Prirodno pomlađivanje lica – najuzbudljiviji trend u estetskoj medicini dostupan u Hrvatskoj

“Sada nemam vremena”, “nije idealan trenutak”, “imam druge prioritete” – koliko ste sličnih fraza izgovorili u posljednjih godinu dana kad je briga o sebi u pitanju? Iako nam je prošla godina bila sve samo ne jednostavna i uobičajena, potražnja za luksuznim proizvodima nije nestala.

Ovaj je socioekonomski fenomen već poprilično istražen, a nosi simboličan naziv “efekt crvenog ruža”. Zamijećeno je kako se u teškim, izazovnim i kriznim vremenima – suprotno očekivanjima – javlja porast potražnje za proizvodima iz skupine učinkovite i provjerene kozmetologije za osobnu njegu, koja će brzo rezultirati vidljivim pomlađivanjem kože.

S obzirom na to da si većina u ovim vremenima ne može ispuniti veće i ekstravagantne želje poput novih automobila, stanova i putovanja, ljudi se žele “počastiti” pristupačnijim luksuzima koji će im dati barem prividni dojam kako je sve u redu te s kojima će imati osjećaj da su ipak napravili nešto za sebe. Nosi naziv prema crvenom ružu, jer su istraživanja pokazala kako se upravo prodaja ovog makeup proizvoda povećava u teškim vremenima – nanijeti crveni ruž na usne znači da i dalje “hrabro koračamo dalje” i ne dopuštamo okolnostima da nam oduzmu uživanje u malim ženskim radostima.

S obzirom na to da ovih dana većinu poslovnih obaveza obavljamo putem internetskih programa i aplikacija – a sastanci uživo postali su endemski oblik komunikacije, mnoge su žene odlučile iskoristiti nedostatak sastanaka, domjenaka i evenata kako bi se napokon posvetile svojoj koži.

Idealno vrijeme da se posvetimo kvaliteti i ljepoti kože

Prilikom odluke o estetskim tretmanima, često nas sprječava i činjenica da bi se na našem licu mogli vidjeti tragovi da smo “nešto radile”, a socijalna distanca koju još uvijek prakticiramo izvrsna je prilika da se napokon podvrgnete estetskom tretmanu o kojem već dugo razmišljate. Koži napokon možemo dati sve što joj je potrebno u ovim danima – pojačanu njegu, odmor od makeupa i najvažnije – strpljenje.

Kao jedan od najvećih trendova u estetskoj medicini nameću se biorevitalizacijske otopine, koje regeneriraju i pomlađuju kožu s potpuno prirodnim rezultatima, a fenomenalne rezultate pokazuju i u tretiranju ožiljaka od akni, strija i drugih nepravilnosti na licu i tijelu.

Biorevitalizacija – novi trendovi u estetskoj medicini

Linerase Hydro za regeneraciju kože idealan je proizvod za obnavljanje izvanstaničnog matriksa te za stvaranje odgovarajućih uvjeta za pravilno funkcioniranje fibroblasta – stanica vezivnog tkiva zaduženih za prirodnu sintezu kolagena u koži.

Ovaj je proizvod namijenjen injekcijskoj aplikaciji, pri čemu se neumrežena hijaluronska kiselina niske molekularne težine u kombinaciji s aminokiselinama i puferskim otopinama ubrizgava u više točaka po cijelom licu. Za Linerase protokol se preporučuju četiri tretmana s razmakom od 8-10 dana. 

Prije i poslije Linerase injektibilnog tretmana

Upravo je regeneracija izvanstaničnog matriksa glavni preduvjet pomlađivanja i biorevitalizacije kože – jer stvara uvjete u kojima naše stanice neometano funkcioniraju, aktivira samoregeneraciju kože i usporava cjelokupni proces starenja.

Osim biorevitalizacijske otopine Linerase Hydro, još je jedan tretman ističe iznimnim djelovanjem na kvalitetu, mladolikost i izgled kože –Injectable Collagen formula, koja istovremeno djeluje na ubrzano zacjeljivanje oštećenja i općenito regeneraciju slojeva kože.

Dokazano djeluje na brže zacjeljivanje ozljeda, smanjuje izraženost ožiljaka i drugih nepravilnosti na koži. Kolagenski prah se u suspenziji fiziološke otopine aplicira injekcijski u ciljana područja, pri čemu molekula kolagena prolazi proces hidrolize i stvara aminokiseline i tripeptide koji zajedno djeluju poput faktora rasta na fibroblaste. Osim toga, dovodi do sinteze prirodnog kolagena tipa 3, a preporučena tehnika aplikacije je po jedan ubod svaka dva centimetra na površini cijelog lica, vrata, dekoltea i nadlanica.

Za Linerase Collagen tretman preporučuju se četiri tretmana s razmacima od 2 tjedna između tretmana.

Ovaj je tretman iznimno učinkovit i u tretiranju celulita – što nam u proljetno vrijeme ponovno dolazi u fokus, jer poboljšava teksturu kože, potiče sintezu novog kolagena i općenito poboljšava kvalitetu slojeva kože. Izvrsne rezultate pokazuje i u smanjenju vidljivosti strija i ožiljaka, no njegova učinkovitost u borbi protiv celulita čini ga zaista posebnim.

Istraživanja su pokazala nedvojbenu učinkovitost kolagena za injektiranje u tretmanima celulita te je potražnja za ovim tretmanima velika upravo u proljeće. Proljetni mjeseci pravo su vrijeme za početak borbe s efektom tzv.narančine kore na bedrima, stražnjici i drugim dijelovima tijela, jer je za izvrstan učinak potrebno oko 6 tretmana s razmakom od 2 tjedna. Dakle – ako sada ovaj vrhunski tretman potražite kod svog liječnika estetske medicine, vaša će zategnuta koža zablistati u pravo vrijeme za odlazak na plažu. Stoga, ne odgađajte početak borbe protiv celulita.

Najuzbudljivija inovacija – spoj kozmetike i estetske medicine

Ako pak spadate među one koji se pouzdaju isključivo u preparate za kućnu upotrebu, ovo nam vrijeme društvene izolacije daje dovoljno vremena da se njezi lica posvetimo u potpunosti i pronađemo proizvode koji će nam dati efekt obnovljene, popunjene i dubinski regenerirane kože.

Linerase Skin regeneration system predstavlja jednu od najuzbudljivijih inovacija u području dermokozmetike – riječ je o liniji proizvoda koji u punom smislu riječi spajaju vrhunsku kozmetiku i  estetsku medicinu.

Počiva na principu da na kožu trebamo djelovati u svim slojevima – u dermisu, najdubljem sloju kože te u epidermis, gornjem sloju koji aktivne sastojke najlakše upija.

Kako bi taj cilj postao dostižan, kreiran je “Linerase Skin Regeneration System”, koji pacijentima omogućava sinergijsko djelovanje na kožu, kombinirajući tretmane u klinici i kućnu njegu.

Retinol, vitamin c, polipeptidi, faktori rasta – lista sastojaka je nevjerojatna

Linerase Peel Off mask smatra se prvim korakom Linerase procedure, a bazira se na retinolu koji modulira proizvodnju keratocita, vitaminu C sa snažnim antioksidativnim djelovanjem, polipeptidima koji otpuštaju faktore rasta, kolagenu, hijaluronskoj kiselini i drugim izvanrednim sastojcima.

Zahvaljujući ovakvom vrhunskom sastavu, Peel Off maska omogućava iznimno dubinsko čišćenje kože i uklanjanje keratiniziranog sloja epidermisa – što omogućava dublju hidrataciju, lakše prodiranje aktivnih sastojaka i zaglađivanje kože, ali i najvažnije od svega – bolje funkcioniranje sastojaka u sljedećim koracima Linerase terapije, vrhunskim injektibilnim proizvodima Collagen i Hydro.

Kako produljiti trajanje rezultata estetskih zahvata?

Ipak, linija nas je najviše zaintrigirala vrhunskim djelovanjem na bio-regeneraciju kože. Linerase Restoring Mask After injectable posve je jedinstven proizvod, namijenjen produljenju rezultata estetskih tretmana, ali i ubrzanom zacjeljivanju nakon oštećenja kože nastalog kao posljedica dermatološkog tretmana ili zahvata.

Zahvaljujući kolagenskom prahu, maska djeluje na bioregeneraciju kože, oponašajući prirodne procese obnove u stanicama kože. Osim toga, sadrži cinkov oksid koji osigurava potpunu okluziju – što je iznimno važno nakon injektivnih postupaka, kako bi pacijenti bili sigurni u dnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Ovaj proizvod sadrži i umirujuće komponente poput Aloe, Hammamelisa i Calendule te Pantenola, a sve u svrhu ubrzanog zacjeljivanja i sprječavanja upalnih procesa nakon estetskih tretmana.

Poznato je kako se pravi rezultati estetskih tretmana i zahvata vide tek nakon nekoliko tjedana, odnosno kada proces zacjeljivanja u potpunosti završi, zbog čega je ključno osigurati sve preduvjete kako bi koža zacijelila besprijekorno. Time nećemo osigurati samo bolje, već i dugotrajnije rezultate estetskih tretmana.

Djeluju kao “produžetak” filerima

Kad je pak alternativa estetskim tretmanima u pitanju, kvalitetna rutina njege lica nezamjenjiv je faktor u prevenciji znakova starenja. Ne postoji dermatolog ili estetski liječnik u svijetu koji ne priznaje važnost kućne njege specijaliziranim proizvodima, posebno kad je u pitanju produljeno trajanje rezultata estetskih tretmana.

Linerase Anti-Aging Cream savršen je primjer proizvoda namijenjenog odražavanju rezultata anti-ageing postupaka, a cilj joj je pružiti licu kontinuirani efekt regeneracije, poštujući sve principe kozmeceutike u topikalnoj primjeni.

Ovaj se proizvod bazira na kolagenu koji osigurava poboljšanu teksturu kože i efekt zatezanja, dok se Silibinin dobiven iz sikavice na koži ponaša poput retinola. Također, u sastavu ove inovativne kreme nalazi se i vitamin F te pantenol, koji u sinergiji daju iznimno umirujuć učinak na gornji sloj kože te poboljšavaju funkciju kožne barijere. Vrhunska linija proizvoda Linerase napokon je dostupna i u Hrvatskoj, a za detalje se raspitajte na web stranici uvoznika i distributera – tvrtke Med-line.

Pročitajte još i ...