Suho ulje s kojim možete potamnjeti u 2 dana – bez straha od opeklina!

Ako se tek ovih dana spremate otići na zasluženi godišnji odmor, možete se smatrati sretnicima. Znamo – nakon cijelog srpnja provedenog u gradu na paklenim vrućinama i ne čini vam se baš tako, no najljepši period ljeta tek je pred nama.

Vrijeme je za pravi hedonizam

Kolovoz donosi neku posebnu energiju – kao da smo ovih dana svi malo „stali na kočnicu“ i pokušali upiti ono najbolje od svakog dana. Uspijete li uhvatiti i koji dan na nekoj morskoj destinaciji – pravi ljetni hedonizam može početi. Pa iako mnogi cijene blijedu, aristokratsku put, moramo priznati kako preplanula koža ima svoje čari.

Kad nam koža poprimi nekoliko nijansi tamniju boju, kao da nam se i stanje uma prebaci u ono pravo ljetno uživanje – noge nam izgledaju vitkije, lice uže, a zubi blistaviji – pa unatoč preporukama dermatologa barem potajno žudimo za zavodljivom brončanom puti.

UV zaštita i preplanulost idu „ruku pod ruku“?

No, što kad bismo vam rekli da preporuke o zaštiti od UV zračenja i preplanula koža ipak idu zajedno – i to zahvaljujući nevjerojatnoj formuli francuskog dermokozmetičkog diva Bioderma.

Photoderm Huile BRONZ SPF30 ime je koje vrijedi upamtiti – ovo suho ulje namijenjeno je brzom tamnjenju kože, ali i istovremenoj zaštiti od štetnih UV zraka. Sudeći po komentarima oduševljenih ljubiteljica kozmetike, riječ je o preparatu koji će postati vaš broj 1 saveznik u postizanju preplanulosti – i to bez straha od opeklina i oštećenja kože.

Još nije kasno za postizanje željenog tena

I u samom opisu formule stoji riječ „nevidljivo“ – a upravo je činjenica da ne ostavlja niti najmanje masne tragove jedan od najvećih aduta ovog preparata. Ako ste mislili kako nema baš nikakve šanse da u samo nekoliko dana na moru postignete boju za kakvu su inače potrebni tjedni sunčanja – brončano suho ulje iz Bioderme će vas totalno razuvjeriti.

Osim što će potaknuti brže tamnjenje kože i spriječiti njeno isušivanje, ova nam formula donosi i SPF 30 – pa je sunčanje s njom zaista sigurno.

Od SPF-a zazirete zbog ljepljive teksture?

Korištenje proizvoda za zaštitu od sunca često je obilježeno i određenim predrasudama – poput onih da su svi proizvodi sa SPF-om ljepljivi, gusti, ili pak izazivaju začepljene pore i pojačano mašćenje kože. Njihova je upotreba, stoga, ponekad ograničena – kako zbog samog farmaceutskog oblika koji je često ljepljiv i vidljiv na koži, tako i zbog želje za preplanulim, blistavim tenom koji se smatra nemogućom misijom uz korištenje visokog zaštitnog faktora.

Međutim – „recept“ za brončani ten bez opeklina postoji, samo ako znate gdje tražiti. Mi smo formulu koja odgovara svim zahtjevima pronašli upravo u Photoderm Huile BRONZ SPF30 suhom ulju, koje jamči visoku fotozaštitu, kao i zaštitu kože od svih štetnih učinaka UV zračenja – poput opeklina, fotostarenja i raka kože.

Poboljšanje prirodne pigmentacije vrijedan je resurs tijela

Činjenica je kako od sunca ne bismo trebali baš u potpunosti bježati, a porculanska put nije nam uvijek najbolja garancija zdrave kože. Tamnjenje gornjeg sloja kože prirodni je oblik fotozaštite koji vrijedi čuvati, pa čak i stimulirati – jer poboljšanjem prirodne pigmentacije omogućujemo koži ujednačenu i postojanu preplanulost, ali i endogenu zaštitu od UV zračenja.

Znamo zašto do preplanulosti dolazi – pod utjecajem sunčevih zraka, i to prvenstveno onih iz UVB spektra, melanociti prirodno sintetiziraju pigment melanin, koji se zatim pohranjuje u keratinocitima. Rezultat je – tamniji izgled kože. No, pigmentacija koju koža poprimi nije uvijek ista – njena ujednačenost direktan je odraz količine, kvalitete i pravilne distribucije melanotičnog pigmenta.

100 % nevidljiva formula prirodno pojačava proizvodnju melanina

Laboratorij Bioderma formulom Photoderm BRONZ Huiles sèches osigurao je sve preduvjete za postizanje tog cilja – kreiranjem preparata koji pruža bezalkoholnu, 100% prozirnu fotozaštitu s visokim SPF faktorom te nemasni i neljepljivi osjećaj na koži.

Ova inovativna tekstura za osjetljivu kožu, bez oktokrilena i drugih potencijalno štetnih spojeva, kombinirana je s novim konceptom aktivacije preplanulosti – što u prijevodu znači: progresivno stimulira, intenzivira i produljuje preplanulost kože. Jedinstveni kompleks za stimulaciju melanogeneze osigurava koži sve što joj je potrebno kako bi mala količina primljenih UV zraka mogla potaknuti tamnjenje kože – bez oštećenja stanica i u svrhu aktivacije prirodnog zaštitnog mehanizma.

Prozirna i nemasna tekstura – uz savršenu podnošljivost na koži

Photoderm Bronz Huiles sèches pomaže melanocitima u proizvodnji prirodnog tamnog pigmenta, i to zahvaljujući opskrbi stabiliziranog tirozina. U kombinaciji s tokoferol acetatom – koji ima antioksidativna, fotoprotektivna i protuupalna svojstva – ovaj je kompleks za sunčanje dobitna kombinacija za sve nas koji ne želimo riskirati zdravlje kože u svrhu postizanja nekoliko nijansi tamnijeg tena.

Osim što će kožu učinkovito zaštititi od štetnog UV zračenja, ovo suho ulje jamči i savršenu dermatološku toleranciju – jer ne sadrži alkohol niti oktokrilen – a zahvaljujući 100% prozirnoj, nemasnoj i neljepljivoj formuli, njegovo je korištenje pravi užitak u danima provedenim na omiljenog plaži.

Ako još uvijek niste pronašli idealnu formulu za zaštitu kose na plaži, izvrsna je vijest kako će ovo nevjerojatno zaštitno ulje – osim preplanulog tena – osigurati i zaštitu vrhova kose od sunca, pritom ih prirodno štiteći od UV zraka.

Suočite li se pak s hiperpigmentacijama nakon povratka s mora, najbolji jesenski saveznik bit će vam nagrađivana formula Pigmentbio C seruma, koja je proglašena Najboljom formulom za tretiranje hiperpigmentacija u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju.

Pročitajte još i ...