Akne možemo tretirati i iznutra – ovo je najbolji suplement za tu namjenu po ocjeni dermatologa

Kada je riječ o aknama, često možemo čuti da su one najraširenija kožna bolest na svijetu. I dok su se do nedavno povezivale s adolescentima, danas znamo da se mogu javiti i u zreloj dobi, uslijed hormonalnih poremećaja, stresa i raznih drugih razloga. Ono što nikada nećemo prestati naglašavati jest da akne nije uputno rješavati ni ‘liječiti’ u kućnoj radinosti, već je najbolje, kod njihove prve pojave, posjetiti dermatologa.

Kao što su njihovi uzroci različiti i raznoliki, takva će (vjerojatno) biti i terapija. A ona može obuhvaćati razne preparate koji se nanose na kožu, nutricionističke savjete, a može podrazumijevati i oralnu terapiju. Osim toga, mala pomoć u vidu specifično formuliranog suplementa svakako će dobro doći, a ako su ga preporučile dermatologinje, članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023 – dvojbe nema. Najbolji je!

Advanced Nutrition Skin Clear Biome

Kad je u pitanju borba protiv akni, suplement koji je zasluženo proglašen najboljim prema izboru dermatologa je ADVANCED NUTRITION PROGRAMME SKIN CLEAR BIOME.  Inovativni dodaci prehrani Advanced Nutrition Programme, koji su u Hrvatskoj dostupni zahvaljujući tvrtki DermaCare, temelje se na 15-godišnjem pionirskom istraživanju utjecaja vitamina, minerala i drugih nutrijenata na zdravlje kože. Njihova specijalna formula za kožu pod stresom i problematičnu kožu je suplement nove generacije koji uspostavlja ravnotežu između zdravih crijeva i zdrave kože.

Ovaj suplement sadrži patentiranu kombinaciju upotpunjenu cinkom, koja balansira crijevnu mikrobiotu, jača imunitet, smiruje iritaciju i uravnotežuje lučenje sebuma – pridonosi pravilnoj funkciji imunosnog sustava i zdravlju kože. Mješavina bakterija u suplementu Skin Clear Biome™ održava zdravlje probave – što se pozitivno odražava na koži.

Čime je ovaj suplement oduševio dermatologe?

Što su o pobjedniku kategorije Najboljeg suplementa za kožu sklonu aknama rekle članice žirija, ugledne dermatologinje, koje su ga mjesecima testirale i naposljetku proglasile najboljim?

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

“Advance nutrition Skin Clear Biome  sadrži 5 milijardi živih bakterija (Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus helveticus), te cink, koji pridonose ravnoteži mikrobioma cijeva i time utječu na smirenje upalnih promjena na koži, poboljšavaju status i izgled kože. Ovaj bih suplement ocijenila najvišom ocjenom, prvenstveno zbog izuzetno dobrog sastava i odličnih rezultata koje postiže”, rekla nam je dr. Meštrović Štefekov.

Zrinka Stanić Žgombić, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Ovaj dodatak prehrani regulira crijevni mikrobiom i štiti kožu od posljedica stresa. Koža je zdravija, manja je produkcija sebuma i akne manje izbijaju. Vraća se odmoran, svjež izgled bez nepravilnosti. Stoga bih ga preporučila doista svim pacijentima koji se bore s aknama jer, u kombinaciji s drugim preparatima za vanjsku upotrebu, daje fantastične rezultate”, preporučila je dr. Stanić Žgombić.

 

Pročitajte još i ...