Sjenila u sticku – makeup hit sezone

Predblagdansko je vrijeme i čini nam se da se broj obaveza, sastanaka, evenata i partyja sam od sebe množi tijekom noći. Užurbanost je jedna od glavnih odlika naših dana čitavog prosinca pa se trudimo što više ubrzati tempo kako bismo sve stigli. Sve što možemo, pojednostavnjujemo, sve što možemo, skraćujemo, sve što možemo, ubrzavamo.

To se odnosi i na šminkanje pa su nam tako dobrodošli što jednostavniji i kompaktniji proizvodi koje nanosimo za nekoliko sekundi, a daju nam sjajne rezultate. Jedan od takvih proizvoda je svakako i sjenilo za oči u sticku koje je ujedno i makeup hit sezone jesen/zima 2023/2024.

Jednostavni, praktični, brzi

Jednostavni za nanošenje, oni su pravo tajno oružje za glamurozan izgled bez previše truda. Ove godine donose ih svi veliki makeup brendovi, a dolaze u brojnim nijansama, među kojima ipak prevladavaju one neutralne. Palete boja kreću se od nude nijansi, preko boje šampanjca do bakreno smeđih tonova, sa nešto življim naglascima zelene i ljubičaste.

Njihova velika prednost pred klasičnim sjenilima jest njihova kremasta tekstura koja vam neće ‘iscuriti’, niti će se zavući u pregibe kapaka, a mnogi novi stickovi dolaze i u longlasting varijanti. Lako se sjenčaju i ostaju intenzivni i živi tijekom cijelog dana. Odlični su za kreiranje brzog smokey eyes efekta, a možemo ih koristiti i kao eyeliner ili čak kao olovku za oči. Preciznost nanošenja, jednostavnost i brzina čine ih najpraktičnijim pomagačem za efektni makeup očiju.

U nastavku donosimo neke od naših favorita.

Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick

Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow Stick doslovno klizi po kapku, ostavljajući za sobom prekrasne sedefaste nijanse. Dovoljno je samo nekoliko sekundi za 24-satni efektni makeup bez imalo truda. Ujednačite, osjenčajte, naglasite s nijansama koje je moguće nadograđivati i odaberite onu koja najbolje odgovara vašem tenu ili obliku oka.

Chanel Stylo Ombre et Contour Eyeshadow

Kultni Chanel ni ovoga puta nije razočarao. Izdvajamo nijansu Contour Clair koja će pristajati svakom tenu i svakoj prilici. To je neutralna, jednostavna, a opet toliko chic nijansa koju možete nositi tijekom čitave godine. Dugotrajan je, može se nadograđivati, a ako mu dodate laganu liniju tušem, u trenutku ćete imati glamurozan makeup

 

Clinique Chubby Stick Shadow Tint For Eyes

Clinique je jedan od prvih velikih kozmetičkih brendova koji je lansirao sjenila u sticku, a danas redovno proširuje njihovu paletu nijansi. Širok, zaobljen vrh ovih ‘olovčica’ pomoći će vam da u jednom potezu našminkate čitav kapak, ali ako to poželite, boju možete i nadograđivati. Nijansa Lavish Lilac svakom će pogledu dodati dozu tajnovitosti, a dodatno je možete naglasiti olovkom u sivoj ili čokoladno smeđoj boji.

 

Pročitajte još i ...