Dermatolozi tvrde da su ovo najbolji proizvodi s vitaminom C

Prije desetak godina termin „vitamin C“ povezivali smo isključivo s prehranom i suplementima za podizanje imuniteta i borbu protiv prehlade. Ipak, zahvaljujući iznimnom razvoju dermokozmetičke industrije, ali i porastu svijesti i informiranosti žena o važnosti adekvatne njege kože, danas je ovaj antioksidans gotovo sinonim za učinkovitu anti-age njegu.

Serumi s vitaminom C preplavili su police ljekarni,  košarice internetskih trgovina i dermatološke ambulante – a za njihovim su učincima poludjele i mlade djevojke, i ozbiljnije dame koje su s anti-age konceptom već odavno „na ti“.

Učinkovitost je glavni kriterij

Kako bi svojim čitateljicama barem malo olakšali borbu s nepreglednom ponudom dermokozmetičkih preparata, portal Estetica.hr i ove je godine organizirala Estetica Premium natječaj, u kojem je deset vrhunskih hrvatskih dermatologa mjesecima testiralo više od 50 nominiranih proizvoda u više od 20 kategorija. Više o žiriju pročitajte OVDJE.

Kad su u pitanju formule s vitaminom C, konkurencija je bila posebno oštra. Serumi u čijoj se bazi krije najpopularniji anti-age sastojak na svijetu dolaze u različitim koncentracijama, dozama, postocima i načinima primjene. Koji je od njih najbolji?

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, dermatolozi su donijeli odluku – a da ona nije bila nimalo jednostavna, dokazuje činjenica da su u kategoriji Najboljeg proizvoda s vitaminom C proglašena dva pobjednika. La Roche-Posay Redermic Pure Vitamin C10 Serum i Novexpert Booster serum s vitaminom C osvojili su jednak broj glasova i tako zasluženo podijelili pobjedničku titulu.

Novexpert Booster serum s vitaminom C

Novexpert Booster serum s vitaminom C osvojio je domaće dermatologe formulom koja je na tržištu zaista jedinstvena. Ovaj Booster serum u jednoj bočici sadrži čak 25 % vitamina C, što je iznimno visoka koncentracija koja jamči učinkovito prodiranje.

U ovom serumu vitamin C nije u obliku L-askorbinske kiseline, već se radi o stabiliziranoj molekuli vitamina C, što omogućuje postojanost na zraku pa je i sam serum pakiran u prozirnu ambalažu. Serum ima gelastu strukturu i narančaste je boje (podsjeća na svježe iscijeđeni sok naranče), a prema preporuci proizvođača namijenjen je svim tipovima kože, iako se za suhu kožu preporučuje i dodatno nanošenje hidratantne njege. Njegova stabilnost na zraku i visoka koncentracija omogućuju mu učinkovitost u borbi protiv starenja kože, što su prepoznali i ugledni članovi žirija.

Vrlo stabilna molekula i ugodna, lagana tekstura

Prim. Sanja Poduje komentirala je kako je riječ o proizvodu s vrlo stabilnom molekulom vitamina C, što je istaknula kao najveću prednost – jer serum nije osjetljiv na djelovanje svjetlosti te se može koristiti u svako doba godine.

Prim. dr. Sanja Poduje

I dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov bila je oduševljena formulom brenda Novexpert.

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov

„Stabilizirani vitamin C dio inkorporiran u silicij s dodatkom vitamina E koji djeluje sinergijski, adenozina, bioflavonoida, mliječne i fitične kiseline. Visoka aktivnost, vrlo ugodna lagana tekstura, dobra podnošljivost i rezultati koji su vidljivi već nakon kratkog perioda korištenja”, istaknula je.

La Roche-Posay Redermic Pure Vitamin C10 Serum

Kako je ranije navedeno, mjesto na pobjedničkom tronu u ovoj su kategoriji podijelila sva proizvoda, a drugi je – La Roche-Posay Redermic Pure Vitamin C10 Serum.

Ova hit formula iz uglednog francuskog laboratorija dokazuje kako vitamin C nije zabranjen čak niti osobama osjetljive kože. Pure Vitamin C10 iznimno je snažna i visokokoncentrirana formula namijenjena korištenju na svakoj koži, pa čak i onoj najsenzibilnijoj.

Koristeći se minimalnim brojem sastojaka u optimalnoj koncentraciji, ovaj je renomirani brend antioksidativni serum prilagodio baš svakom tipu kože. Regenerativni serum sa snažnim antioksidativnim učinkom namijenjen je ublažavanju bora, ali i drugih nepravilnosti kože, kao i postizanju prirodnog sjaja. Visokoučinkovita formula sadrži dobitnu kombinaciju – 10-postotni čisti vitamin C, salicilnu kiselinu za nježan piling, neurosensin s fiziološkim pH kože zaslužan za sjaj te umirujuću termalnu vodu.

Snažan učinak čak i na najosjetljivijoj koži

I o ovom su proizvodu dermatolozi imali samo riječi hvale.

Dr. sc. Željana Bolanča

Dr. sc. Željana Bolanča izjavila je: „Izrazito je ugodne teksture uz optimalnu koncentraciju vitamina C i pH gotovo identičan onome u koži, zbog čega je olakšana primjena i kod najosjetljivije kože, što nije jednostavno postići u formulama s vitaminom C“.

Dr. Zrinka Stanić Žgombić

Dr. Zrinka Stanić Žgombić izjavila je kako je nakon korištenja koža zategnuta, djeluje poput stakla, a bore su ublažene. Istaknula je i kako ima snažan antioksidativni učinak te se može primijeniti na svim tipovima kože.

Pročitajte još i ...