Stanjite bedra do ljeta

Spanish fashion model Clara Alonso stars in PilyQ Swimwear 2017 catalogue., Image: 340866902, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Svim je ženama poznata ista borba svakog proljeća, kada nakon duge zime shvatimo da se na našoj stražnjici i bedrima nakupilo nekoliko centimetara i kilograma viška. Iako se pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom kilogrami mogu držati pod kontrolom, neka su područja poznata po tvrdokornim masnim naslagama koje se na tijelu zadržavaju usprkos rigoroznim režimima mršavljenja.

Biološka sklonost višku masti na bedrima

Poznate su nam i biološke razlike žena i muškaraca, zbog kojih naša tijela spremaju masne stanice na različite načine, stvarajući naslage masnoća na različitim dijelovima tijela. Tako je za muškarce karakteristično debljanje u području abdomena i ruku, dok se kod žena višak masnih stanica u najvećem broju slučajeva taloži u području bedara, stražnjice i bokova.

Emily Ratajkowski is the face for the new Spring 2017 lingerie campaign of DKNY, Image: 325162246, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Žensko tijelo proizvede dvostruko više masnih stanica

Takva pojava ima i fiziološko uporište. Naime, žensko tijelo za vrijeme adolescencije proizvede dvostruko više masnih stanica od muškog tijela, a ženske su masne stanice i obujmom veće od muških.

Takve razlike u broju, veličini i raspodjeli masnih stanica između žena i muškaraca, znanstvenici pripisuju brojnim hormonalnim promjenama u ženskom tijelu za vrijeme seksualnog sazrijevanja. Višak masnoća pohranjuje se u području zdjelice, stražnjice i bedara, a služe kao rezerve energije potrebne ženskom tijelu za trudnoću, porod i dojenje.

Za čvrste noge nije dovoljno samo mršavljenje

S godinama se masne stanice u našim bedrima i stražnjici šire, a koža nam istovremeno postaje sve tanja, što masne naslage čini još vidljivijima. Gubitak viška kilograma može smanjiti obujam bedara, no neće osigurati nestajanje masnih stanica, umanjivanje celulita niti čvrst i zategnut izgled nogu kakvom stremimo u ljetnim mjesecima.

American fashion model Hailey Baldwin poses for Eleven Paris Fall Winter 2016 collection., Image: 308217390, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ipak, napredak moderne estetske medicine i tehnologije omogućio nam je da tretmanima ciljano djelujemo na uklanjanje upravo tih najtvrdokornijih masnoća, kako bismo napokon mogli svoja bedra dovesti do željenog izgleda.

Donosimo vam najučinkovitije tretmane za smanjivanje obujma i učvršćivanje bedara, uz čiju pomoć možete već ovog ljeta uživati u pogledu na svoje noge.

Med Contour Multipower

Med Contour Multipower uređaj je koji je u vrlo kratkom vremenu stekao ogromnu naklonost poznatih dama, jer kombinacijom čak triju tehnologija reducira masne naslage i celulit, a zateže i kožu na tretiranom području.

Potpuno je neinvazivan, pa se odmah nakon tretmana možete vratiti uobičajenim aktivnostima, a rezultati koje postigne su trajni jer ciljano djeluje upravo na problematične dijelove tijela koje je tjelovježbom teško preoblikovati.

American model Bella Hadid in Giuseppe Zanotti’s ‘LIGHT JUMP’ sneaker collection campaign, shot for the first time by Mert Alas and Marcus Piggott. credit: Giuseppe Zanotti ss2018 campaign, Image: 363339341, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Kombinira ultrazvuk, vakuum i radiofrekvenciju kako bi svakom od tih tehnologija na različit način djelovao na razbijanje i izbacivanje masnih naslaga iz tijela. Tretman Med Contour Multipower uređajem najbolje je kombinirati s limfnom drenažom koja potiče brže izbacivanje tekućine iz organizma. Tretman je moguće napraviti s četiri nastavka s različitim funkcijama, a za stanjivanje bedara preporučuju se nastavci Body Shape i Draining s funkcijom limfne drenaže.

Za stanjena bedra, razbijen celulit i zategnutu kožu preporučuje se napraviti pet tretmana, iako se promjene vide već i nakon prvog. Cijena jednog tretmana iznosi oko 1 800 kuna, no brojne poliklinike imaju posebne pogodnosti za nekoliko tretmana. Ovaj uređaj dostupan je u poliklinikama Milojević, Bagatin, Poliderma, Ars Salutaris i klinikama Dermamed i Imed.

Venus Legacy

Venus Legacy jedna je od posljednjih inovacija u području tretmana radiofrekvencijom, a riječ je o nekirurškom tretmanu koji oblikuje tijelo i zateže kožu kombinacijom četiri snažne tehnologije.

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339609021, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Multipolarna radiofrekvencija izaziva termalnu reakciju koja potiče prirodno zacjeljivanje tkiva, pa se zbog stvaranja novog kolagena koža zateže, a njena tekstura poboljšava, umanjujući vidljivost celulita.

Vari Pulse tehnologija omogućava toplinskoj energiji prodiranje u dublje slojeve tkiva, što stimulira cirkulaciju i limfnu drenažu, dajući tretiranom području sjajan i zategnut izgled, a posebno dobre rezultate daje upravo na bedrima.

Pulsirajuća elektromagnetska polja svojim regenerativnim svojstvima omogućuju značajna poboljšanja u izgledu i teksturi kože na tretiranim područjima, a Real Time Thermal Feedback u stvarnom vremenu prati temperaturu kože, kako bi osigurao da tretman bude ugodan, siguran i bezbolan osobama s različitim tipovima kože.

Tretman Venus Legacy uređajem idealan je opuštenu kožu, celulit i masne naslage na bedrima, trbuhu, stražnjici i bokovima, a obožavaju ga brojne zvijezde među kojima je i Salma Hayek. Dostupan je i u Poliklinici Bagatin, gdje cijena jednog tretmana iznosi 1 800 kuna, a u tijeku je posebna ponuda u kojoj ćete nakon četiri tretmana dva dobiti gratis.

American fashion model Hailey Baldwin poses for her shoes collection of footwear brand Public Desire., Image: 304746493, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Med 2 Contour

Med 2 Contour uređaj je koji rabi nisku i visoku fokusiranu ultrazvučnu frekvenciju koja omogućava duboko i ciljano prodiranje u masno tkivo. Zahvaljujući posebnoj sondi s dvije ultrazvučne glave u kombinaciji s vakuumom, masno tkivo na tretiranom području se podiže i fiksira unutar sonde.

S obzirom na to energiju usmjerava na ograničenu površinu, višak masnog tkiva odstranjuje se lokalno, s točno željenih područja, a limfna drenaža osigurava da cijeli tretman prođe bez rizika.

Poliklinika Sinteza koristi se ovim tretmanom u tretiranju lokalnih nakupina masnog tkiva i uklanjanju tvrdokornog celulita, a klijentice Poliklinike najviše su zadovoljne upravo rezultatima postignutim na bedrima i stražnjici.

Dutch fashion model Romee Strijd in the photo session for Victoria's Secret February 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 320653485, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Za idealne rezultate preporučuje se napraviti pet tretmana, čija cijena u paketu iznosi oko 4 000 kuna, a osim u Poliklinici Sinteza, tretman je dostupan u poliklinikama Nola, Bagatin te klinici DermaMed.

Zerona hladni laser

Zerona je uređaj koji se oslanja na stimulaciju laserskim svijetlom, no njena posebnost je tzv. hladni laser, koji foto-stimulacijom, pomoću laserskih dioda, bez dodirivanja tijela, napada membrane masnih stanica.

Stvaranjem pore na njihovoj površini, potiče masnoću da protječe iz stanice u limfu i mokraćni sustav, pa se tretman preporučuje koristiti u kombinaciji s limfnom drenažom, kako bi se tijelo što prije očistilo.

Ovim se postupkom volumen masnih stanica znatno smanjuje, što tretiranom području pruža vidno vitkiju siluetu, a učinak tretmana najbolje se vidi na području trbuha, bedra i bokova.

Tretman je dostupan u Poliklinikama Bagatin i Lege Artis, a cijena preporučenog paketa od 6 tretmana kreće se od 4 do 6 tisuća kuna.

CoolSculpting

CoolSculpting je metoda krioterapije ili zamrzavanja masti, pri kojoj se masne naslage na ciljanim dijelovima tijela eliminiraju tako što ih se izlaže vrlo niskim temperaturama u trajanju od 40 do 60 minuta. Proces počinje smrzavanjem masnih stanica, koje se zatim kristaliziraju i raspadaju, a čitav proces temelji se na prirodnom fiziološkom umiranju stanice.

Raspadnute masne stanice iz tijela se izlučuju postepeno sljedećih nekoliko tjedana, a tretman ne oštećuje okolne krvne žile niti živce jer su oni mnogo otporniji na temperaturne promjene.

Dutch model Doutzen Kroes stunts in the new 2016 lingerie collection of Hunkemšller., Image: 304663780, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Nakon CoolScluptinga, masne su stanice trajno eliminirane iz organizma, pa su i rezultati trajniji, što je izvrsna vijest za sve žene koje se bore s tvrdokornim naslagama masti na bedrima i stražnjici.

Tretman CoolSculptingom pomoću CryoVAC aparata u Hrvatskoj je dostupan u Poliklinici Milojević, po cijeni od 3 200 kuna po tretmanu za jednu zonu.

Vaser Lipo – ultrazvučna kirurška liposukcija

Shvatite li da su vaše masne naslage toliko tvrdokorne da vam niti tretmani najmodernijim uređajima ne daju željene rezultate i smatrate da je za vas pravo rješenje ipak kirurška liposukcija, i u tom slučaju postoje moderne, sigurne i sofisticirane metode.

Vaser Lipo je najmodernija tehnologija u svijetu liposukcije, a riječ je o kombinaciji ultrazvuka i kirurške liposukcije. U masno se tkivo pomoću tanke sonde ubrizgava otopina koja razrjeđuje masnoću, a djeluje i kao medij preko kojeg djeluje ultrazvuk.

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339608575, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ultrazvučnom sondom emitira se energija u razrijeđeno masno tkivo, u kojem se molekule vode u otopini počinju kretati na vrlo visokoj frekvenciji, što razbija masne stanice i stvara od njih masnu emulziju. Drugom sondom kirurg pomoću vakuum pumpe usisava otopljenu mast, bez potrebe za grubim mehaničkim razbijanjem tkiva, koje je karakteristično za klasičnu liposukciju.

Vaser lipo metoda izvrsne rezultate daje u smanjivanju obujma unutrašnje i vanjske strane bedara, stražnjice, trbuha i leđa, a dostupna je u poliklinikama Bagatin i Milojević.

Pročitajte još i ...