Tko su najbolji plastični kirurzi na svijetu?

NIP / TUCK (2003) - DYLAN WALSH - JULIAN MCMAHON., Image: 137169616, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Tko najbolje sređuje lice, a tko tijelo? Tko je stručnjak za brisanje bora s čela, tko za oči, nos ili usne, a za koga kažu da je majstor za stražnjice? Donosimo listu najboljih svjetskih stručnjaka za ljepotu prema portalu wmagazine.com.

Čelo

Australski doktor Joseph Hkeik slovi za jednog od najboljih stručnjaka za filere i botox na svijetu. Iako je u mladosti htio postati svećenik, potom dizajner interijera ili arhitekt, na kraju se odlučio za medicinu. Svako lice promatra očima umjetnika, a tvrdi da u jednom tretmanu može otkloniti i do 10 godina. Kako je otkrio u jednom intervjuu, najčešće mu dolaze osobe koji žele ostati prepoznatljiva, ali bolja verzija sebe. Kada birate doktora, savjetuje dr. Hkeik, promotrite njegovu kožu, to će vam najbolje pokazati kakve rezultate možete očekivati.

Dr. Joseph Hkeik, Izvor foto: http://allsaintsskinclinic.com.au/
Dr. Joseph Hkeik. Izvor foto: allsaintsskinclinic.com.au

Oči

Oftalmološki plastični kirurg Naresh Joshi radi u Londonu gdje je poznat kao najbolji majstor za oči. Za sebe kaže da je opsesivno-kompulzivni perfekcionist, a specijaliziran je za kompleksne procedure kojih je obavio preko 15 000. Joshi ima oko za detalje, a većina pacijenata odlazi k njemu na podizanje gornjih kapaka, iako je najpoznatiji po operacijama donjih vjeđa kojima, između ostalog, uklanja natečen izgled očiju. Nakon što ispriča pokoji vic, uoči bore oko očiju u koje sakrije rez, a zatim sve začini botoxom.

Nos

Zvijezda u usponu, dr. David W. Kim, kirurg iz San Francisca poznat je po svojoj tehničkoj virtuoznosti i konzervativnom pristupu. Kako kaže, dobro napravljen nos izgleda kao da ste rođeni s njim. Dr. Kim vjeruje u prirodno lijep izgled i unikatnu ljepotu. Smatra kako svi zahvati i tretmani moraju biti u skladu s prirodnim karakteristikama, što je osobito važno za operacije nosa.

dr. David W. Kim, Izvor foto: https://www.yelp.com/biz/david-w-kim-md-san-francisco
Dr. David W. Kim. Izvor foto: yelp.com

Usne i brada

Dr. Antonios Paraskevas, koji živi na relaciji Pariz – rodna Atena, stekao je iskustvo u rekonstruktivnoj kirurgiji, a poznat je kao kirurg koji radi najbolje usne i bradu. Osim što je izvrstan u praksi, posvećen je i predavanjima o estetskoj kirurgiji koja održava diljem svijeta, a kontinuirano prati novitete u plastičnoj kirurgiji.

Vrat

Dr. Dirk Kremer stručnjak je za pomlađivanje vrata. Naborani vrat rješava kombinacijom liposukcije i postupkom koji naziva iGuid lifting vrata. U tom postupku koriste se duge igle kako bi se stvorila mreža koja podupire obješene mišiće vilice i vrata. Prepoznatljiv je po usredotočenosti na osoban pristup – pacijenta vodi od prvih konzultacija pa do kraja zahvata. Njeguje moderni odnos u kojem se trudi biti stalno dostupan klijentima.

Dr. dirk Kremer. Izvor foto: http://www.insignia-lb.com/2016/08/15/dubais-best-kept-secret-dr-dirk-kremer-plastic-surgeon/
Dr. Dirk Kremer. Izvor foto: insignia-lb.com

Grudi

U Brazilu, u kojemu su plastični kirurzi nerijetko poznati koliko i zvijezde koje operiraju, doktori koji „ne iskaču iz paštete“ pravo su osvježenje. Dr. Benjamin de Souza Gomes Filho autor je grudi mnogih poznatih glumica, pjevačica i modela, a u svemu tome uspijeva ostati samozatajan. Iako pomalo tajanstven, poznat je po svom vrhunskom radu kojem se prepuštaju pripadnici elite.

Trbuh

Dr. Scott Spiro, kirurg iz New Jerseyja, poznat je kao najbolji doktor za oblikovanje trbuha. Za abdominoplastiku se najčešće odlučuju žene nakon trudnoće, a mnogi kažu da dr. Spiro radi toliko dobro da je trbuh na kraju bolji no što je ikad bio. Popularna vježba izdržaja u planku nakon njegove intervencije lakša je nego ikad.

spiro
Dr. Scott Spiro. Izvor foto: yelp.com

Bedra i stražnjica

Dr. Constantino G. Mendieta, plastični kirurg iz Miamija, tvrdi da je započela prava revolucija u postupcima oblikovanja stražnjice. Specijaliziran je za operacije „ispod pojasa“, a slovi za jednog od najboljih kirurga za postupke na stražnjici i bedrima. Nazivaju ga umjetnikom za stražnjice, stoga ni ne čudi da prima pacijente koji dolaze sa svih strana svijeta upravo po njegove usluge. Kako je otkrio u jednom intervjuu, najpoželjnije su stražnjice A-oblika kojima se ističe odnos struka i bokova. Na upit je li ikada odbio nekome „srediti“ stražnjicu, odgovara kako nikada nije vidio stražnjicu koju on ne može učiniti još boljom.

dr-constantino-mendieta
Dr. Constantino G. Mendieta. Izvor foto: yelp.com

Listovi i gležnjevi

Mnoge žene na istoku cijene tanke noge, bez prenaglašenih listova, zbog čega se nerijetko odlučuju za postupke preoblikovanja nogu. Zato u Seulu ima izvrsna ponuda poliklinika, a kao jedna od najboljih poznata je Dream Plastic Surgery koja obećava noge iz snova. Moto poliklinike je „živi svoj san“. Kako naglašavaju na svojoj web stranici, kod njih nećete doživjeti „tvornički stil i tretman“.

Pročitajte još i ...