Pametno rješenje za sjajnu, njegovanu i zdravu kosu kod kuće

Kosa je čudesna. Nije živa, a opet ima neki svoj tajni život. Krhka je (ne kažu uzalud “tanak kao vlas”), a može se rastegnuti do 30% svoje izvorne dužine. Da diže utege, mogla bi podnijeti dvije tone. Sve navedeno zvuči sjajno, ali u praksi je situacija počesto drugačija jer način na koji tretiramo svoju kosu utječe na njezin izgled, teksturu i zdravlje.

Za početak, prije nego što posegnete za ručnikom kako biste brzo osušili kosu, možda biste trebali razmisliti o tome da preskočite tu opciju. Naime, sušenje ručnikom može oštetiti kutikulu kose. Umjesto toga, dobra ideja je koristiti mikrovlakna kako biste nježno tapkanjem obrisali kosu nakon pranja, umjesto da je trljate. 

Važan korak u beauty rutini koji često zanemarujemo je sušenje kose. Ako spadate u skupinu koja se hvali kako ostavlja kosu da se prirodno osuši, slijedi razočaranje. To je vjerojatno najgore što možete učiniti za svoje vlasi. Naime, sušenje kose na zraku može prouzročiti nešto što se naziva “higralni umor”. Riječ je o oštećenju folikule dlake koje nastaje zbog njezina oticanja od prekomjerne vlage. 

Kada kosa dulje ostane mokra, primjerice ako se suši preko noći ili na zraku, dolazi do oštećenja. Vodikove veze u kosi privremeno se prekidaju kada je mokra, a ponavljano sušenje na zraku može oštetiti folikulu vlasi i njezine vlažne slojeve. Drugim riječima, što je kosa dulje vlažna, to je dulje “natečena”, što stvara veći pritisak na proteine i korteks koji održavaju kosu čvrstom.

Kako osušiti kosu nakon pranja? Jedan od najboljih i jednostavnih načina je pustiti je  da se sama prosuši do otprilike 75% vlage. Nakon što ste pustili prirodu da odigra svoju ulogu i kosa je lagano vlažna, uzmite fen i osušite kosu do kraja. Naravno, ne bilo kakav fen, nego specijalca koji štiti i njeguje kosu –  Philips SenseIQ revolucionarni je uređaj za sušenje i stiliziranje kose.

Ovo stvarno revolucionarno sušilo ne samo da štiti kosu od oštećenja prilikom sušenja, već koristi optimalnu količinu topline kako bi vrijeme sušenja bilo što kraće. Ali to nije sve! Philips SenseIQ je pametno sušilo koje se prilagođava svakoj vrsti kose, osjećajući je dok je suši i regulirajući temperaturu čak 12 tisuća puta tijekom procesa. Zahvaljujući toj tehnologiji, kosa će biti maksimalno hidratizirana, sjajna i svilenkasta. 

Ali tu priča tek počinje! Philips SenseIQ nije samo sušilo za kosu, već i uređaj za njegu kose. On se prilagođava svakom tipu kose – od kovrčave do guste pa čak i blajhane – njegujući je, zadržavajući vlagu u vlasima i štiteći je od oštećenja i pucanja. Uz pametne digitalne programe sušenja i četiri različita nastavka, možete stvoriti željenu frizuru kod kuće, bez potrebe za odlaskom u salon. 

Uz to, a svima nam je to nekada ipak prioritet, SenseIQ suši kosu čak 30% brže, bez obzira na njezin tip. I ne samo to, zahvaljujući tehnologiji SenseIQ, vaša kosa će zadržati do 95% prirodne hidratiziranosti svaki put kada je sušite, što će rezultirati sjajnom i zdravom kosom svaki dan.

Ukratko, Philips SenseIQ će vam pružiti personalizirano iskustvo sušenja, štiteći kosu od oštećenja, smanjujući vrijeme sušenja i savršeno stilizirajući kosu. Brzo i jednostavno kod kuće. A sve to uz opuštajući masažu vlasišta, koja potiče prirodan protok hranjivih tvari u kosu. Matovilka bi bila ljubomorna, sigurni smo! 

Pročitajte još i ...