Kako su doktori Tomica i Dinko Bagatin napravili uslugu estetskoj medicini i kirurgiji u Hrvatskoj

Poliklinika Bagatin jedna je od najpoznatijih u Hrvatskoj i regiji, a put do te titule zahtijevao je puno rada, hrabrosti i odvažnosti. Upravo takvim pristupom doktori Tomica i Dinko Bagatin napravili su revoluciju u svijetu estetske medicine u Hrvatskoj. Mogućnosti neinvazivne medicine, aparate poput lasera i alate poput botoxa i filera približili su običnim ljudima i educirali krajnje korisnike, a tako je ono „o čemu se nije govorilo“ postalo poznato i razjašnjeno. Svojim djelovanjem braća Bagatin posebno su popularizirala polje estetske medicine, otvorili nove mogućnosti i dali vjetar u leđa i drugim liječnicima koji dijele iste ciljeve.

Dinko Bagatin, Ognjen Bagatin i Tomica Bagatin

Zato su danas doktori Dinko i Tomica Bagatin među najpoznatijim liječnicima u hrvatskim medicinskim krugovima. Njihova se imena redovito, osim na listama najboljih hrvatskih estetskih kirurga, pojavljuju i na listama onih najpoželjnijih. Blizanci Tomica i Dinko, zajedno s mlađim bratom Ognjenom (koji je danas ravnatelj poliklinike), 2006. su preuzeli obiteljsku ordinaciju svog oca, svjetski poznatog maksilofacijalnog kirurga, prof. dr. sc. Marija Bagatina i transformirali je u Polikliniku Bagatin koja je danas jedan od sinonima za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju te najveći laser centar u regiji.

Liječnička obitelj

Odrastajući u liječničkoj obitelji, braća Bagatin usvojili su ljubav prema pomaganju drugima. Naglašavaju kako im je uvijek na prvom mjestu briga za pacijente i pružanje najbolje moguće njege, pa svojim pacijentima posvećuju najveću moguću pažnju.

Dr. Dinko Bagatin specijalizirao je opću, a subspecijalizirao plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“, gdje je radio kao odjelni liječnik.

dr. Dinko Bagatin

Zahvaljujući bogatom iskustvu na zagrebačkom „Rebru“ i Klinici za plastičnu kirurgiju u Münchenu, kao i radu u Poliklinici Bagatin od njenog otvaranja 2002., postao je jedan od najcjenjenijih plastičnih i rekonstruktivnih kirurga u Hrvatskoj. Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore. Redovito sudjeluje na međunarodnim kongresima i edukacijama u Beču, Glasgowu, Frankfurtu, Istanbulu, Chicagu, Atlanti, Miamiju, Stockholmu, Las Vegasu, San Diegu, New Yorku, Ateni i brojnim drugima. U svojoj je karijeri učio od uvjerljivo najpoznatijih imena poput dr. Dennisa Hammonda, jednog od najboljih svjetskih plastičnih kirurga i stručnjaka za povećanje i smanjenje grudi te dr. Alfreda Hoyasa koji ga je učio o 4D modeliranju i oblikovanju tijela Vaser Lipo uređajem.

Dugogodišnja usavršavanja na stručnim kongresima i seminarima svrstavaju dr. Dinka Bagatina među najuspješnije plastične kirurge u državi te među vodeće stručnjake za operacije grudi te kirurško oblikovanje i liposukciju tijela. Osim stručnosti, među pacijentima je omiljen i zbog izuzetnog, personaliziranog odnosa kojeg gradi sa svakim pacijentom, već dugi niz godina.

“Lijepo je raditi s nekim koga poznajete cijeli život”

Prisjećajući se odrastanja, braća Bagatin za Jutarnji list izjavili su da im je sličan način razmišljanja dan već pri rođenju. Tomica kaže kako žive zajedno cijeli život, pa ne čudi da i rade zajedno u poliklinici. Tvrdi da su povezani i na nekoj višoj razini te da su jedan drugome najbolji prijatelj.

Dinko se slaže da se razumiju oko svih velikih stvari u životu, a iako uvijek ima nekih razmirica, sve one brzo prođu. Kažu da je lijepo raditi s nekim koga znate cijeli život, a da jedan drugome pomažu kad god mogu.

dr. Tomica Bagatin

Dr. Tomica Bagatin također je krenuo očevim stopama i specijalizirao maksilofacijalnu kirurgiju, a subspecijalizirao plastičnu kirurgiju glave i vrata u Kliničkoj bolnici „Dubrava“. Karijeru je posvetio estetskoj kirurgiji, posebice estetskoj kirurgiji glave i vrata, malformacijama lica i vrata i deformitetima lica. Njegov je cilj pacijentima pružiti najsigurniju i najbolju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu. Vrhunski je stručnjak za tretmane dermalnim filerima i botoxom, za čiju je aplikaciju ujedno trener i edukator. Za aplikaciju filera godišnje educira više od 200 liječnika iz Hrvatske, regije i svijeta te je prisutan kao polaznik i predavač na mnogobrojnim europskim i svjetskim konferencijama i kongresima. Također, jedan je od najboljih stručnjaka u regiji za korekciju nosa, septuma te rascjepe nosa, usne i nepca.

Član je Europske akademije za plastičnu kirurgiju glave i vrata, Internacionalnog udruženja za oralnu i maksilofacijalnu kirurgiju, Europskog udruženja za kranio-maksilofacijalnu kirurgiju, a već je 16 godina član i Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata.

Nove metode za nove mogućnosti

Braća Bagatin komentiraju kako se s vremenom i njihov posao promijenio zbog sve bržeg razvoja tehnologije. S jedne strane liječnicima su mnogo dostupniji edukacijski materijali i informacije, no s druge strane, pacijenti si često sami postavljaju dijagnoze temeljem pročitanog na internetu, što njima otežava svakodnevni posao. Također, razvoj tehnologije donio je novitete u ponudi neinvazivnih tretmana čija popularnost raste iz dana u dan, poput botoxa i hijaluronskih dermalnih filera. Sve te promjene spremno prihvaćaju, educiraju se i napreduju, zbog čega ćete u Poliklinici Bagatin pronaći široku ponudu najmodernijih tretmana za uljepšavanje i pomlađivanje izgleda.

Nakon više od dvadeset godina karijere, najvažnije mjerilo i pokazatelj njihovog rada je zadovoljstvo klijenata koji ih svakim svojim dolaskom motiviraju i potiču da teže još boljem.

Pročitajte još i ...