Pitali ste o transplantaciji obrva – postoji lakši način

Keegan Michael Key and Elisa Pugliese at the Women In Film Pre-Oscar Cocktail Party held at Crustacean Beverly Hills on March 2, 2018 in Beverly Hills, CA ©Tammie Arroyo/AFF-USA.com. 02 Mar 2018, Image: 364896391, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Na radost svih dama koje prate trendove i ukorak sa svjetskim novitetima, Poliklinika Sinteza svoju je ponudu obogatila jednom sasvim posebnom metodom. Ako i vi želite prirodno guste i izražajne obrve, bez umjetnog luka, nijanse ili debljine, u ovoj zagrebačkoj poliklinici pronaći ćete jedinstvenu i 100 posto prirodnu metodu, pomoću koje obrve rastu same od sebe. Koliko je tretman popularan ukazuje i informacija da u SAD-u postoji lista čekanja za ovu metodu.

O revolucionarnom i posve novom postupku progušćivanja obrva razgovarali smo s dr. Jeannette Gjurić, uspješnom liječnicom i inovatoricom koja se redovito educira o novostima iz svijeta estetske medicine, dovodeći najpopularnije i najučinkovitije metode i u Hrvatsku.

dr. Jeannette Gjurić

Po svojoj ponudi, Poliklinika Sinteza može se svrstati uz bok velikih svjetskih poliklinika. Kako se educirate o najnovijim metodama i kako izabirete što ćete ponuditi u svojoj poliklinici?

Prije svega, nema napretka bez ulaganja, truda i vremena. O najnovijim metodama i tehnologijama saznajem iz prve ruke od vrhunskih, svjetski poznatih stručnjaka. Redovito sudjelujem na seminarima i edukacijama koje se održavaju diljem svijeta. U svemu tome izabirem ono što mi se čini najboljim, dobro se upoznam s metodom, analiziram znanstvenu pozadinu i proučim rezultate.

Kontinuirano pratite svjetske trendove – nakon što ste u svoju ponudu uvrstili jednu od najuspješnijih dijeta, stiže još jedan novitet. Obrve su postale imperativ ljepote, a vi imate metodu koja omogućuje predivne, guste obrve. O čemu je riječ?

Polazeći od toga da obrve u izrazu i uokvirivanju lica imaju presudnu važnost, u razgovoru s brojnim klijenticama shvatila sam kako na tržištu nema nijedna metoda koja bi dala zadovoljavajuće i prirodne rezultate. Zato sam se odlučila u ponudu uvrstiti injekcijsku terapiju matičnim stanicama i PRP-om, metodu koja potiče prirodan rast obrva.

Taylor Hill (/ 22.03.2018): Todays mood @guyaroch"", Image: 366902433, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Kako “radi” ta metoda?

Ova metoda kombinira matične stanice i PRP – većina je već upoznata s PRP metodom kojom se uzima krv iz koje se izdvajaju faktori rasta, a novitet je da se uz krvnu plazmu dodaju i matične stanice. Matične stanice sudjeluju u procesima obnove u tijelu jer se imaju mogućnost prilagoditi i zamijeniti druge stanice. Ovom kombinacijom dobiva se mješavina koja stimulira rast dlake na potpuno prirodan način – dolazi do biološkog obnavljanja korijena dlake i regeneracije stanica dlake.

Kako izgleda proces?

Proces se sastoji od vađenja krvi i prikupljanja matičnih stanica. PRP se dobiva iz krvne plazme, a matične stanice iz masnog tkiva. Iz donjeg dijela trbuha u specijalne epruvete prikuplja se 20 ml masnog tkiva koje se potom obrađuje kako bi se dobile matične stanice. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Natalia Vodianova arriving to the Christian Dior Haute Couture Spring Summer 2018 show as part of Paris Fashion Week on January 22, 2018 in Paris, France., Image: 361045178, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, KCS Presse

A oporavak?

Oporavka zapravo nema, a eventualno crvenilo prolazi vrlo brzo.

Iako se radi o sasvim drugom načinu izvođenja postupka, možete li našim čitateljicama istaknuti neke prednosti injekcijske terapije matičnim stanicama u odnosu na iscrtavanje obrva?

Poticanjem dlaka na prirodan rast, injekcijska terapija matičnim stanicama daje potpuno prirodne rezultate. Obrva raste svojom bojom, duljinom, debljinom i oblikom, koji, naravno, možete promijeniti pincetom. Rezultat su guste i lijepe obrve kakve biste zapravo dobili rođenjem.

U slučaju kozmetičkih postupaka poput iscrtavanja obrva, radi se o iscrtavanju dlaka koje se moraju prilagoditi bojom i oblikom. Nacrtane obrve zbog toga nerijetko izgledaju neprirodno ili pretjerano pravilno, boja je u početku prenaglašena, a kasnije blijedi te se obrve moraju obnavljati.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Derek Lam Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018.  ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355896680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

A o kakvim se razlikama radi usporedimo li progušćivanje obrva matičnim stanicama s transplantacijom obrva?

Što se tiče usporedbe metode matičnim stanicama s transplantacijom obrva, prije svega moram istaknuti da je prednost prve metode lakša i brža izvedba. U slučaju transplantacije obrva, potrebno je presađivati dlake s donorske regije na obrvu – pri presađivanju obrva, biraju se dlake iz regije koja se najviše slaže po obliku, debljini, pravcu rasta i boji s postojećim obrvama. Samim time, rezultati ne mogu biti prirodniji nego kod metode kojom se obrve, kakve već jesu, potiču na rast.

Kome je namijenjen tretman?

Tretman je namijenjen osobama koje imaju rijetke obrve, koje su pretjerano tretirale obrve ili su izgubile prirodnu gustoću s godinama.

World Premiere of "Only The Brave". Regency Village Theatre, Westwood, California.  Pictured: Jennifer Connelly.  EVENT  October 8, 2017  Job: 171008A1, Image: 352297298, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Kakvi se rezultati mogu očekivati?

Rezultati su trajni i potpuno prirodni, obrve su gušće i izraženije, baš kao da su oduvijek takve. U slučaju da osoba želi još gušće obrve, metoda se može ponoviti.

Kada su vidljivi rezultati i koja je cijena tretmana?

Prvi rezultati vidljivi su za 2 do 4 mjeseca, koliko je potrebno da se obnovi korijen dlake. Cijena iznosi 7500 kuna.

Pročitajte još i ...