Serum koji djeluje kao filer – ali bez igle

Poznato je da naša koža svoj proces sazrijevanja, odnosno starenja, započinje još u najranijoj mladosti, a neki od prvih vidljivih znakova te nemile pojave pojavljuju se oko 25. godine. Iako je koža tada još uvijek puna i zaglađena, a njezina struktura čvrsta, mnoge od nas već tada počinju razmišljati o načinima kako je takvom održati. I tu zapravo počinje cjeloživotna potraga za anti-age proizvodom koji doista donosi rezultate kakve obećava.

Tu su, naravno, i razni estetski tretmani, no oni nikada nisu prvi korak kojega poduzimamo u borbi za mladolik izgled. Prije njih se uglavnom oslanjamo na inovacije i najsuvremenije moćne formulacije koje nam nudi kozmetička industrija. A ona nas, iz sezone u sezonu iznova iznenađuje visoko djelotvornim proizvodima koji doista mogu postići sjajne rezultate, pa i odgoditi odlazak na neki od tretmana pomlađivanja.

Zašto koža stari?

 A kada govorimo o prvim vidljivijim znakovima starenja, to su uglavnom suhoća kože, umoran i siv ten koji je ujedno i neujednačen, zatim tu je i gubitak tonusa, a potom i prve tanke linije i bore. Nerijetko čujemo da je za dobar izgled zaslužna genetika, dok će je, s druge strane, žene čija koža brže stari, redom proklinjati. No, genetika je samo jedan od faktora i nju ne možemo mijenjati.

Ono na što zasigurno možemo utjecati, jest ekspozom – kako se stručno naziva spoj različitih životnih navika (prehrana, pušenje, redovita i pravilna higijena kože, dovoljno sna, fizička aktivnost i sl.) te okruženja u kojemu živimo (zagađenje, UV zračenje). Zajednički, ovi su faktori odgovorni za čak 80% vidljivih znakova starenja naše kože.

A upravo su na temelju dugogodišnjih istraživanja o utjecaju ekspozoma na kožu, stručnjaci Laboratorija Vichy otkrili da koža stari jer gubi prirodnu hijaluronsku kiselinu iz epidermisa u većoj količini nego što je može nadoknaditi.

Vratite svu izgubljenu hijaluronsku kiselinu

I baš ih je ta spoznaja potaknula da kreiraju Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler, posve inovativan proizvod koji nadoknađuje 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline u epidermisu.

Riječ je o moćnom anti-age serumu koji sadrži učinkovite dermokozmetičke sastojke – 1 % hijaluronske kiseline niske molekularne mase za smanjenje bora i tankih linija te 0,5 % hijaluronske kiseline visoke molekularne mase za vraćanje punoće na površini kože. A poznato je da se upravo hijaluronska kiselina smatra jedinim od ključnih sastojaka kada je riječ o djelovanju anti-age proizvoda.

Uz nju, Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler sadrži i zaštitni vitamin Cg koji djeluje protuupalno, dok je njegova formula obogaćena i peptidima – još jednim moćnim saveznikom u borbi protiv bora. Tu je i nezaobilazna čista Vichy vulkanska voda s čak 15 minerala koja pomaže u osnaživanju zaštitne barijere kože.

Lagana struktura koja odgovara i najosjetljivijoj koži

Ovaj serum ima laganu teksturu, hipoalergen je te je prikladan za korištenje i na osjetljivoj koži lica. Potvrđuju to klinička ispitivanja i testiranja pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom. Još jedna njegova posebnost je što se može koristiti i na licu i na području oko očiju, što ga čini praktičnim za upotrebu kod kuće, ali i na putovanjima.

Zahvaljujući njegovom praktičnom pakiranju, svakodnevna njega kože postaje jednostavna, brza i laka. Dovoljno je nježno pritisnuti precizni aplikator i istisnuti nekoliko kapi seruma na čistu i suhu kožu lica. Posebnu pažnju posvetite problematičnim područjima s izraženijim borama, a potom proizvod nanesite i na ostatak lica. Najbolje ćete rezultate postići ako ovaj serum budete koristili ujutro i navečer. Na koži neće ostaviti mastan trag, a lice će biti osvježeno i spremno za daljnju njegu ili make-up.

Za još vidljivije rezultete, ovaj moćni serum možete kombinirati s Vichy Liftactiv Supreme SPF 30 kremom. Ona će smanjiti i ublažiti bore, učvrstit će kožu te će joj vratiti vlagu.

Iako su serumi proizvodi za kojima posežemo kada kožu želimo dodatno hidratizirati, samo njihovo djelovanje često nije dovoljno. Vraćenu vlagu u koži treba ‘zaključati’, a upravo to ćete postići uz pomoć kreme. Već nakon prvog mjeseca korištenja ove kombinacije, smanjit će se vidljivost bora, a koža će djelovati punije, zategnutije, svježe i čvršće.

Prema kliničkom ispitivanju provedenom na 53 žene, Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler serum smanjuje bore do 47% u razdoblju od šest tjedana. Tanke linije smanjuje do 60% te nadoknađuje 100% dnevnog gubitka hijaluronske kiseline iz epidermisa.

Pročitajte još i ...