Najbolje neinvazivne metode pomlađivanja kože vrata

Koža vrata, često zanemarena u svakodnevnoj rutini njege, krije u sebi fascinantne tajne. Iako je slična koži lica, njezine specifičnosti – od tanje strukture do manjeg broja lojnih žlijezda – čine je posebno zanimljivom. Ovo područje je sklono prijevremenim znakovima starenja, poput horizontalnih bora, poznatih kao “prstenovi Venere”, te gubitku tonusa. Uz to, izloženost sunčevim zrakama i vanjskim utjecajima dodatno naglašava njenu osjetljivost. Zato koža vrata zaslužuje posebnu pozornost i njegu kako bi zadržala mladolikost i čvrstoću.

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdrave kože vrata je hidratacija. Redovito nanošenje hidratantne kreme pomoći će održati kožu hidratiziranom i spriječiti gubitak vlage. Birajte kreme koje su posebno formulirane za područje vrata jer će pružiti dodatnu njegu i zaštitu. Važno je, također, obratiti pozornost na čišćenje kože vrata. Kao i kod lica, treba biti temeljito očišćena od prljavštine, znoja i ostataka kozmetike. Koristite blagi gel za čišćenje ili pjenu kako biste izbjegli iritaciju kože. Nježno masirajte proizvod u kožu vrata, a zatim isperite toplom vodom.

Kako biste održali tonus kože vrata, preporučuje se redovito vježbanje. Vježbe koje ciljaju mišiće vrata pomoći će u jačanju i zatezanju kože. Jednostavne vježbe poput okretanja glave udesno i ulijevo, kimanja glavom ili laganih istezanja mogu imati pozitivan učinak na kožu vrata. Dodatno, zaštita od sunca je ključna za očuvanje kože vrata. Uvijek nanesite kremu sa zaštitnim faktorom prije izlaska na sunce, čak i na područje vrata. Široki šeširi i maramice također mogu pomoći u zaštiti od UV zraka.

Pritom, ne treba zanemarivati dnevnu njegu, s kojom treba započeti već u 20-im godinama. Idealna kombinacija za kožu lica, pa tako i vrata, su kreme s vitaminima A, C i E, ali se dodatno mogu koristiti i neki drugi antioksidansi. Osim dnevne njege, koža vrata se može tretirati različitim estetskim tretmanima i zahvatima. 

Platelet Rich Plasma

U prijevodu plazma bogata trombocitima, jedan je od najpopularnijih tretmana na svijetu kad je u pitanju pomlađivanje vrata i dekoltea. Poznat i kao PRP, ovaj će postupak znatno pridonijeti blistavosti kože povećavajući proizvodnju kolagena, poboljšavajući njezinu elastičnost, boju i debljinu. Iz krvi pacijenta uzima se plazma bogata trombocitima i faktorima rasta, koji se onda malim i nježnim ubodima ubrizgavaju natrag u kožu kako bi je potaknuli na prirodno pomlađivanje.

Pritom se u tijelo ne unose nikakve sintetičke tvari, što eliminira mogućnost nuspojava, a osim trombocita i faktora rasta, iz krvi se izdvajaju i matične stanice pa će ovaj tretman potaknuti prirodnu regeneraciju kože koristeći vlastite sposobnosti organizma. Na taj se način potiče dubinska obnova kože, ali i potkožnog tkiva pa se preporučuje ženama koje žele usporiti proces starenja i ukloniti sitne bore – prije nego se pretvore u duboke.

Plasmage

Frakcijska plazma još je jedna od inovativnih, sofisticiranih tehnologija korištenih u estetskoj medicini, a upravo se na nju oslanja uređaj Plasmage. Tretman ovim uređajem funkcionira na principu stvaranja sitnih oštećenja na koži, čime dolazi do kontrakcija i zatezanja, a izrazita preciznost samo je jedna od prednosti pomlađivanja Plasmageom. Brzim zagrijavanjem tkiva električnim lukom koji nastaje ionizacijom plinova iz zraka, ovaj će uređaj, bez dodira s kožom, potaknuti proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože i tkiva.

Zahvaljujući iznimnoj preciznosti i podesivoj snazi, ovaj se uređaj može koristiti za različite probleme, ali i pomlađivanje gotovo svih dijelova lica i vrata. Tijekom tretmana, na koži se stvara niz točkica, a upravo su one okidači za ubrzanu proizvodnju kolagena. Prvi rezultati tretmana vidljivi su nakon jednog do dva tjedna, čim koža zacijeli, no pravi će učinak ova moćna tehnologija pokazati nakon nekoliko mjeseci, kada se pod utjecajem velike količine novog kolagena, kože nastavi zatezati, preoblikovati i obnavljati.

 CooLifting

Jedan od najinovativnijih tretmana za pomlađivanje lica i vrata svakako je Coolifting. Riječ je o tretmanu koji obožava čak i slavna Kim Kardashian, a izvodi se pomoću uređaja nazvanog „Cool lift pištolj“. Nanoseći snažan mlaz CO2 na kožu, uz pomoć vrlo niske temperature i vrlo niskog tlaka, ovaj će tretman osigurati iznimno duboku apsorpciju aktivnih sastojaka. Za vrijeme tretmana, hijaluronska kiselina, peptidi i ovlaživači nanose se u visokoj koncentraciji i atomiziranom obliku, a njihova je učinkovitost ovim načinom aplikacije bitno povećana.

Korištenjem ovog inovativnog uređaja, lica i vrat mogu se pomladiti za čak deset godina, a trajanje od svega pet minuta ovaj tretman čini omiljenim odabirom brojnih zaposlenih dama koje žive ubrzano. Korištenjem CO2 u kombinaciji s atomiziranim aktivnim sastojcima, dolazi do kontrakcije i opuštanja krvnih žilica, a stimulacija osjetom hladnoće i pritiska poboljšava mikrocirkulaciju lica i vrata. Ovaj je tretman popularnost stekao zbog iznimno brzog učinka na zaglađivanje kože, smanjenje bora i usporavanje procesa starenja kože.

Pročitajte još i ...