Što očekivati od botoxa u 20-ima, 30-ima, 40-ima?

Botoks je i dalje pri vrhu popularnosti nekirurških metoda pomlađivanja lica. Otkako je uveden u svijet estetske medicine još uvijek mu se ne može pronaći al pari, ni po učinkovitosti, ni po jednostavnosti.

Iako je prije dvadesetak godina bio rezerviran za žene koje su prešle magičnu granicu 30-ih, danas se botoksu okreće i mlađa publika, ali i ona starija od 50 i 60. No, zašto je tomu tako? I kako u svakom desetljeću života koristiti botox, otkrivamo vam u ovom vodiču:

U 20-ima razmišljajte o prejuvenationu

Prejuvenation je termin koji označava trend mladih ljudi koji žele preventivno djelovati na znakove starenja i prije no što se pojave. U tom smislu prejuvenacija, odnosno predpomlađivanje, znači – usporavanje starenja. A kako botox može pomoći?Mišići lica koji uzrokuju bore, a na prvom mjestu to su oni oko lica i usta, mogu se “trenirati” da se manje kreću, sprječavajući tako mreškanje kože i urezivanje bora. Treniranjem tih mišića botoxom dugoročno se djeluje na zategnutiji i mladolik izgled lica, na svježinu, ali i na zatezanje. Naime, redovitom primjenom botoxa sprječava se opuštanje kože oko vrlo aktivnih mišića, pa se samim time dobiva zaglađeniji izgled lica.

U 30-ima razmišljajte o zaglađivanju finih linija

Tridesete su često obilježene važnim životnim, osobnim i poslovnim prekretnicama. Razdoblje je to života koji ujedno označava prelazak iz mladenaštva u odraslost, a ta prekretnica se kod žena, posredovana raznim (ne)poželjnim utjecajima, najviše očituje na licu.

PROČITAJ VIŠE: IDEALNI REZULTATI – ŠTO UČINITI PRIJE, A ŠTO NAKON TRETMANA BOTOXOM?No, istina je da se nakon 25. godine života počinje stariti, naime tada u stopi od 1,5% godišnje počinje padati proizvodnja kolagena – gradivnog sastojka kože, pa se samim time počinju pojavljivati prve bore, padati tonus kože, kao i sve ostale posljedice proteka vremena. Botox u tridesetima zato ima zadaću zaglađivanja svih onih sitnih bora na licu koje doprinose starijem i umornijem izgledu. Pravilno raspoređeni odlasci estetičaru na injekcije Vistabela (za domaće tržište indicirana i odobrena verzija Botulinum toxina)usporit će nastanak novih bora, a uspješno izgladiti postojeće.

U 40-ima razmišljajte o borama smijalicama

Četrdesete godine obilježene su pojavom bora smijalica – i oko očiju i oko usana. Vrijeme je jednostavno dalo svoje, mišići usana i očiju su se previše stiskali i opuštali i pojavile su se bore. Bore oko usana i očiju ne samo da nisu poželjne, već i utječu na pad tonusa kože, na izgled kože, pa i na (ne)zadovoljstvo osobe koja ih nosi. Botox u četrdesetima koristite racionalno i suptilno, kako bi održali postojeće izraze lica, a prikrili sve one nedostatke koji vas čine starijima i nesretnijima.

Pročitajte još i ...