Masnim tkivom do punih usana i mladolikog lica

U današnjem društvu zahtjevi za što ljepšim izgledom postaju sve naglašeniji – svježe lice bez podočnjaka, lijepo oblikovane jagodice, pune use, možda tek poneka bora koja licu daje karakterni pečat. Sve je to moguće postići bez dugotrajnog oporavka, šavova i ožiljaka, i to potpuno prirodnom metodom lipofillinga.

U ovom neinvazivnom, ambulantnom zahvatu koristi se vlastito masno tkivo kako bi se „ispeglale“ bore i regenerirala koža. Masno tkivo najčešće se uzima s dijelova tijela gdje ga ima najviše, a potom se transferira u one dijelove koji se žele popuniti. Lipotransferom masnih i matičnih stanica istovremeno dolazi do pomlađivanja i regeneracije tretirane regije. Vrhunski stručni tim Poliklinike Sinteza ovakav tretman pomlađivanja lica unaprijedio je posebnim načinom obrade masti, a lipofillingom se može korigirati gotovo cijelo lice.

usne

„Procesom starenja znatno se mijenja raspored masnog tkiva na licu, a i koža gubi tonus. Ovom tehnikom zapravo vraćamo masno tkivo na staro mjesto, dajući licu ponovno mladenački izgled“, objasnila je dr. Jeannette Gjurić, vlasnica Poliklinike Sinteza, dodajući kako se lipofillingom, kombinirajući različite tehnike mikro i nanolipofilinga, mogu ispraviti gotovo svi nedostatci na licu – podignuti jagodice, smanjiti podočnjaci, ublažiti nazolabijalne bore, povećati usnice, a samim se postupkom znatno popravlja tonus i kvaliteta kože.

dr. Jeannette Gjurić
dr. Jeannette Gjurić

Masno se tkivo obično vadi iz donjeg dijela trbuha pod lokalnom anestezijom. Tako dobiveno tkivo odmah se obrađuje kako bi se pripremilo za aplikaciju. U Poliklinici Sinteza prikupljeno masno tkivo kombinira se s PRP-om, što omogućava dugotrajnije i bolje rezultate.

„Tehnika obrade masti s plazmom omogućuje dulje preživljavanje masnih stanica. Što se tiče oporavka, nekoliko dana nakon zahvata može se očekivati lagana otečenost koja spontano vrlo brzo prođe. Konačan rezultat vidljiv je nakon otprilike mjesec dana“, kazala je dr. Gjurić, ističući kako ovakva metoda daje izuzetno prirodne rezultate tako da i stručnjaci nakon nekog vremena teško uočavaju da je na licu nešto rađeno.

S obzirom na to da se radi o vlastitom masnom tkivu, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako i prisutnost dovoljne količine materijala potrebnog za korekciju, dugotrajnost rezultata i prirodan izgled.

Pročitajte još i ...