Supruge hrvatskih i svjetski poznatih plastičnih kirurga otkrivaju…

NIP / TUCK (2003) - JOELY RICHARDSON - DYLAN WALSH - JULIAN MCMAHON., Image: 137169615, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Imaju li supruge plastičnih kirurga osiguran mladolik izgled i predlažu li im supruzi što korigirati? Tri supruge plastičnih kirurga, redom uspješne dame, otkrivaju za news.com.au.

“Kao posjet frizeru”

Dok pere suđe, Kylie Omarjee svoga supruga, dr. Ahmeda Omarjee, ponekad podsjeti da joj je obećao osvježenje lica botoxom.

„Znam da zvuči smiješno, ali moj suprug radi 6 dana u tjednu po 12 sati dnevno. Ako želim tretman botoxom, moram ga zatražiti kada ga mogu dobiti“, otkriva Kylie. Čini li je to površnom i taštom?

„Estetski zahvati povezani su sa samopouzdanjem, a ne taštinom“, ističe 41-godišnja Kylie koja ovu tvrdnju potkrepljuje prvim estetskim zahvatom kojem se podvrgnula kako bi uklonila ožiljak koji je zadobila nakon ozljede usne, mnogo godina prije nego što je upoznala svog sadašnjeg supruga.

„Stalno sam bila svjesna tog ožiljka i estetski zahvat bio je najbolje što sam učinila. Nakon zahvata sam u potpunosti promijenila percepciju o sebi.“

NIP / TUCK (2003) - JOELY RICHARDSON., Image: 137144938, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Od tada je, otkriva mnogima koji je pitaju, korigirala vrh nosa, podvrgnula se pomlađivanju kože laserom, a redovno odlazi i na tretmane botoxom kojim ublažava bore i hijaluronskim filerima kojima popunjava bore i usne.

„Takvi tretmani ne razlikuju se puno od posjeta frizeru kako biste prekrili sijede ili odlaska u teretanu ne biste li održali figuru vitkom“, smatra Kylie. Ipak, priznaje kako je to što je supruga plastičnog kirurga utjecalo na način na koji primjećuje ljude oko sebe.

„Ponekad primijetim neku osobu i promislim kako izgleda ljutito zbog bora između obrva, a malo botoxa tom bi licu podarilo sretniji i pomlađeniji izgled“, prepričava.

L30090102WOOAS003_003 FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE IN FRANCE, ITALY AND USA. Female wearing deep berry red lipstick, holding a syringe between her teeth, unsmiling, looking up., Image: 39667433, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE IN FRANCE, ITALY AND USA., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Kylie nije jedna od brojnih koje skrivaju kojim se estetskim tretmanima i zahvatima podvrgavaju. Naprotiv, ističe kako će se u budućnosti, bude li potrebno, podvrgnuti invazivnijim zahvatima, no ističe kako nije ovisna o estetskim tretmanima.

Nisam ovisna niti sam perfekcionist. Ne bi bio kraj svijeta kada ne bih više mogla održavati izgled botoxom i filerima“, dodaje.

Također ističe da je vrlo oprezna s porukama koje šalje svojim kćerima, podučavajući ih kako su zdravlje, dobrota i briga za druge važniji od fizičkog izgleda.

“Nismo svi prirodno lijepi…”

Psihijatrica Nicole Phillips udana je za estetskog kirurga dr. Michaela Richa. O umjerenom podvrgavanju estetskim zahvatima ima pozitivno mišljenje, iako žali za starim vremenima.

„Smatram da odgovarajuća tehnika za stanje neke osobe izvedena u pravo vrijeme može imati odlične rezultate, ali ponekad žalim za vremenima kada nisu postojale današnje metode uljepšavanja i pomlađivanja. Tada su žene bile puno slobodnije“, objašnjava, dodajući kako je isti slučaj i s modernom tehnologijom.

„Danas su u estetskoj kirurgiji i medicini razvijene različite metode i ljudi ih žele isprobati, baš kao što žele i novi, moderniji mobitel.“

NIP / TUCK (2003) - DYLAN WALSH - JULIAN MCMAHON., Image: 137169616, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Nisu samo žene one koje osjećaju pritisak. U ordinaciji njezinog supruga sve su češći pacijenti muškarci koji dolaze uglavnom zbog redukcije muških grudi i laserskog uklanjanja dlačica.

„Nismo svi prirodno lijepi. Ako dermalni fileri mogu nekoga uljepšati, radi li se o lošem postupku? Ne mislim da je to loše, ali također ne mislim da bi se itko trebao uplitati u izgled druge osobe ako je ta osoba zadovoljna svojim izgledom“, smatra njezin suprug, dr. Michael Rich.

Svojoj supruzi, koja je u pedesetima, s vremena na vrijeme osvježi lice neinvazivnim tretmanima, ističu – ničim pretjeranim.

„Svatko zna da u toj struci postoje supruzi kirurzi koje se prema svojim suprugama ponašaju neprimjereno. Kada plastični kirurg transformira svoju suprugu, promijeni joj lice ili ugradi nove grudi, smatram da je granica prijeđena. Mislim da nije prikladno raditi velike estetske zahvate na članovima obitelji“, dodaje Nicole.

Credit line: Profimedia, Alamy

Operiraju li plastični kirurzi svoje supruge?

Njezino mišljenje dijeli i Debbie Edinburg čiji je suprug dr. Mark Edinburg još uvijek „traumatiziram“ time što je na svojoj supruzi izveo operaciju gornjih kapaka.

„Nije mogao vjerovati da sam legla na njegov operacijski stol i uvjerila ga da mi napravi gornju blefaroplastiku, ali to smo nadišli i neće se ponoviti. Moj suprug se drži toga da ne operira članove obitelji ni bliske prijatelje.“

Osim korekcije kapaka, nije se podvrgnula nijednom većem zahvatu, a kao i prethodne dvije supruge, svoje lice održava neinvazivnim tretmanima – botoxom, filerima i kemijskim pilinzima.

I Debbie je završila medicinu te se često susreće s pitanjima „što će uljepšavanje tako pametnoj i obrazovanoj ženi“.

„Nećeš otići frizeru i pitati ga da ti napravi najgoru moguću frizuru ili kupiti odjeću koja te čini debljom. Smatram da je isto i s estetskim korekcijama. Želim izgledati kao najbolja verzija sebe. U srednjim 50-ima sam i odlazim na tretmane kako bih svoje lice održala svježim i manje umornim“, zaključuje Debbie. No, je li joj suprug ikada predložio neki zahvat koji bi je učinio još ljepšom?

Nikada“, odlučno odgovara.

Prod DB © Warner Bros. TV/ DR NIP/TUCK (NIP TUCK) serie TV creee par Ryan Murphy 2003 USA visuel d'affiche de la saison 6 avec Julian McMahon et Dylan Walsh chirurgie esthetique, chirurgiens, mannequin, Image: 174102045, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies

Ipak, s mišljenjem da se veći zahvati ne bi trebali izvoditi nad rodbinom ne slažu se svi. „Pa tko će me bolje i pažljivije ‘srediti’ od vlastitog supruga“, mišljenje je mnogih supruga plastičnih kirurga. Jedna je od njih i supruga dr. Zorana Žgaljardića, Maja koja je za Jutarnji.hr otkrila sve o estetskim zahvatima kojima se podvrgnula.

„Imam puno povjerenje u ono što radi moj suprug. On je vrlo savjestan i temeljit, ali i znatiželjan. Ne može mu promaknuti niti jedna novost u estetskoj kirurgiji. Zna satima noću proučavati na internetu novi aparat. Često je na edukacijama, a ne preza ni od toga da primjerice novi laser isproba na vlastitoj koži“, za Jutarnji.hr ispričala je Maja koja se i sama razumije u mogućnosti lasera, skalpela i filera.

Dr. Žgaljardić zahvate izvodi na svojoj supruzi, ali i na kćeri Ivonne.

„Držim da sve što nije pretjerivanje treba probati. Otići na operaciju za mene je kao otići u kafić popiti kavu. Više se bojim kad moja kći sjedne u automobil nego kad ode na operaciju“, objašnjava gospođa Maja kojoj je muž dosad napravio nekoliko većih zahvata i poneki sitni kojim održava mladolik izgled, ističući kako se ne radi o drastičnim promjenama već o korigiranju, primjerice, kapaka.

„Imam tanku i osjetljivu kožu koja se rado bora. Smetali su mi obješeni kapci pa je Zoran uslišio moju želju i podigao gornje kapke“, ističe Maja, dodajući kako je operirala i nos jer joj je to bila želja još od djetinjstva, a grudi je povećala implantatima zbog brojnih cisti koje su prijetile potencijalnom zloćudnom bolešću.

Supermodels Gisele Bundchen,Isabeli Fontana,Carolyn Murphy and Karen Elson in the ad campaign for Louis Vuitton Fall Winter 2013/2014. © Balawa Pics - 07/07/2013 - *Hands Out Pics*, Image: 165964947, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 003. As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can«t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without Êany compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kći Ivonne u prvom je razredu korigirala odstojeće uši, a prije upisa na fakultet napravila liposukciju i o tome nema problema govoriti jer, kako kaže, operacije nisu problem kada odrastete uz tatu kirurga.

„Liposukciju sam radila pred početak prve godine faksa. To mi je bio kompleks zajedno s debljinom. Stalno sam pokušavala s nekim dijetama, ali sve bi brzo propalo. Izdržala bih dva tjedna, a onda bih ispalila na živce i pojela hrpu kolača. Vrhunac je bio kad sam u jednom dućanu u Italiji htjela kupiti traperice. Probala sam broj 42 u koji sam do tada stala. Na moj užas uspjela sam ih navući do pola noge i dalje nije išlo“, Ivonne je za Jutarnji.hr otkrila povod liposukcije koja ju je potakla na promjene životnih navika i prehrane.

Supruga Maja i kći Ivonne s punim se povjerenjem prepuštaju kirurgu u obitelji i nimalo ne žale zbog korekcija kojima su se podvrgnule.

„Nisam nikad požalila ni zbog jednog zahvata. Tek nekoliko dana potraje oteklina i onda se sve vrati na svoje mjesto. Bolovi su zaista minimalni i kratkotrajni. Moj suprug radi ovaj posao vrlo racionalno, ne pretjeruje ni kod drugih pacijenta, ne nudi nemoguće“, zaključuje gospođa Maja.

Izvor: News.com.au, Jutarnji.hr
Fotografije u tekstu su ilustrativne.

Pročitajte još i ...