Trend koji plastični kirurzi ne odobravaju

Kylie Jenner attend the BALMAIN X H&M Collection Launch at 23 Wall Street on October 20, 2015 in New York City., Image: 263424775, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@photoshot.com London: +44 (0) 20 7421 6000 Florida: +1 239 689 1883 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Uppa entertainment

Podaci pokazuju da je 2015. godine broj tretmana povećanja usana porastao za 9 posto u populaciji između 13 i 19 godina, a ta brojka raste i dalje. Takav fenomen zaintrigirao je brojne, a mnogi liječnici tvrde da im tinejdžerice dolaze sa slikama usana Kylie Jenner.

Kako prenosi dailymail, za program E! televizije dva plastična kirurga, dr. Terry Dubrow i dr. Paul Nassif, prokomentirala su porast estetskih korekcija kod mladih djevojaka.

Najpopularniji zahvat povećanja stražnjice masnim tkivom kako bi izgledala kao stražnjica Kim Kardashian polako je pao u drugi plan jer sada svi žele usne 19-godišnje Kylie Jenner. Naime, Kylie je svoje usne povećala s nepunih 17 godina. Nakon što je dugo poricala i objašnjavala da se radi o posebnoj tehnici šminkanja, na kraju je ipak priznala da je povećala usne.

Picture1

Dr. Dubrow kazao je kako je Kylie postala fenomen pop kulture kao gotovo nitko do sada. „Kylie Jenner po mom je mišljenju nova Marilyn Monroe“, kazao je, objašnjavajući da Kylie može objaviti bilo što na društvenim mrežama i da će to postati hit. Njezin je utjecaj, dodaje, veći nego utjecaj bilo koje druge zvijezde danas.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Maloljetnice žele veće usne

I dok popularnost estetske kirurgije raste, liječnici nisu zadovoljni jer sve više maloljetnih djevojaka odlazi na povećanje usana. Estetska kirurgija ne bi trebala ciljati mlade djevojke koje su podložne trendovima i ne razmišljaju zrelo, a ni njihov izgled nije se do kraja oblikovao.

Happy Birthday @bellahadid ❤️

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

„Obojica smatramo da postoje neke stvari koje je prihvatljivo napraviti s 15, 16 ili 17 godina. Do 5. godine najčešće se radi korekcija odstojećih ušiju kako bi se izbjegle traume i ruganje vršnjaka, a stariji maloljetnici nerijetko operiraju nos zbog različitih deformiteta“, zaključuju, dodajući kako zahvatima napravljenima zbog isključivo estetskih razloga, kao što su povećanje grudi, povećanje usana ili liposukcija, ne tretiraju mlađe od 21. godinu.

„Kada je riječ o filerima, ipak smatram da ih svojoj kćerki ne bih odobrio prije 18. godine, a čak bih i inzistirao da pričeka dok ne navrši 21.“, kazao je dr. Dubrow.

?♥️

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Dr. Nassif složio se sa svojim kolegom, ističući kako je moralan i strog u takvim situacijama. Takve pacijentice, ukoliko ih odbijete, najčešće dođu sa svojim majkama i inzistiraju na zahvatu.

„Radi se o teškim odlukama. Nitko te neće ismijavati zato što nemaš pune usne, dok će te ismijavati ako imaš velik nos. Još je veći problem kada se radi o devijaciji septuma koja otežava disanje, to je nešto što pristajemo korigirati“, objasnio je dr. Nassif.

Izvor: dailymail.co.uk

Pročitajte još i ...