Kako se trajno riješiti dlačica?

Colombian fashion model Daniela Lopez Osorio stars in Hollister Summer 2017 swimwear collection., Image: 340877872, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Glatka koža, noge bez dlačica, mrlja i tragova uraslih dlačica, kao i bezbrižno uživanje u toplijim danima ono je za čime teži većina žena, posebice ljeti, kada kratka odjeća otkriva većinu naše kože. U žurbi se neželjenih dlačica uglavnom rješavamo najbližom britvicom, a one nas tvrdoglavo čekaju već za koji dan. Redovito brijanje dlačica čini našu kožu suhom, iritiranom i osjetljivom, a urastanje dlačica nije samo estetski problem, već i bolna nuspojava čestog brijanja. Ako vam dlačice predstavljaju problem, postoji način za njihovo uklanjanje, i to zauvijek.

Trajno uklanjanje dlačica danas se najčešće izvodi laserima namijenjenima toj svrsi. Laserima se mogu tretirati najrazličitije vrste dlačica, od debljih do tanjih, od tamnijih do svjetlijih, bez obzira na tip kože. Laser svojom energijom prodire i do nekoliko milimetara ispod kože te tako uništava sam korijen dlačice, čime se folikul dlake onesposobljava i sprječava se ponovni rast dlake.

Colombian fashion model Daniela Lopez Osorio stars in Hollister Summer 2017 swimwear collection., Image: 340877861, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Potrebno je nekoliko tretmana

Treba spomenuti da dlačice ne mogu nestati samo jednim tretmanom zbog toga što postoji nekoliko faza rasta dlake pa je moguće da nakon laserskog tretmana narastu nove folikule dlačica. Zato je tretman potrebno ponoviti, a optimalno ga je izvesti 5 do 7 puta, nakon čega bi dlačice trebale biti uklonjene zauvijek, dok se u rijetkim slučajevima događa da su potrebni tretmani održavanja jednom u godinu ili dvije.

Danas se koriste različiti laseri, a jedna od novih tehnologija je diodni laser s dva aplikatora. Valne duljine tih lasera omogućuju da laserske zrake prodiru u dubinu, u dermis, čime se apsorbira melanin, dok ručni aplikator služi za lakše i posve bezbolno tretiranje tamne kože ili pak tankih i svijetlih dlaka.

Ako su dlačice guste i debele, uglavnom je potrebno do 7 tretmana, no ako su tanke i rijetke, bit će potrebni napraviti manji broj tretmana.

Portuguese fashion model Sara Sampaio stars in Calzedonia Swimwear 2014 advertising campaign., Image: 190309707, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Urasle dlačice prestaju biti problem

Neki od mitova vezanih uz dlačice su ti da se one uklanjanjem čine otpornijima i gušćima, no to nije istina – laserskim uklanjanjem dlačice će gotovo sigurno dugotrajno nestati. Što se tiče problema s uraslim dlačicama, laser je i tu vrlo učinkovit jer dugoročno rješava taj problem, otklanjajući dlačice bez tragova na koži. Trajnim uklanjanjem dlačice spriječit će se i infekcija folikula koja se često javlja u slučajevima da dlačica ne uspije probiti mrtve stanice na površini kože te ostaje zarobljena ispod kože, što rezultira bolnim i upaljenim uraslim dlačicama.

Lasersko uklanjanje dlačica može potpuno i trajno ukloniti dlake na područjima kojima to želite – bilo da se radi o području iznad usana, ispod pazuha, trbuhu ili potkoljenicama. Postupak je učinkovit, siguran i bezbolan, a osigurava dugotrajno zadovoljstvo.

Pročitajte još i ...