“Daddy makeover”

George Clooney and Amal Clooney attend the premiere of 'Suburbicon' during the 74th Venice Film Festival at Palazzo del Cinema in Venice, Italy, on 02 September 2017., Image: 348138128, License: Rights-managed, Restrictions: NOT FOR SALE IN: GERMANY., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Svima je već poznato da postoji „mummy makeover“ – skup estetskih zahvata kojima je cilj vratiti figuru i izgled tijela kao prije trudnoće, no, jeste li čuli za „daddy makeover“? S godinama se tijelo, kako žena, tako i muškaraca, mijenja i postaje sve teže oblikovati ga i pomladiti. Zato je osmišljen i niz postupaka za muškarce koji svojoj figuri žele vratiti stari sjaj.

Ryan Reynolds honored with star on the Hollywood Walk of Fame. Hollywood, California. Pictured: Ryan Reynolds and daughter. EVENT December 15, 2016 Job: 161215A1, Image: 308646231, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Makeover za tate

Iako makeover za tate može uključivati različite zahvate, od operacije nosa do uklanjanja viška kože, s godinama se uglavnom javljaju problemi poput pojave muških grudi, opuštenog trbuha i nakupljanja masnog tkiva na dnu leđa („muffin tops“ ili „love handles“).

Redukcija muških grudi

Ginekomastija odnosno benigno povećanje muških grudi nastaje kao rezultat hipertrofije ili povećanja žljezdanog parenhima dojke i nakupljanja potkožnog masnog tkiva. Jedan od tri muškarca mlađih od 40 godina pati od određenog stupnja ginekomastije, a iznad pedesete godine gotovo polovina muškaraca ima povećane muške grudi. Uzroci ginekomastije uglavnom su nepoznati, iako se općenito smatra da se radi o disbalansu spolnih hormona ili reagiranju tkiva, a povećane grudi vrlo je teško ukloniti čak i mršavljenjem i vježbanjem.

Nekoliko je tipova ginekomastije, stoga metoda uklanjanja ovisi o tome. Kod redukcije muških grudi rez se uglavnom radi na periferiji areole i kirurški se odstranjuje žljezdano tkivo. Kada se radi o većem volumenu žlijezde, masti ili višku kože, ponekad nije dovoljan samo rez oko areole nego se on treba proširiti izvan granica periareolarne regije. Manje složeni slučajevi gdje je više masnog tkiva mogu se u potpunosti korigirati liposukcijom, što je većinom i prva metoda izbora u liječenju ginekomastije. Cijene ginekomastije različite su, a kreću se od otprilike 10 000 kuna pa nadalje i ovise o složenosti zahvata i stanju pacijenta.

09 August 2016 Jon Kortajarena pictured in this celebrity social media photo!, Image: 296633758, License: Rights-managed, Restrictions: For content licensing please contact: Xposure Photos pictures@xposurephotos.com 44 (0) 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Liposukcija

S godinama postaje sve teže ukloniti masne naslage, a ponekad se čini da je za one najtvrdokornije jedino rješenje liposukcija. Muškarci se uglavnom odlučuju na liposukciju trbuha i jastučića na donjem dijelu leđa („muffin tops“ ili „love handles“). Ovisno o regiji i stanju, na raspolaganju je nekoliko vrsta liposukcije, a cijene variraju o postupku i veličini regije.

Abdominoplastika

Ako koža na trbuhu nije dovoljno elastična, može se opustiti nakon liposukcije ili gubljenja kilograma, odnosno javiti kao posljedica godina. Mnogi se muškarci tada odlučuju na abdominoplastiku – zahvat kojim se uklanja višak kože s trbuha. Radi se o estetsko-rekonstrukcijskom zahvatu kojim se zateže opuštena prednja trbušna stijenka i uklanja višak kože s područja trbuha, odnosno zateže koža čitave trbušne stijenke, a u slučaju dislociranih trbušnih mišića, postavljaju se trajni šavovi koji ih vraćaju u prvotni oblik.

EXCLUSIVE TO INF. ALL-ROUNDER. September 22, 2012: Hugh Jackman and his family enjoy a sunny day at Bondi Beach in Sydney, Australia. Hugh Jackman was seen playing with daughter Ava & son Oscar in waves, teaching them how to body board., Image: 142343295, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE TO INF. ALL-ROUNDER., Model Release: no, Credit line: Profimedia, INF

Treba napomenuti da se može izvoditi cjelokupna abdominoplastika ili mini-abdominoplastika. Ako vas muči višak kože na cijelom trbuhu, radi se cjelovita abdominoplastika koja uključuje područje iznad i ispod pupka te repozicioniranje pupka. U slučaju da je višak kože koncentriran ispod pupka, mini-abdominoplastika može dati zadovoljavajuće rezultate, a provodi se samo na tome dijelu. Cijena abdominoplastike uglavnom se kreće od 20 do 30 000 kuna, ovisno o tome radi li se o mini-abdominoplastici ili abdominoplastici, a cijene, kao i u slučaju ostalih zahvata, variraju i od poliklinike (ordinacije) do poliklinike (ordinacije).

Pročitajte još i ...