Novogodišnja strategija za savršenu kožu

U moru velikih novogodišnjih odluka, novih smjerova, promjena i okretanja sebi, svakako se, svakog siječnja, nađu i one koje se odnose na njegu kože. Posvetiti se sebi, pronaći vremena za sebe, raditi na sebi – svima nam je to pri vrhu liste prioriteta, a jedna od smjernica takvog odnosa sa samom sobom svakako je i briga za lice – jedino koje imamo. Ono nam nepogrešivo daje do znanja kada pretjeramo, kada se previše opustimo, kada premalo spavamo, kada unosimo premalo tekućine, kada se previše izlažemo suncu – jednom riječju – kada njemu, ali i sebi u cjelini, posvećujemo premalo pažnje.

40023, NEW YORK, NEW YORK - Thursday April 29 2010. Kylie Minogue at the DKMS 4th Annual Gala: Linked Against Leukemia at Cipriani in New York., Image: 69779684, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

Prve promjene koje ćete uočiti su sitne borice i namreškanost, a manjak kolagena glavni je krivac za postepeni gubitak elastičnosti – no, situacija srećom nije beznadna. Ipak, vrijeme nam svakako nije prijatelj kad je borba protiv znakova starenja u pitanju, zato je s odabirom najboljih preventivnih metoda potrebno započeti već u kasnim 30-ima.

Iako većina žena fokus pritom stavlja na područje oko očiju te na dio oko usana, sve čećše se javlja i potreba za pomlađivanjem područja vrata i deklotea – dijelovima našeg tijela koje često zanemarujemo. A upravo se na njima znakovi starenja prilično jako pokazuju. Naime, manjak lojnih žlijezda onemogućava prirodno podmazivanje koje pomaže očuvati elastičnost prilikom čestih pokreta, a stalna izloženost UV zračenju dovodi do relativno ranog stvaranja paralelnih linija na vratu, obješene kože, pa čak i hiperpigmentacija.

Sinteza novog kolagena

Iako smo, i kada je o njezi kože riječ, uglavnom željni brzih i konkretnih rezultata, prema najvišem mjestu na listi prioriteta sve se brže penje želja za prirodnošću. Stoga većina suvremenih tretmana ide za time da potaknu organizam na sintezu novog kolagena. Jedan od takvih metoda prirodnog pomlađivanja je kombinacija tretmana uređajem Endospheres i Poli-L-laktičnom kiselinom.

Poli-L-laktična kiselina je biokompatibilna sintetička tvar nalik na mliječnu kiselinu koja je dio prirodnog sastava našeg tijela. Ona pripada kategoriji kolagenskih biostimulatora i snažno potiče vlastitu proizvodnju kolagena. Na taj način nadoknađuje izgubljeni volumen, te, što je posebno važno, vraća koži tonus i elasticitet.

Rezultati liftinga, ali bez noža

Jedna od najčešće izgovaranih riječi, kada je o njezi kože riječ, ove je godine bila Morpheus8 – uređaj najnovije i najbolje inovativne tehnologije koja kombinira tehnologiju microneedlinga i radiofrekvencije, a koji se trenutno nalazi na svim listama želja muškaraca i ženama diljem svijeta koji žele postići mladolik izgled, vitko i zategnuto tijelo. Stoga ne čudi da su ga njegova učinkovitost, fascinantni rezultati, njihova trajnost i kratko vrijeme oporavka učinili omiljenim tretmanom brojnih holivudskih zvijezda koje upravo njemu mogu zahvaliti svoj besprijekoran izgled.

Tretman daje ujednačene rezultate za sve tipove kože bez stvaranja toplinskog oštećenja dermisa i time se značajno smanjuje rizik nastanka postupalnih hiperpigmentacija, što je i nuspojava nekih tehnika obnavljanja kože, i to ga činim sigurnim za gotovo sve tipove kože. Uređaj je opremljen s nekoliko vrsta nastavaka i dužina iglica i stoga se tretman može individualizirati ,ovisno o tome na koju problematiku se želi djelovati.

 

Ukoliko su vam draži tretmani na koje možete otići u omiljeni kozmetički salon, a koji će vam, osim lijepih rezutata, donijeti i opuštanje i ugodu, imamo pravu stvar za vas. Najnoviji, jedinstveni tretman pomlđađivanja kultnog američkog brenda Dermalogica- LuminFusion.

Riječ je o naprednom, 50-minutnom tretmanu koji objedinjuje snagu nanoinfuzije s retinolskim pilingom te terapiju crvenim LED svjetlom. Rezultat je trenutno blistava i zaglađena koža s manje vidljivim finim linijama i borama.

SPF – uvijek i svuda

Velik dio njege vlastite kože ovisi i o vama, a ključne su riječi dosljednost i ustrajnost. Iako nam ponekad upozorenja dermatologa o važnosti nanošenja proizvoda sa zaštitnim faktorom znaju dosaditi i učiniti nam se suvišnima, valja imati na umu da se na tome ipak isplati ustrajati. Benefiti kvalitetnog SPF-a toliko su brojni da za izbjegavanje zaštite više zaista nema isprike.

Osim što će spriječiti prerano starenje kože, ublažiti oksidativni stres i spriječiti oštećenja nastala štetnim djelovanjem opasnih UV zraka, upravo je zaštitni faktor ključan u sprječavanje pigmentacija, ožiljaka i dugoročnih tragova na koži. Najvažnije od svega – ovo pravilo vrijedi i za zimske mjesece.

Pomoć iznutra

Kad govorimo o brizi za kožu, nezaobilazan faktor je balansirana i zdrava prehrana, puna vitamina, minerala, zdravih masti i proteina. No, užurbani način života često nas dovodi u situacije kada, zbog dinamike svakodnevice, biramo lakši i lošiji put pa jedemo brzu hranu, nešto ‘s nogu’, a najčešće to bude kakav pekarski proizvod. U tom slučaju, oslonac i podršku dobro je potražiti u dodacima prehrani koji će nam, osim za zdravu i mladoliku kožu, biti od koristi i za bolju krvnu sliku, zdraviju kosu i opće bolje stanje organizma.

Ideja da koža ne može biti istinski zdrava, lijepa i blistava ako joj organizam ne doprema dovoljnu količinu ključnih nutrijenata zapravo je vrlo logična, pa ne čudi činjenica da su suplementi za ljepotu postali jedan od najbrže rastućih segmenata industrije ljepote. Pod nazivom “nutrikozmetika” danas je moguće pronaći specijalizirane kombinacije sastojaka koji ciljano djeluju na znakove starenja, problematičnu kožu, pa čak i njenu blistavost.

 

Pročitajte još i ...