I muška koža treba intenzivnu hidrataciju – estetski liječnici i kirurzi preporučuju ovu kremu

Iako je dugo bilo uvriježeno mišljenje da muška koža ne treba mnogo više od brijanja i eventualno losiona nakon brijanja, suvremeni muškarci to mišljenje ustrajno i temeljito demantiraju. Ukorak s njima ide i kozmetička industrija koja nudi doista širok izbor proizvoda koji idu uz bok s onima namijenjenima ženskoj populaciji. Tako danas postoje čistači, toneri, serumi, fluidi, kreme i maske, formulirani specifično za potrebe muške kože.

Naime, muška koža u mnogočemu se razlikuje od ženske. Ona ima svojstva koja joj omogućuju da stari drugačije. Prije svega, deblja je 25% zbog većeg sadržaja kolagena. Drugo, lojne su žlijezde kod muškaraca aktivnije, što omogućuje veću prirodnu hidrataciju tijekom zrelih godina. Proces starenja kod muškaraca je postupniji, dok ženska koža održava čvrstoću i vlažnost uglavnom do menopauze, kada smanjenje razine estrogena uzrokuje dramatične promjene.

Ono što je sasvim sigurno i što je zajedničko i muškoj i ženskoj koži jest potreba za hidratacijom. U okviru natječaja Estetica Premium Product 2023, članovi stručnog žirija, estetski liječnici i kirurzi, najboljom muškom hidratantnom njegom proglasili su JeuDerm Myato Intensive kremu.

Ova krema ybrzava proces regeneracije kože i obnavlja zaštitnu barijeru, smiruje, omekšava i vlaži nadraženu kožu. Značajno doprinosi produljenju remisije. Intenzivna krema ima ugodnu teksturu, brzo se apsorbira u kožu, nije ljepljiva i nije masna. Mogu ga koristiti djeca i trudnice. Idealno za umirujuće mušku osjetljivu kožu nakon brijanja. My ato proizvodi ne sadrže hormone niti kortikosteroide (glukokortikoide), već prirodne protuupalne fito komplekse i aktivne tvari za dubinsku hidrataciju i obnovu kože.

U nastavku pročitajte što su o ovoj kremi rekli članovi žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

 

Jakov Jurčević, dr. med.

“Ovoj kremi dao bih visoku ocjenu jer je njezina tekstura lagana i ugodna, ne uzrokuje izbijanja i ne iritira kožu. Nakon prvih nanošenja nisam primjetio jako smanjenje crvenila ili izrazito umirenje kože, ali moguće je da je potrebno duže vrijeme kako bi se postigli konkretniji rezultati”, rekao je dr. Jakov Jurčević 

Josip Lovrić, specijalist opće kirurgije

“Iako u njezinu nazivu stoji pridjev ‘intensive’, nisam primijetio intenzivan učinak ove kreme. Vrlo je ugodna i lagana te je pogodna za svakodnevnu upotrebu. Pruža kvalitetnu hidrataciju, nije iritirajuća i nije komedogena. Klasična hidratantna krema koju će muška koža (za)voljeti”, rekao je dr. Josip Lovrić.

 

Pročitajte još i ...