Dermatologinja kojoj zvijezde vjeruju

Kada je koža u pitanju, njoj se bez imalo dvojbe i s punim povjerenjem prepuštaju slavne pjevačice, glumice i modeli. Macrene Alexiades postala poznata je kao dermatologinja iz Park Avenuea koja svoje pacijente/ice pomlađuje na najprirodniji način. U intervjuu koji je dala za wmagazine.com otkrila je neke od svojih trikova za lijepu kožu i mladolik izgled.

Kako je kazala u intervjuu, njezin je cilj uljepšavanje, ali bez pretjerivanja i „preinjektiranja“ koje vodi do izobličenosti. Ključ je, otkriva Macrene, u mjeri.

„Mnoge ljude ‘spasila’ sam od plastične operacije, na obostrano zadovoljstvo. Ubrizgavanjem sitnih količina filera izgrađuje se vlastiti kolagen, a tajna je u apliciranju na ‘pametna’ područja, čime se postiže učinak face liftinga“, objasnila je za wmagazine, dodajući kako se lifting vrata može postići ubrizgavanjem posebnog filera u točku iza uha.

Dermatologinja Macrene Alexiades
Dermatologinja Macrene Alexiades. Izvor foto: www.ahalife.com

Skriveno mjesto za lifting lica je linija kose, objašnjava, a budući da ju je zanimala plastična kirurgija, Macrene ističe da dobro poznaje anatomiju lica.

Dobro pozicioniranje filera daje učinak face liftinga. Neki doktori doista ostvaruju učinke face liftinga, ali se to ponekad pretjerano uočava na licu koje počinje izgledati ‘prenapunjeno’“, obrazložila je Macrene.

Što se tiče njege kože, Macrene preporuča korištenje preparata s aktivnim sastojcima (peptidi, hijaluronska kiselina, antioksidansi…). U 40-ima preporuča posvećivanje pažnje vratu, prsima i rukama. Ako ne vodite računa o tim područjima, tretmani laserom postat će neizbježni ukoliko želite lijepu kožu, smatra.

Za ožiljke od akni, otkrila je u intervjuu, svakoj koži pristupa individualno, a dobro je rješenje tretman laserom.

Osim provjerenih metoda, Macrene razvija i neke svoje. Iako ih se još nije usudila probati, vjeruje da će doći povoljan trenutak za ostvarivanje takvih ideja. Jedna od njih je lifting lica biopsijom iza uha, a razvojem estetske medicine, vjerujemo da će doći i do novih metoda.

Izvor: wmagazine.com

Pročitajte još i ...