Ovo su ključni make-up trendovi za 2024.

Iako pri odabiru make-up proizvoda, njihovih nijansi, načina nanošenja i kombiniranja boja najčešće slijedimo vlastiti ukus i stil, ipak uvijek volimo čuti što nam za godinu koja je pred nama, savjetuju svjetski make-up artisti.

A ove godine ključni moto glasi: manje je više. Drugim riječima, fokusirat ćemo se na mali broj, ali pomno odabranih proizvoda. Podloga će biti prirodna, treba izgledati poput druge kože, odnosno, kao da uopće ne nosite puder. Umjesto konturiranja koje je proteklih godina vladalo make-upom, sada u prvi plan dolazi rumenilo. Na očima će dominirati tamnije boje, dok će usne biti sjajne, u bojama šumskog voća.

 

Glossy usne u bojama šumskog voća

Sjajne usne u bojama bobičastih plodova ove će godine vladati crvenim tepisima, modnim revijama i društvenim mrežama. Za postizanje savršene nijanse i teksture možete koristiti trajne no-transfer tekuće ruževe, ali i kombinirati kremaste ruževe u sticku koje ćete potom obilno premazati prozirnim lip glossom. Ono što je važno da se usne sjaje, presijavaju i da imaju punu, duboku, jako pigmentiranu boju. Stoga se (za sad) oprostite od mat ruževa i priglite wet-look na usnama. Svi veliki svjetski brendovi imaju opcije za postizanje ovog looka pa vam neće biti problem odabrati onaj pravi.

Eye liner za Baby Cat Eyes

Ova godina bit će u znaku eye linera ili dobrog starog tuša. Nanosit će se samo na vanjski dio gornjeg kapka za look pod nazivom ‘Baby Cat Eyes’. Efekt je sličan klasičnim mačkastim očima: linija tuša pojačava intenzitet pogleda i optički izdužuje oko te tako nastaje zavodljivi mačkasti pogled. Umjesto tuša, možete koristiti i mekšu olovku za oči kojom se iscrtava linija od polovice kapka. Nakon toga, osjenčajte je mekanim kistom ili spužvicom i blendajte.

Smokey eye se vraća u velikom stilu

Omiljeni klasik ove godine doživljava pravi comeback. Osim uobičajeni sivi do crni, ove će se godine realizirati i u smeđoj boji. Za savršenu izvedbu ovog looka, trebat će vam malo strpljenja i nešto vještine, ali vjerujte nam, isplatit će vam se. Opskrbite se dobrim kistovima, a sjenila i olovke, vjerujemo, već imate kod kuće.

Uz smokey eyes idu i jako naglašene trepavice, pa slobodno obilno nanesite crnu maskaru u više slojeva. S druge strane, tako jako naglašene oči ne trpe jaki ruž pa će na usnama biti dovoljan prozirni ili balzam boje mesa.

Rumenilo umjesto konturiranja

Svoju paletu za konturiranje ove godine možete pospremiti do neke iduće prilike. Umjesto nje, nabavite kvalitetna rumenila, po mogućnosti kremaste teksture koje ćete obilno nanositi na jagodice. To će vašem licu podariti prekrasan svjež izgled i prirodni glow.

Trepavice kao paukove nožice

Ovaj ćete trend ili obožavati ili mrziti. Slijepljene trepavice s debelim slojevima maskare, poznate kao paukove nožice, veliki su trend u godini koja je pred nama. Nadahnute crtićima i mangama, posebno dobro naglašavaju oči. Kako biste postigli ovaj look, trebat će vam kvalitetna, kremasta crna maskara u puno slojeva. Nemojte se pretjerano truditi pritom biti uredne jer sve mora izgledati kao da ste nanijeli previše maskare. Za još jači dojam, trepavice prije nego što se osuše, možete dodatno spojiti pincetom. I ovdje, kao i kod smokey eyesa, usne najbolje izgledaju uz minimalno make-upa, s tek nešto malo balzama ili bezbojnog sjajila.

Istražite nove make-up trendove i otkrijte koji vam od njih najbolje pristaje. I uživajte u igri!

Pročitajte još i ...