Kojem proizvodu za njegu kože Nicole Kidman duguje svoj besprijekoran i ujednačen ten?

Porculanska put bez mane s godinama je postala zaštitni znak filmske dive Nicole Kidman, a besprijekoran ten ovu je zanosnu Australku tijekom cijele karijere dovodio na liste najljepših žena svijeta.

Kako stalna izloženost suncu utječe na osjetljivu kožu?

Znajući da je Nicole Australka, a da je sunčevo zračenje u Australiji mnogo jače i opasnije nego primjerice u Europi, ne možemo se ne zapitati kako je uspjela u 52. godini zadržati ujednačen i blistav ten, bez hiperpigmentacija i drugih oštećenja od sunca?

WORLDWIDE - Nicole Kidman at The Killing Of A Sacred Deer premiere, Cannes, France, 22nd May 2017., Image: 333323698, License: Rights-managed, Restrictions: MAVRIXONLINE.COM - +1 305 542 9275. WORLDWIDE Byline, credit, TV usage, web usage or linkback must read MAVRIXONLINE.COM. Failure to byline correctly will incur double the agreed fee., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mavrixphoto

Nicole je u brojnim intervjuima izjavila kako ima izrazito osjetljivu kožu, koja je vrlo blijeda i osjetljiva na sunce, a zbog čestih putovanja i promjena vremenskih uvjeta, njen ten zahtijeva dodatnu brigu i specijaliziranu njegu i zaštitu.

Za časopis Allure izjavila je kako od djetinjstva ne izlazi iz kuće bez SPF-a, a s obzirom na to je cijeli život provela u Australiji, njeni omiljeni proizvodi sadrže minimalno SPF 50.

Tajna mladolikosti prekrasne Australke

„Odrasla sam noseći bijeli cink na licu, što nije bilo nimalo zabavno. Svako jutro nanosila sam ogromne količine kreme s visokim zaštitnim faktorom na cijelo lice i tijelo, jer sam oduvijek imala vrlo blijedu put, koja bi bez zaštite bila izložena velikom riziku.“, izjavila je Nicole za Allure.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN FRANCE ** Downtown Los Angeles, CA - Celebrities attend the American Music Awards 2017 held at Microsoft Theatre in Los Angeles. Pictured: Nicole Kidman *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 355732995, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Danas Kidman tvrdi kako je strastveno zavoljela proizvode sa SPF-om, jer se kao dijete bojala da ne dobije pjegice, zbog čega je istražila kako ih spriječiti i otkrila da će joj zaštitni faktor morati postati najbolji prijatelj.

Koji su dijelovi tijela posebno osjetljivi?

Osim što svatko od nas ima drugačiju kožu, nije niti koža na svakom dijelu tijela jednako čvrsta i otporna na vanjske utjecaje. Neka su područja naše kože tanja i krhkija od drugih, što ih čini još osjetljivijima na sunce, poput bogato prokrvljenih područja kože oko očiju, ušiju i usana.

Pomalo je ironična činjenica da su upravo ova najosjetljivija područja često zanemarena kad je riječ o zaštiti od sunca. Klasične kreme za sunčanje znaju izazvati osjećaj peckanja u očima pa ih izbjegavamo nanositi na područje oko očiju, a rijetko se sjetimo nanijeti obline količine proizvoda sa SPF-om na vrhove ušiju ili nosa. Upravo iz tog razloga na tim delikatnim područjima često zadobivamo opekline od sunca, no one nisu jedina opasnost – neadekvatna zaštita može imati i daleko ozbiljnije posljedice na zdravlje.

Dodatno zaštitite područja koja prva pokazuju znakove starenja

Svakoj je ženi poznato da koža oko očiju prva pokazuje znakove starenja, prva gubi na elastičnosti i razvija sitne borice. Ta je koža tanja i bitno osjetljivija od kože na ostatku lica, zbog čega je mnogo podložnija negativnim utjecajima poput načina života i okoline, kao što su izloženost suncu, umor, zagađenje i pušenje, a prva pokazuje i znakove starenja.

Više je razloga zbog kojih nikada ne biste smjeli preskakati zaštitu ovog delikatnog područja. Naime, osim što ćete visokom UV zaštitom spriječiti preranu pojavu znakova starenja, zaštitit ćete svoju kožu i od mnogo opasnije pojave – karcinoma kože.

Potpuna zaštita najosjetljivijih dijelova bez peckanja očiju

Karcinom kože kapka više je nego stvarna prijetnja i čini zabrinjavajućih 5 – 10% svih karcinoma1. Takav se trend može objasniti činjenicom da većina ljudi ne nanosi proizvod sa zaštitnim faktorom direktno na područje oko očiju, jer očekuju peckanje i svrbež, pogotovo nakon plivanja.

U želji da svakoj osobi omogući zaštitu najosjetljivijih dijelova tijela, La Roche-Posay dermatološki laboratorij kreirao je zaštitni proizvod namijenjen upravo području oko očiju, čiji sastojci osiguravaju učinkovitu zaštitu od štetnog zračenja, bez osjećaja peckanja i nadraženosti. Riječ je o Anthelios Ultra Eye Safety Innovation SPF 50+, zaštitnom sredstvu koje će osobama s osjetljivim očima omogućiti potpunu zaštitu svih dijelova tijela bez peckanja i neugode.

Ova krema pruža sigurnu zaštitu te je ispitana pod oftalmološkim i dermatološkim nadzorom – i na osobama s kontaktnim lećama.

Minimalnim brojem sastojaka spriječite peckanje i očuvajte mladolikost područja oko očiju

Prilikom svakog izlaganja suncu oči je potrebno potpuno zaštititi, a najsigurnije je kombinirati sunčane naočale s oznakom „CE“ i kvalitetnu zaštitnu njegu, kako bi se smanjila refleksija sunca te spriječiti katarakte2, kao i oštećenja retine povezana s izlaganjem suncu.

Peckanje očiju nakon nanošenje kreme za sunčanje najčešće se javlja zbog nekog od agresivnih sastojaka, a upravo iz tog razloga La Roche-Posay Anthelios Ultra Eye Safety Innovation krema napravljena je s minimalnim brojem sigurnih sastojaka, dok istovremeno pruža visoki i široki spektar UVA i UVB zaštite, kao i zaštite od vidljivih sunčevih zraka.

Test upotrebe na 130 žena pokazao je kao u 81% slučajeva ne pecka za oči, u 84% slučajeva ne ulazi u oči, a u 90% slučajeva ne uzrokuje suzenje očiju3.

 

Izvor: Skincare.org

2 Izvor: Aao.org

3 Slijep test upotrebe na 130 žena, 20-60 godina starosti, korisnici proizvoda za lice ili lice/tijelo SPF50 kupljenih u ljekani/drogeriji tijekom posljednje 2 godine, svi tipovi kože. 1 tjedan upotrebe tijekom praznika. 2016.

Pročitajte još i ...