Sasvim osobno: dr. Jelena Jakić

Ugledna zagrebačka dermatologinja dr. Jelena Jakić godinama je u samom vrhu najuspješnijih domaćih dermatologinja i anti-age liječnica, a njezina je Poliklinika dr. Jelena Jakić omiljena adresa brojnih pacijentica koje su joj poklonile svoje povjerenje.

Za Esteticu dr. Jakić otkriva svoje omiljene rituale ljepote, omiljene adrese, ali i neke manje poznate detalje o sebi.

Kao veliku ljubiteljicu i stručnjakinju za anti-age, dr. Jakić smo prije svega pitali koju kozmetiku sama koristi

Već dugi niz godina koristim preparativnu japansku kozmetiku Forlle’d i neki njihovi proizvodi su mi naprosto nezamjenjivi u dnevnoj njezi. To su prije svega krema za područje oko očiju Hyalogy kao i FH Esensse Hyalogy serum.

Redoviti dio moje dnevne rutine kroz godinu je i ZO Skin by dr. Obagi i to za čišćenje kože lica, dok kroz godinu koristim i njihov proizvod s retinolom za noć. Tu je naravno obavezan i zaštitni faktor 50 kojega mijenjam ovisno o godišnjem dobu.

 

Koristite li filere i ako da, kako i koliko često?

Filere hijaluronske kiseline koristim vrlo rijetko – svake dvije godine napravimo minimalnu nadopunu volumena usnica…Posljednjih nekoliko godina biram filere polilaktične kiseline, dok na godišnjoj razini zdravu kožu održavam regenerativnim metodama – polinukleotidima Mastelli ili PRP tretmanom krvnom plazmom. Naravno, najveći hit u mojoj klinici je Morpheus 8 koji je zaista postao nezamjenjiv u anti-age medicini.

Možete li nam oktriti neki zanimljiv detalj o sebi koji će nas iznenaditi?

Osim moje obitelji i prijatelja, mnogi ne znaju kako sam velika zaljubljenica u windsurfing i skijanje. U surfanju sam pronašla oslobođenje, dok me istovremeno puni energijom i daje mi snagu. Punjenje baterija u prirodi je nezaobilazno, koliko god bilo fizički zahtjevno.

Moj ljubimac je jedan mini šnaucer i najsretnija sam kada me on odvede u šetnju šumom. Onda se osjećam posve oslobođena. Redovito treniram – to su funkcionalni treninzi s osobnim trenerom i to su moji načini za održavanje kondicije kroz godinu.

Čime biste se bavili u životu da niste liječnica?

Trudila sam se svakoga dana, u svakom postupku raditi najbolje što mogu i to me dovelo do ove točke danas i vlastite poliklinike. Moji počeci bili su izazovni jer je moje školovanje u Brčkom prekinuo rat pa sam 1992. došla u Zagreb i nastavila se školovati u MIOC-u, gdje mi se probudio interes za prirodne znanosti. Tada sam negdje poželjela upisati medicinu u čemu me je moja obitelj u potpunosti podržala. Sjećam se da sam učila anatomiju u kupaonici, dok su članovi brojne šire obitelji spavali u jednosobnom izbjegličkom smještaju. Nisam gubila motivaciju, iako je bilo jako teško. Zapravo sada znam da sam oduvijek željela pomagati drugima, kao što danas pomažem svojim pacijentima.

Što smatrate svojom najvećom kvalitetom, kada je o poslu riječ?

Bitno mi je da se moji pacijenti u mojoj poliklinici osjećaju ugodno i da su okruženi lijepim. Iznimno sam zahvalna na tome – , ako me pitate kako je došlo do mog poslovnog uspjeha, mislim da je najiskreniji odgovor – slijedila sam svoje srce i intiuciju. Ulagala sam uvijek puno truda i trudila se raditi najbolje što znam.

Što Vam je do sada bio najveći izazov u karijeri?

Kada je o poslu riječ, najveći mi je izazov  stati pred pacijenta i definirati kako ćemo doći do cilja, a to je prirodan i blistav izgled. Uvijek kombiniram tretmane: kemijske peelinge, PRP, biostimulatore PLLA, lasere kao i botoks i hijaluronske filere. Polazište mi je zdrava i blistava koža, a onda se možemo baviti i rješavanjem onoga što sa sobom nose godine. Najsretnija sam kada mi osoba pokloni svoje povjerenje i kaže – Vi ste stručnjak, napravite mi protokol. Nakon uspješnih tretmana, pacijent i liječnik povežu se na poseban način, a to je doista nešto iznimno i mislim da sam u takvim slučajevima nezamjenjiva.

Uvijek ste elegantni i besprijekorno dotjerani. Gdje najradije odlazite u shopping?

Odjeću ipak najviše kupujem onine jer imam vrlo malo vremena za obilaženje dućana. Kada se ukaže prilika, a to je uglavnom na putovanjima, onda volim prošetati po dućanima  i naravno, kao svaka žena, kući donijeti mali ‘suvenir’ kao podsjetnik koji me prati u svakodnevici.  Imam veliku sreću da je moja bliska prijateljica velika zaljubljenica u modu pa mi ona često preporuči neke komade za koje misli da bi mi mogli dobro pristajati. Volim modu, a prije svega eleganciju i bezvremenski stil.

I za kraj, pitanje svih pitanja – što je za Vas ljepota?

Viđam prekrasne žene svakoga dana – neke od njih možda nisu poznate, no bogate su ljepotom koja izvire iz svake pore njihova bića. Za mene je ljepota sklad unutarnjeg i vanjskog, a to onda odiše autentičnošću te osobe. Potpuna i sretna osoba je uvijek najljepši prizor – ne volim šablone koje današnji trendovi nameću kao ultimativne.

 

Pročitajte još i ...