Što kada ni skupe kreme više ne pomažu?

Sve više primjećujete da vam je koža umorna, nokti lomljivi, a kosa bez prirodnog sjaja iako dobro spavate, kosu njegujete kvalitetnim šamponom, a lice skupim renomiranim kremama?

Kako tom problemu doskočiti i gdje se krije uzrok našeg nezadovoljstva? Što možemo napraviti za naš organizam i kako vratiti ljepotu kože i kose?

Sept. 5, 2014 - New York, USA - Jason Wu.MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS15.Beauty Backstage, HAIR, LIPS, EYES, Image: 208022192, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Što sve utječe na kožu?

Iako posljedice vidimo doslovno na površini, odnosno koži, izvor problema može se skrivati puno dublje – obično su navedeni znakovi pokazatelji nedovoljnog unosa nužnih prehrambenih tvari.

Lijepa koža dolazi iznutra, a odgovarajućom prehranom možemo uvelike poboljšati njezin izgled. Svaki dan izgubimo i nadomjestimo oko milijun stanica kože pa nam je potrebna stalna doza hranjivih tvari kako bismo koži pomogli u tom procesu.

S obzirom na zahtjevan i ubrzan ritam života te sve intenzivniju izloženost stresu, često nismo u mogućnosti našem organizmu pružiti dozu prijeko potrebnih nutrijenta kako bi on dobro i pravilno funkcionirao. Kao odraz tog disbalansa počinjemo primjećivati i fizičke pokazatelje stanja organizma kao što su siv i umoran ten, krhki nokti i beživotna kosa, a tada je na te signale tijela potrebno djelovati.

Beauty shot of two young faces side by side, Image: 6832922, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Olive images

Esencijalni vitamini za kožu

Najvažniji vitamini za našu kožu su vitamin C, vitamin E, vitamini A skupine i vitamini B skupine.

Vitamin C može se naći u velikim dozama u gornjim i donjim slojevima naše kože, gdje nas štiti od štetnog sunčevog zračenja, ali i pomaže u zarastanju rana. Zbog svojih antioksidativnih svojstava pozitivno utječe i na učinke stresa na naše tijelo pa nakon stresnog i dugog dana na poslu nije loše pojesti malo ananasa ili naranče.

Kao i vitamin C, vitamin E djeluje kao antioksidans te štiti kožu od vanjskih utjecaja. Istraživanja su pokazala kako upravo zbog svojih antioksidativnih svojstava vitamin E učinkovito pomaže u borbi protiv starenja. Neke od namirnica bogatih ovim vitaminom su špinat, kelj, avokado, masline i papaja. Vitamin E također sprječava suhoću kože i osnažuje nokte – ako su vaši nokti skloni pucanju, postoji mogućnost da vašem organizmu nedostaje vitamina E.

Vitamin A još je jedan od neizostavnih vitamina za ljepotu kože. Riječ je o skupini nutrijenata koji su od velike važnosti za zdravlje. U tu se skupinu ubrajaju dobro poznati retinoidi (retinol, retinil ester, retinal i retinska kiselina) i karotenoidi. Od karotenoida je najznačajniji beta-karoten, biljni pigment koji se u organizmu pretvara u vitamin A.

Zbog svojih izrazito dobrih učinaka na zdravlje kože, vitamin A je danas nezaobilazan dio kozmetičkih preparata. Osobito se koristi kao dodatak kremama za smanjenje bora te u proizvodima za zaštitu od UV zračenja.

Vitamini B skupine važni su za čitav niz vitalnih funkcija. Svaki ima svoj zadatak, a često se i nadopunjuju pa sudjeluju u tisućama procesa u organizmu, uključujući stvaranje energije, rast stanica, prijenos živčanih impulsa. Nužni su za normalan rad srčanožilnog, imunološkog i probavnog sustava te za zdravlje kože, kose i noktiju.

Popis vitamina koje dnevno trebamo unijeti u naš organizam prilično je dug, stoga je uz uravnoteženu prehranu najbolji saveznik zdravlja i ljepote kvalitetan proizvod koji će nadomjestiti nedostatak navedenih nutrijenta, prijeko potrebnih za pravilno funkcioniranje našeg organizma.

Što kada kreme ne daju rezultate?

Dodaci prehrani u obliku nutrijenata iznimno su važni za normalno funkcioniranje organizma i ljepotu, sjaj i blistavost kože, posebice ako ste primijetili da čak ni skupe, kvalitetne kreme više ne pružaju rezultate. Prilikom odabira ključno je informirati se o brandu i kvaliteti proizvoda.

Merz Spezial Dražeje dodatak su prehrani osmišljen kako bi omogućio svježu i zdravu kožu, bujnu i sjajnu kosu te lijepe i čvrste nokte. Dražeje sadrže jedinstvenu kombinaciju vitamina, mikronutrijenata i sojinih proteina koji opskrbljuju tijelo tvarima potrebnima za zdravlje kože i jačanje kolagenske strukture, rast i čvrstoću kose i noktiju te opći osjećaj zdravlja.

Sastojci u Merz Spezial Dražejama odabrani su kako bi osigurali odgovarajuće hranjive tvari u pravim omjerima i potaknuli prirodne biološke procese. Primjena dviju dražeja dnevno osigurava tijelu sveobuhvatnu brigu za kožu, kosu i nokte.

Ono što je ključno – proizvode Merz Spezial razvio je tim znanstvenika, a svaki od proizvoda temeljito je istražen primjenom najnovijih znanstvenih ispitivanja. Svi proizvodi Merz Spezial podvrgnuti su strogim kontrolama kvalitete, a posebna pažnja posvećuje se dobroj podnošljivosti sastojaka.

Znanstveni dokaz?

Kada biramo dodatke prehrani, prvo što se pitamo je „koliko su djelotvorni“. S ciljem utvrđivanja sigurnosti i djelotvornosti proizvoda, provedena su brojna znanstvena ispitivanja u koja pokazuju učinkovitosti Merz Spezial proizvoda razvijenih u Merz dermatološkom istraživačkom odjelu. Formulacije su testirane na podnošljivost i podvrgnute strogim kontrolama kvalitete.

Romee Strijd (romeestrijd / 13.01.2018): "01/12/18, Image: 360105058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Koliko dugo je potrebno uzimati proizvod?

Izgradnja zdravih struktura iznutra proces je koji treba vremena. Koži je potrebno približno mjesec dana za potpunu obnovu.

S druge strane, potpuna obnova kose ovisi o tome koliko je duga kosa. Kosa raste približno 1 cm na mjesec. Za prve vidljive rezultate potrebno je koristiti proizvod najmanje 4 tjedana, dok će redovita upotreba tijekom tri mjeseca ili više pomoći u postizanju zdrave strukture kože, kose i noktiju. Merz Spezial – za ljepotu koja dolazi iznutra.

Pročitajte još i ...