer Lopez ili Kim Kardashian, Beyonce ili Serena Williams, a i stražnjica Pippe Middleton postala je vrlo popularna nakon kraljevskog vjenčanja.

Hollywood star Jennifer Lopez wears her JLO by Jennifer Lopez clothing new collection

Zašto je A oblik najprivlačniji?

U A obliku specifičan je odnos struka i bokova. Struk je u tom slučaju uži od bokova, a idealan omjer iznosi 0.7. Neka istraživanja pokazala su da je baš taj omjer najprivlačniji muškarcima.

Širina bokova je, objašnjava Dr. Constantino G. Mendieta, kulturološki određena. Latinoamerikanci preferiraju stražnjicu kakvu ima Jennifer Lopez. Takva stražnjica nešto je punija u donjem dijelu sa širim bokovima. Azijati uglavnom biraju stražnjice s nešto ravnijim i užim bokovima zato što ih to čini vizualno višima i vitkijima. Afroamerikanci, kako kaže Mendieta, preferiraju okrugle i pune stražnjice, dok kod bijelaca situacija nije toliko čista i neki vole uže, a neki šire bokove.

Prije i poslije. Izvor foto: iz arhive dr. Mendiete, buttsbymendieta.com
Prije i poslije. Izvor foto: iz arhive dr. Mendiete, buttsbymendieta.com.

Koliko je moguće povećati stražnjicu?

Stražnjicu je moguće povećati onoliko koliko to dozvoljava rastezljivost kože. Koliko će to biti, ovisi od osobe do osobe. Ukoliko osoba želi stražnjicu veću od onoga što anatomija dopušta, zahvat se može ponoviti jer se koža prvim postupkom rastegne.

Metode povećanja stražnjice

Stražnjica se može oblikovati na različite načine. Primjerice, kod mršavijih djevojaka povećanje stražnjice radi se silikonskim implantatima. Cijena samog postupka otprilike je jednaka cijeni augmentacije grudi, odnosno 25 – 30 tisuća kuna. Operacija transfera masti kod mršavih osoba ne dolazi u obzir jer je za povećanje stražnjice mašću potrebno otprilike 600 ml kvalitetne masti po zahvatu, koju mršavije djevojke jednostavno nemaju.

Kod žena koje imaju dovoljan udjel masnoga tkiva, stražnjica se može povećati metodom lipotransfera (lipofillinga). Radi se o metodi u kojoj se, pojednostavljeno rečeno, masno tkivo uzima s dijela tijela gdje ga ima dovoljno i „prebacuje“ u dio tijela koji se želi popuniti. Injektiranjem u određene dijelove, lipofillingom se mogu povećati usne, grudi ili stražnjica, Iako se lipofilling najčešće koristi za povećanje grudi i usana ili za popunjavanje bora, u posljednje se vrijeme, uslijed trendova, nerijetko koristi i za popunjavanje stražnjice.

mendieta
Prije i poslije. Izvor foto: iz arhive dr. Mendiete, vice.com.

Za punije djevojke koje još uvijek imaju zategnutu kožu, za korekciju stražnjice idealna metoda je liposukcija i lipotransfer, kombinacijom čega se postiže stanjenje struka i time prividno povećanje stražnjice, dok se dobivenom masti dodatno popune glutealne regije koje se time još stvarno povećaju i dodatno naglase. Operacija ima popularno ime brazilian butt lift i košta otprilike 30 – 40 tisuća kuna, jer se ustvari radi o dvije operacije (liposukcija i lipotransfer). U slučaju da klijentica i dalje nije zadovoljna volumenom i naglašenošću glutealnih regija, dodatno se može ponoviti lipotransfer ili učiniti augmentacijska gluteoplastika.

Pročitajte još i ...