Prva pomoć kod ispadanje kose! Ducray proizvodi saveznik kod gubitka kose

Najčešći uzrok gubitka kose kod žena vezan je uz hormonalni poremećaj. Povećano opadanje kose javlja se podjednako zbog nedostatka estrogena, ženskih spolnih hormona, kao i kod viška testosterona, muških spolnih hormona. Nakon porođaja i u postmenopauzi, dolazi do takozvanog difuznog opadanja kose zbog smanjenja razine estrogena. Nedostatak estrogena usporava rast dlake, što prvo rezultira promjenom u odnosu između novih dlaka i onih koje opadaju. 

Zanimljivo je da tijekom trudnoće, kosa naglo raste i postaje bujnija, s oko 80 do 85 posto dlaka u fazi rasta. Međutim, nakon porođaja, situacija se mijenja jer se izostankom menstruacije i nedostatkom estrogena taj odnos smanjuje na svega 25 do 30 posto. To dovodi do čestih pritužbi žena na gubitak kose. Međutim, ovo nije trajan problem jer se s normalizacijom nivoa estrogena, tijekom normalnog menstrualnog ciklusa nakon porođaja, vraća i normalan rast kose.

Iako je kronično ispadanje kose nešto rjeđe kod žena nego kod muškaraca, u stalnom je porastu posljednjih nekoliko godina. Kronični gubitak kose događa se postupno i većini bolesnika ometa kvalitetu života izazivajući negativne psihološke učinke na svakodnevni život. Pojedina će zdravstvena stanja koja uzrokuju ispadanje kose zahtijevati konzultaciju s liječnikom i liječenje odgovarajućom terapijom, no ipak postoje i određeni preparati koje će vam pomoći u tome.

Influencerica Marina Karatović Mišura @mkm.marina pojasnila odličan je primjer  i svjedočimo promjenama na njenom Instagramu vezanim za zdravlje kose. Kako i sama kaže, kosa joj je omiljena tema i već je puno puta spomenula problem kroničnog ispadanja kose. „Na preporuku, isprobala sam Ducray Anaphase+ šampon. Osim šampona, koristim i Ducray Neoptide EXPERT serum koji potiče rast kose posebice kod jako kroničnog ispadanja kose. Mislim da fotografije na mom Instagram profilu govore dovoljno. Kosa mi je puno gušća, vlas je čvršća i ne puca prilikom stiliziranja kose, što je kod mene bio najveći problem radi tanke vlasi.“

Marinina preporuka

Anaphase+ šampon sadrži vitaminski kompleks (B5, B6 i B8), koji nudi osnovne hranjive sastojke nužne za rast snažne kose. Monolaurin će usporiti ispadanje kose djelujući na enzime  odgovorne za ispadanje kose. Specifična formula s tokoferol nikotonatom, ruscusom i hidroliziranim proteinima pšenice posebno je prilagođena oslabljenoj i umornoj kosi te joj vraća snagu, otpornost i strukturu.

Ducray Neoptide EXPERT serum poslužit će kao dodatak referentnim topikalnim pripravcima posebno ispitan na područjima s kojih se uzima kosa za transplantaciju kao i na područjima gdje se kosa implantira.  Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s topikalnim lijekovima poput minoksidila. Razvijen kako bi se rizik od razvoja alergijskih reakcija sveo na minimum, a potpuni tretman gotov je za 2 mjeseca.

Ducray Neoptide WOMEN losion protiv kroničnog ispadanja kose kod žena. Obuzdava ispadanje kose, potiče rast kose. Djeluje direktno na folikul vlasi, stimulirajući anagenu fazu (fazu rasta kose). Lagana tekstura se lako upija, ne masteći kosu pri svakodnevnoj primjeni.

Sve Ducray proizvode možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Pročitajte još i ...