Kad su u pitanju spušteni kapci i operacije grudi, ovo je kirurg kojem hrle žene iz regije

Nakon što je prije četiri godine otvorio svoju zagrebačku ordinaciju MM Medestetica, plastični kirurg dr. Matija Miletić u rekordnom je roku postao omiljen među Zagrepčankama. Glas o njegovoj stručnosti i smislu za estetiku uskoro se proširio i izvan granica Hrvatske pa je danas ovaj Karlovčanin jedan od popularnijih estetskih liječnika u regiji.

Specijalizaciju iz opće kirurgije odradio je na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb, supspecijalizaciju iz plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije u Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB Dubrava, a danas vrlo uspješno plovi vodama privatne prakse. U njegovu ordinaciju žene najčešće dolaze kad požele senzualno ukošene oči, baš onakve kakve ima Melania Trump (više o zahvatu pročitajte OVDJE), za koje je dr. Miletić apsolutni ekspert, no i kad je riječ o operacijama grudi, blefaroplastici i popunjavanju usana filerima, popis njegovih klijentica podugačak je.

Tajna njegovog uspjeha

U čemu je tajna njegovog uspjeha? „U tome što sam drukčiji od ostalih, ne volim stereotipe i imam svoj stil u svemu. Služim se tehnikom koju drugi ne koriste.

Zahvalan sam na svemu što sam naučio, a neke stvari nisam učio u Hrvatskoj: educirao sam se, naime, u Sloveniji, Austriji, Australiji, Rumunjskoj, Srbiji…“, kaže ovaj markantni liječnik koji, s obzirom na to da se danas mnogo nestručnjaka bavi estetskim korekcijama, svojom prednošću smatra i činjenicu da je plastični kirurg (ovo je ljeto mnoge zaintrigirao upravo kirurškom tehnikom uklanjanja celulita, o kojoj smo pisali OVDJE).

A kao takav iznimno dobro poznaje anatomiju te je mnogo iskusniji i u saniranju potencijalnih posljedica – pa ako se zahvat na bilo moji način zakomplicira, nema panike.

Kad govori o pomlađivanju, naglasak rado stavi na oči pa ženama često za osvježavanje izgleda preporučuje operaciju kapaka ili tretmane područja ispod očiju filerima. Blefaroplastika je također jedan od zahvata zbog kojih žene najčešće dolaze u njegovu ordinaciju, premda je poznat i kao majstor za oblikovanje usana.

Sasvim posebna tehnika oblikovanja usana

Što usne koje oblikuje čini tako posebnima? Dr. Miletić otkriva: „Tehnika. Prva stvar koju vidite kada pogledate nečije usne jest postoji li kakva asimetrija, u kojem segmentu, u kojem  dijelu usne. Zatim morate točno znati kako ćete tu asimetriju dovesti do simetrije. U tome je presudna ta tehnika koju spominjem, a koju nisam naučio u Hrvatskoj nego u inozemstvu“.

dr. Matija Miletic

Samouvjereni liječnik siguran je da – ako mu se klijentica u potpunosti prepusti u ruke – promišljenom kombinacijom kirurških i nekirurških metoda može je pomladiti i do desetak godina. No, i godine su, smatra dr. Miletić, samo broj: često, naime, žena u četrdesetoj može izgledati bolje nego tridesetpetogodišnjakinja – ako ima „sretne gene“, kvalitetniju kožu, ako je više ulagala u njegu i tretmane za lice, ako ne puši, zdravo se hrani…

Prednosti blefaroplastike

No, vratimo se području oko očiju koje – ako nije sve „pod kontrolom“ – može iznimno vizualno postarati osobu. Najčešći je problem vezan za višak kože na kapcima, koji osim estetske, često postaje i funkcionalna smetnja, jer pretjerano spuštanje gornjeg kapka može otežati vid.

U takvim slučajevima, kad je višak kože na kapcima već izražen, najbolji se rezultati postižu kirurškim odstranjivanjem viška kože. Blafaroplastika će vidno pomladiti i osvježiti lice, ali okolina neće primijetiti kojem se zahvatu klijent podvrgnuo. A to većini žena i jest krajnji cilj, otkriva doktor Miletić.

Gornjom blefaroplastikom uklanja se pak višak kože na gornjim kapcima. Iako se može izvoditi i u općoj anesteziji, dr. Miletić zahvate blefaroplastike izvodi u lokalnoj anesteziji. Zapravo, blefaroplastika je jedina operacija na licu koja se može izvesti u lokalnoj anesteziji, a daje izvrstan rezultat i dramatično pomlađuje lice. Kako izgleda sam proces?

„Prvo se pažljivim mjerenjem i flomasterom kreira operativno polje na gornjem kapku i budući ožiljak u prirodnoj brazdi, koji se nekoliko tjedana nakon operacije neće ni vidjeti. Zatim se odstranjuje višak kože u bloku s okruglim očnim mišićem te se obavezno reducira i masni jastučić prema unutarnjem dijelu oka.

Rana se potom zašije tankim koncem debljine vlasi“, objasnio nam je dr. Miletić, dodajući kako ponekad treba odstraniti čak 1,5 cm viška kože s gornjih kapaka. Žene nakon ovog zahvata naprosto zabljesnu, što i ovog liječnika čini iznimno zadovoljnim.

Po nove grudi u MM Medesteticu

A sretan je i kad žene budu zadovoljne novim grudima, jer je taj zahvat kompleksan i ponekad je teško pomiriti očekivanja klijentice i realne mogućnosti. Zato su iznimno važne konzultacije, u koje dr. Miletić ulaže mnogo truda i vremena. Na ovaj se zahvat (o kojem možete pročitati OVDJE) najčešće odlučuju žene nezadovoljne veličinom, oblikom ili položajem dojki, a u ordinaciju MM Medestetica rado dolaze i one koje su nakon trudnoće i dojenja – ili čak rigoroznih dijeta – izgubile volumen u prsima.

Na prvom pregledu doktor Miletić sve njihove želje u potpunosti sasluša i zabilježi, a nakon detaljnog liječničkog pregleda na redu je kreiranje operativnog plana koji će u potpunosti odgovarati potrebama klijentica. „Na konzultacijama ih obavijestim i o mogućim rizicima i limitima operacije, kako bi žene imale što realniji uvid u cijeli postupak“, iskren je dr. Miletić. Zbog te iskrenosti – koja dolazi u paketu s vrhunskim umijećem i smislom za estetiku – pacijentica mu zaista ne nedostaje.

Pročitajte još i ...