Dr. Lovrić nahvalio proslavljeni filer

Javljanja uživo iz prekrasnih ordinacija hrvatskih liječnika postala su omiljen format naših čitateljica – jer osim u stručnost i znanje, mogu dobiti uvid i u detaljnija mišljenja stručnjaka…

Ovoga smo puta u javljanju uživo razgovarali s jednim od najperspektivnijih hrvatskih kirurga čije se ime u estetskim krugovima posljednjih godina ne može zaobići. Šarmantni liječnik svojim je znanjem i stručnošću „zaradio“ brojne komplimente klijentica, a ovaj je opći kirurg posljednjih godina usredotočen na – ljepotu.

Dr. Josip Lovrić ugostio nas je u prekrasnom ambijentu svoje klinike Boutique Clinic Skinova u samom središtu Zagreba i odgovorio nam na sva pitanja o dermalnim filerima i novitetima na medicinsko-estetskom tržištu, trendovima u estetskoj medicini, ali i o izazovima svog posla te proizvodima koji su ga apsolutno oduševili…

Snimku čitavog razgovora možete pogledati na Instagram profilu Estetice.hr na OVOM LINKU, a nekoliko zanimljivih odgovora vam donosimo u nastavku.

Postoje li određene godine u kojima bismo trebali krenuti s popunjavanjem lica filerima, kako bi kasnije izgledali ‘održavano’?

Dr. Lovrić: „Ne postoji donja granica, no u principu postoji gornja granica. Dolaze i vrlo mlade klijentice, ponekad čak i maloljetne pacijentice u pratnji roditelja, a one su najčešće potaknute društvenim mrežama i nekim idealima koji su nametnuti. Tu je odluka na liječniku. Kad je u pitanju gornja dobna granica za apliciranje filera, postavlja se pitanje koliko fileri više mogu za nas napraviti. Tu postoji svojevrsna siva zona u kojoj je pacijenta bolje uputiti plastičnom kirurgu“.

Često klijentice nisu niti svjesne da su potencijalni kandidat za filere, misle kako im ne trebaju još pa taj postupak odgađaju, jeste li se susreli s tim?

„Točno. Može biti problematično kada žene, primjerice u 60-ima, koje kroz godine nisu adekvatno njegovale kožu, dolaze prvi puta na tretman. Tada je važno procijeniti, to je ‘ples po liniji’ – možemo li neke stvari ipak napraviti s filerima ili je ponekad bolje reći ne i uputiti ih u smjeru kirurgije.“

Popularan je termin „full face approach“ – što on točno znači?

Kao što i ime govori, riječ je o pristupu koji promatra cijelo lice, a ne pojedine dijelove, poput brade, obraza, usana… Kada shvatimo razloge zbog kojih je došlo do pada određenih vektora na licu, te faktore promatramo udruženo, onda možemo filerima napraviti tzv. Full face pristup. Njime djelujemo na određene vektore koji su pod utjecajem gravitacije pali, kako bismo ih vratili na mjesto i u balans koji je imalo ranije. Ovakav pristup podrazumijeva veću količinu filera, no rezultat je izvrstan.

Jesu li masnice i hematomi neizbježni kod apliciranja filera?

„Naravno. Ne uvijek, ali često. Poznajemo anatomske strukture lica i pokušavamo izbjeći pucanje kapilara, no količina krvnih žila i kapilara na našem licu je ogromna – i kod svakoga barem malo drugačija. Ponekad dođe do pucanja kapilara, takve se stvari jednostavno događaju. Korištenje kanila uvelike je smanjilo pojavu hematoma, no oni su baš uvijek mogući.“

Apsolutnu pomutnju u estetskoj medicine izazvao je Profhilo. Objašnjavaju ga kao kombinaciju mezoterapije,skinboostera i hijaluronskog filera… Koja je razlika između Profhila i hijaluronskih filera?

“Istina. Profhilo je na tržištu kao ‘wild card’ – napravio je veliko boom, i to s dobrim razlogom. Primjerice, 2018. je aplicirano pola milijuna šprica Profhila. Popularan je iz više razloga – to je filer koji ujedno i nije filer, a objedinjuje svojstva filera i mezoterapije. Osim toga, dolazi u dozi od 2 mililitra, a aplikacija je jednostavna. Može se aplicirati u više regija lica, a ima izvrstan učinak na kožu – radi blagi lifting, a ima učinak i poput skinboostera. Zaista je riječ o posebnom ‘hibridu’ koji spaja hijaluron velikih lanaca i hijaluron malih lanaca posebnim kemijskih vezama, zbog čega se može raširiti po koži dati lifting efekt licu.”

Profhilo ne stvara dodatni volumen, već potiče stvaranje kolagena, to je zapravo njegova najvažnija zadaća?

Tako je – on podržava proizvodnju novog kolagena u fibroblastima, što je izvrsno svojstvo. Time licu daje lifting efekt – za taj je učinak važan hijaluron velike molekularne mase. S druge strane, hijaluron male molekularne mase, koji je vodikovim vezama vezan, omogućuje da taj blagi hijaluron prođe kroz cijelo lice i osigura taj svjež izgled.”

S kojim se tretmanima može kombinirati Profhilo?

“Može se kombinirati s bilo kojim hijaluronom bilo kojeg proizvođača. Može se kombinirati u istom tretmanu, ili kao priprema za drugi tretman. Odličan je i kod klijentica koje nisu sigurne žele li filere, kao početni korak. Osim toga, genijalan je i za održavanje nakon tretmana, jer sadržava 64 mg hijalurona u 2 šprice – bitno više nego što sadrže drugi fileri.

Što nam je još otkrio o ovom revolucionarnom tretmanu, koja je njegova cijena, kome ga preporučuje i kakve rezultate očekivati, saznajte u videu NA OVOM LINKU.

Pročitajte još i ...