Parfemi koji evociraju egzotična putovanja…

Parfemski brend COMPTOIR SUD PACIFIQUE nastao je 1974. zahvaljujući mašti jednog odvažnog para zaljubljenog u slobodu, prostranstva i putovanja, vođen njihovom znatiželjom i strašću za ljepotom sirovih materijala…

Iskustvo putovanja otkrilo im je brojne neuobičajene vrste, dragocjene i često rijetke. Iz tih dalekih zemalja u Pariz su se vratili s mnogo vrsta cvijeća, prirodnih smola ili čak voća i, ovisno o raspoloženju i mašti, kreirali kolekciju mirisa koji su u to vrijeme bili gotovo nezamislivi – nazvavši ih očaravajućim imenom “Eaux de Voyage”.

Izlazak iz okvira klasične kozmetike

Uskoro je COMPTOIR SUD PACIFIQUE postigao velik uspjeh – na veliku radost strastvenih poklonika mirisa. Poigravajući se pravilima klasične kozmetike, marka je s ponosom predstavila svoju zaštitnu tirkiznu boju, kao i poznatu metalnu srebrnu bočicu parfema. Prepoznatljivi dašak ludila i svježine!

S godinama kolekcije parfema postaju sve bogatije: više od 30 mirisa dodano je ovoj nevjerojatnoj obitelji kako bi se sastavila linija COMPTOIR SUD PACIFIQUE.

 

Od samog se početka etablirao kao brend spreman na istraživanje “divljih” mirisa, još senzualnijih od svega što su nam nudile daleke zemlje.  Njihovi parfumeri znali su taj šarm i egzotiku dalekih putovanja pretočiti u mirisne kapi…

U potrazi za supstancijama koje će biti sposobne probuditi emocije, omogućili su nam putovanje u naša raznobojna sjećanja, ona najdraža, zadivljujuća… S ciljem ponovnog stvaranja duha mjesta, njegove autentičnosti, COMPTOIR SUD PACIFIQUE inscenira akorde originalnih mirisa sastavljenih u Grasseu, slijedeći tradiciju parfumerije.

Godine 2011. tvrtka je promijenila vlasništvo, ali ostaje neovisna, a matična luka je i dalje ista – nalazi se na jednom od najprestižnijih mjesta u Parizu, na broju 34 Marché Saint Honoré!

Fascinacija svijetom vegetacije

Tvrtku tada preuzima poduzetnica Valerie Pianelli Guichard. Zahvaljujući toj strastvenoj ženi koju podržava njezin tim, ova se mirisna avantura nastavlja. Koliko sličnosti između kreatora brenda i novog vođe! Valerie Pianelli Guichard oduvijek je svijet promatrala kroz mirise – najprije kroz one iz svoje rodne zemlje i mladenačkih godina provedenih u Italiji, a zatim kroz sve mirise koje je susretala tijekom nebrojenih putovanja svijetom.

Fasciniranost svijetom vegetacije i njezino zanimanje za raskošan svijet sirovina prirodno su je vodili do studija farmaceutskih znanosti. Njezin znanstveni profil upotpunjen iznimnim ekonomskim obrazovanjem omogućio joj je da se pridruži jednom od glavnih francuskih laboratorija: grupi Pierre Fabre, čija je filozofija “sve tajne prirode rade u ime ljepote” obojila i utjecala na cijelu njezinu karijeru.

Personalizirani mirisi

Mirisi Eaux de voyage mogu se smatrati pravim “akordima” – jer se mogu miješati i skladati posve novu mirisnu rapsodiju!

Personalizirani miris stvara se prema željama i raspoloženju kupaca koji mogu pomiješati dvije ili više kreacija iz kolekcije i tako stvoriti posve svoj miris. S beskonačno dostupnim kombinacijama, vaš taj osobni parfem postaje puni produžetak osobnosti kupca, pravi emocionalni ID. U prošlosti je taj olfaktorni “uradi sam” koncept bio rezerviran za sofisticirane i imućne kupce, a danas je dostupan svima koji se žele osjećati poput mirisa koji nosite – jedinstveno.

Pročitajte još i ...